Naptár

Betöltése

Búcsúzni csak szépen szabad

2015. Május 25.
8 éve
 
A tavaly ilyenkor tizenharmadikként célba ért kosárlabdázóink múlt héten elszenvedték első vereségüket az NB I/B középházi rájátszásában, a kilenc-tizedik helyért vívott párharc „odavágóján” a nagy múltú piros-fehérek 84-78-ra győzték le az idegenbeli diadalban reménykedő Puszta Dávidékat. Az első félidőben a mieink vezettek, ám fordulást követően csökkent a koncentrációjuk: az izgalmas derbin sok dobásuk maradt ki és több átadásuk ment rossz helyre. Más kérdés, hogy – még így is – hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, a mérkőzés hajrája viszont a hazaiaké volt.

A felsőházi rájátszásról épphogy lemaradt, a riválisnál erősebb játékos-kerettel rendelkező veszprémiek szerdán széppé tehetik a tavaszukat. A megérdemelt nyári szünet előtt az utolsó erőtartalékaikat kell mozgósítaniuk. Mérész Csaba vezetőedző tanítványai frissebben és pontosabban akarnak tüsténkedni, mint a fővárosban, már az elején irányítanák a csatát. Vagyis fegyelmezettebb csapatjátékkal szolgálnának. Az ellenfél alighanem próbálja megnehezíteni a dolgukat, de a sérült Vertetics Ádámot, Oltárczy Mátét és Blaskovits Balázst nélkülöző egyetemisták most magasabb sebességi fokozatban akarnak iparkodni és gondolkodni. Hogy a terveiket siker koronázza, feszesebbé tennék a védekezésüket: „befalaznák” a gyűrűt, lezárnák a palánk alatti területeket. Sokat mozogva védekeznének, a sportolókra bátran kilépnének, a labdákat pedig megbecsülnék. A cél, hogy a vetélytárs ne leljen a saját ritmusára, akadozzon a játéka. Ahhoz, hogy a Vetési gimnázium közönségétől szépen búcsúzzanak, fegyelmezett és taktikus előadás szükségeltetik.

–  Nem szabad, hogy a játék időnkénti felgyorsítása kapkodáshoz vezessen. Nyomás alatt tartanánk őket, például úgy, hogy sok dobóhelyzetet alakítunk ki és azokat jó százalékkal értékesítjük. Mivel nyugodtak vagyunk, hiszünk magunkban, jó teljesítménnyel elbizonytalaníthatjuk, hibázásra késztethetjük őket. Az első csatát elvesztettük, a háborút azonban megnyerhetjük – mondták a veszprémi játékosok.
 
Fotó: veol

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink