Naptár

Betöltése

  Célkeresztben a kilencedik hely

  2015. Május 20.
  7 éve
   
  Azok után, hogy Kámán Tamásék ötödikek lettek az NB I/B Nyugati-csoportjának alapszakaszában – így lemaradtak a felsőházi csatározásokról –, a második etapban még nem találtak legyőzőre. Vagyis hamar túltették magukat a tavasz eleji szomorúságukon, csalódottságukon, helyesen előre tekintettek. A 9-16. pozícióért zajló kiírás első fordulójában az EKF-Eger-KOK SE-t múlták felül oda-vissza (71-79, ill. 84-72), majd a következő „kanyarban” a Falco KC Szombathely II.-vel tettek eképpen (58-82, ill. 84-64). A tavaly ilyenkor tizenharmadikként zárt veszprémiek mindkét ütközet nyitó, idegenbeli mérkőzése után továbbjutónak érezhették magukat. Most is hasonlóra készülnek: idegenben is nyernének…

  A leendő ellenfél a Keleti-csoportban hetedik lett, kilenc győzelemmel és tizenhárom vereséggel: tehát az egyetemisták a jobb alapszakaszbeli mérlegüknek köszönhetik, hogy a kuparendszerű kiírásban a visszavágót – május 27-én (szerda, 19 óra) – a Vetési gimnáziumban rendezik. A fővárosiak először az Oroszlányi SE Lionst (79-79, ill. 79-81), majd a Békési SzSK-t (103-92, ill. 69-68) söpörték félre az útból, hogy most Mérész Csaba vezetőedző tanítványainak okozzanak fejfájást. A Kwame Róbert, Máté Márk és Mácsai Károly nevével fémjelzett gárda fiatal és hajtós, aligha adja olcsón a bőrét. Csakhogy a vendégek erősebb játékoskerettel rendelkeznek, ilyenformán esélyesebbek a kilencedik helyre.

  Hogy mi kell ahhoz, hogy a sérült Vertetics Ádámot, Oltárczy Mátét és Blaskovits Balázst nélkülöző, a rájátszásban agresszívebben védekező és hatékonyabban támadó veszprémiek elképzeléseit siker koronázza? Mindenekelőtt negyven percnyi koncentráció, továbbá, hogy felkészülten várják a kiélezett szituációkat. Precíz, fegyelmezett és gördülékeny csapatjátékkal, labdaszerzésekkel, a labda megbecsülésével, aztán gyors ellenakciókkal kontrollálhatják a játékot. Az elmúlt hetekben szerencsére magabiztosnak és nyugodtnak tűntek, a vetélytársat többször késztették hibázásra. A napokban újfent jó hangulatban teltek a gyakorlásaik, tovább csiszolták a védekezésüket, hogy az még feszesebb legyen. Ezúttal is a játék minden elemében dominálnának, mert úgy könnyebb elbizonytalanítani a riválist, s úgy tovább őrizhető a veretlenség.
   
  Fotó: veol

  Következő mérkőzés

  K


  VS 

  1970. 01. 01.

  Korábbi mérkőzés

  V

  Veszprém
  VS  TF-BP

  0 - 0

  2022. 05. 13. 18:30

  Kövess minket

  Névadó partnerünk

  Kiemelt Támogatóink

  Támogatóink