Naptár

Betöltése

Budafok - Veszprém 89:64

2020. Február 16.
4 éve
Február 16-án 13:30-tól rendezték Cegléden a Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa döntőjét, amelynek keretében a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém találkozott a Budafokkal.
 
Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa, döntő
Budafok - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 89:64 (20:16, 24:15, 26:15, 19:18)
Cegléd, Ceglédi Városi Sportcsarnok, 250 néző. Vezette: Ádám, Goda, Fodor
Budafok: Kovács 14/12, Varga 8, Lados 13, Puszta 14/3, Horváth 10. Cserék: Kiss 3/3, Mészáros 9/9, Fehér 10/3, Siklós, Jilling 6/6, Tóth 2, Dormán . Edzők: Károly Máté, Ferencz Gábor
Veszprém: Völgyi 15/3, Madár 4/3, Czirbus 7, Füzi 6, McCall 14/6. Cserék: Kozma, Medve 4, Szabó 14/6, Verasztó. Edzők: Nikola Lazic, Baksa Szabolcs
 
 
A feldobást a Budafok hozta el, de egy jó védekezést követően meg is szereztük a labdát, majd Czirbussal szemben követtek el szabálytalanságot. A meccs első pontjait végül Völgyi triplája jelentette. A túloldalon nem volt eredményes a piros-feketében játszó együttes, ám utána két rossz támadásunk kihasználva vette át a vezetést, majd Lados is sikerrel tört be (3. perc 7:3). McCall labdaszerzése után szereztünk gyors két pontot, majd Madár cselekedett hasonlóképpen. Ezt követően egy rövid pontcsend következett, ami után Czirbus dobhatott két büntetőt, amiből egyet tudott pontra váltani. Kovács válaszolt egy triplával, míg a túloldalon Madár passzából Füzi volt eredményes. Ismét büntetőt dobhattunk, ezúttal Völgyi, aki nem hibázott, ezzel egyenlítve (7. perc 12:12). Ezt követően mindkét gárda elrontotta a saját támadását. McCall tempódobása jelentette számunkra a vezetést, ami nem tartott sokáig, köszönhetően Kiss hármasának is, ami a negyed végét is jelentette (10. perc 20:16).
 
A második játékrészt Völgyi palánkalattija nyitotta, amire Puszta középtávolija volt a válasz. Szabó nem engedte elhúzni ellenfelünket, sikeres tripla! Jól védekeztünk, majd Völgyi volt eredményes. Ezután Szabó szerzett egy duplát, majd ellenfelünk leindítására Madár triplája volt a válasz. A következő támadásokat egyik csapat sem tudta eredményesen befejezni (15. perc 25:29). Újabb rontott akciók következtek, a két csapat közötti különbség nem változott. Végül Fehér csökentette azt, majd át is vették a vezetést. Ekkor Nikola Lazic időt kért. Sajnos a több elhibázott akciót ellenfelünk megbosszúlta, és hatpontos előnyre tettek szert két perccel a félidő vége előtt (18. perc 35:29). A pontcsendünket Medve büntetői törték meg, míg a túloldalon Horváth pöccintette a labdát a gyűrűbe. Ismét egy rossz széria következett számunkra, így tizenhárompontos hátránnyal vonulhattunk a szünetre (20. perc 44:31).
 
 
A mérkőzés második felét Lados közelije nyitotta, amire McCalltól érkezett a válasz. Czirbus faultja után Lados dobhatott büntetőket, mindkettőt sikerrel. Több támadást is elrontottunk, ellenben a Budafokkal, ami hat perccel a negyed vége előtt húszpontos előnyt jelentett nekik (24. perc 53:33). McCall csökkentette középtávolijával a hátrányunkat, majd Madár labdaszerzése után a két neki megítélt büntetőből egyet dobott be. A lepattanó a miénk lett, amiből Völgyi szerzett újabb pontokat. Újabb hármas következett ellenfelünktől, mi viszont nem tudtuk ponttal befejezni a támadásunkat, nem úgy, mint a Budafok. Ismét sorra elrontottuk a támadásainkat, ami nem volt elmondható a piros-fekete gárdáról. A pontcsendünket Völgyi törte meg, de gyorsan érkezett is a válasz ellenfelünktől, ami beállította a harmadik negyed végi eredményt (30. perc 70:46).
 
Az utolsó játékrész első rádobásával Kovács egy triplával növelte előnyüket. McCall hozta vissza a reményt csapatunkba hármasával, de gyorsan érkezett Mészáros válasza, szintén kintről. Ezt követően mindkét együttes sikerrel fejezte be akcióit, leginkább hármasokkal operálva. Gyors leindításokkal próbált felzárkózni a bakonyi együttes, majd a Budafok időt kért (35. perc 79:56). Habár a védekezésünk feljavult, támadásban még mindig sok hibát vétettünk. Szabó passzából Czirbus csökentette a két csapat közötti különbséget, majd újabb jó védekezésünk után mi támadhattunk, amit azonban nem tudtunk pontra váltani. A túloldalon Horváth szerzett egy duplát, amire Szabótól érkezett válasz. Fehér értékesítette sikerrel a két neki megítélt büntetőt, míg a túloldalon Madár hagyta ki hárompontos próbálkozását. A mérkőzés végén Szabó még bedobta két büntetőjét, de ez már nem befolyásolta a kupadöntő végkimenetelét, amelyet a Budafok nyert (40. perc 89:64).
 
 
Nyilatkozatok:
 
Nikola Lazic, a Veszprém vezetőedzője: Nehéz most bármit is mondani. Megérdemelten nyert a Budafok. A meccs második felében nem koncentráltunk eléggé sem támadásban, sem pedig védekezésben. Természetesen dolgozunk tovább, hogy a bajnokságban minél jobb eredményt érjünk el, és hogy teljesíteni tudjuk a magunk elé kitűzött célokat.
 
Füzi Róbert, a Veszprém bedobója: Gratulálok a Budafoknak. Megérdemelten győztek, ma ők voltak a jobbak. Sajnálom, hogy nem sikerült megőrizni a címünket. Köszönöm, hogy ilyen sokan elkisértek minket a mai találkozóra, nagyon sokat jelent a szurkolóink támogatása nekünk.
 
Részletes statisztika ezen a linken érhető el: http://netcasting.webpont.com/?huna_cup_642
 
 
 
 
 

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink