Naptár

Betöltése

Búcsú az alapszakasztól

2017. Március 30.
7 éve
 
A zajló másodosztályú bajnokság első két fordulója után kevesen gondolták, hogy kosárlabdázóink tizenkilenc győzelemmel és két vereséggel, a Nyugati-csoport éllovasaként várják majd a pontvadászat nyitó körének záró felvonását. A bakonyiak legutóbb szeptember végén kaptak ki, azóta minden riválisukat két vállra fektették. A liga alapszakaszát  múlt héten, a Motax-Pápai KC elpáholásával nyerték meg (84-64); ennek értelmében a közelgő felsőházi rájátszásban végig élvezhetik a pályaelőnyt. Az esélyesebb és magabiztosabb egyetemisták alaposan felkészültek az ellenfélből, akik a szorítás okozta kábulatból lassan ébredtek. A mindig különleges hangulatú megyei rangadón érezhető volt, ha Körtélyesi Gergely és Nebojsa Pavlovic a pályán van, akkor minden könnyebbnek tűnik. Ettől függetlenül az elején szerzett előny elolvadt, majd az erőcsatár és a bosnyák légiós újra ihletett formában kezdett játszani. Ennek köszönhetően mind gyakrabban zilálták szét a másik oldal állásait, aztán a nagyszünet után kiütközött, hogy a felek nincsenek egy súlycsoportban. A harcmodort váltott hazaiak kézben tartották az irányítást. Mivel taktikailag érettebbek és mentálisan erősebbek voltak, uralták a küzdelmet, s a hajrában teljesen elbizonytalanították a pápaiakat.

Kámán Tamásék az év elején a kisalföldi megyeszékhelyen is diadalmaskodtak, az akkori sikerük hátterében főként a jó védekezésük állt (70-76). A vendégek a mérkőzés első részében nem voltak élesek, a Rába-partiak triplákkal demoralizálták őket, ám idővel pontosabb lett a játékuk és szigorúbb a védelmük. Miután a vetélytárs kiesett a ritmusból, megindultak felfelé a lejtőn. A csata nem volt éppen gólgazdag, de az izgalmakra nem lehetett panasz, a gárdák között minimális volt a különbség. A győriek továbbra is kinti dobásokkal operáltak, míg a veszprémiek príma csapatmunkával kezdtek szolgálni – és jól küzdöttek. A mieink a második félidőben már bajnokesélyeshez méltóan pattogtattak, nem engedték kibontakozni a mind jobban felőrölt ellent, így a végén már az is belefért, hogy nem törték úgy magukat.

A győriek a minap biztosították be a „nyugati-bronzérmüket”, miután megverték a Soproni MAFC-NyME-t. Csaplár-Nagy Ervin vezetőedző – Nárai Bence, Kovács Soma, Ruják Bence, Puszta Dávid és Gombás Gábor húzta – együttese jelenleg tizenhat–ötös győzelmi-vereség mutatóval rendelkezik. Simon Lászlóék ellenük szereznék meg az évadbeli huszadik sikerüket.

– Idehaza az összes mérkőzésünket szeretnénk megnyerni, ez most sincs másként: jó lenne győzelemmel meghálálni a szurkolóink eddigi biztatását – mondta Mérész Csaba vezetőedző. Egyik klubon sincs már nyomás, a párharc egyik fél helyezésén sem változtat. Mi kiegyensúlyozott teljesítménnyel hoztuk az alapszakasz-sikert. A győri egy ütős, szervezett kosárlabdát játszó műhely, kiváló spílerekkel, s az eredménysoruk is tiszteletet parancsol. Hozzánk hasonlóan jó formában vannak, idegenben is képesek remek játékra, ezért nehéz dolgunk lesz ellenük. Viszont bízom a srácokban, ráadásul mi vagyunk az esélyesek. Biztosan ők is győzelemre törnek, így kemény, izgalmas derbire számítok. Ám ha megismételjük az elmúlt hetek produkcióját, akkor lógó orral térhetnek haza. Ezúttal is a védekezés lesz a döntő, hogy megállítsuk a kulcsembereiket, de legalább ilyen fontos, hogy jól és bátran szórakoztassunk. Fontos lesz a dobószázalék is. Szeretnénk tempót diktálni és kijavítani azokat a hibákat, amiket az utolsó mérkőzésen elkövettünk. Sportolóink tudják, hogy ez az összecsapás is hangsúlyos, dacára annak, hogy az alapszakaszt illetően eldőltek a lényegi kérdések.
 
Fotó: foto24.hu

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink