Naptár

Betöltése

CKE - Veszprém 87-55

2023. Szeptember 08.
7 hónapja
Ezen a hétvégén, méghozzá pénteken és szombaton Cegléden vesz részt a Veszprém Kosárlabda Klub egy négycsapatos felkészülési tornán. A pénteki „elődöntőben” a házigazda CKE volt Szabó Péterék ellenfele. Érdekesség, hogy a hazaiak sorában a tavaly még Veszprém-mezben pattogtató Orgona Gergő is szerepelt.
 
CKE - Veszprém Kosárlabda Klub 87-55 (18-5, 27-12, 20-18, 22-20)
Felkészülési mérkőzés
Cegléd, Gál József Sportcsarnok
Játékvezetők: Fodor Attila, Szőcs Béla és Fenyvesi Zénó
 
CKE: Herendic 2, Gordán 7/3, Dragasevic 6/6, Csorvási 13, Velkey 10/6. Cserék: Horváth Á. 3/3, Csaba 11/3, Krkljes 5/3, Horváth M. 8/3, Fodor, Zsók, Orgona 8, Olasz 14/6. Edző: Siska János
 
Veszprém: Prodanovic 9/3, Ratiani 1, Fábián 2, Szabó 14, Madár 12/9. Cserék: Birkás 3, Végh, Takács 2, Lénárt, Varga 10/6, Berdzenishvili, Szeifert 2. Edző: Alex Geddes
 
A mérkőzés ezen a linken nézhető meg újra.
 
 
Tudósítás
 
Az egykori válogatott center, a 208 cm magas Csorvási Milán öt pontjával indult a találkozó, amit Velkey fejelt meg a triplával, így hamar időt kellett, hogy kérjen Alex Geddes (2. perc: 8-0). A megbeszélés után egy perccel Velkey volt ismét eredményes, majd Dragasevic süllyesztett el egy hármast, és még egy duplát is hozzátettek a hazaiak. Az első veszprémi pontig a hetedik percig kellett várni, ekkor Ratiani dobott be egy büntetőt (7. perc: 15-1). Velkey kettő, Gordán pedig egy pontot tett hozzá a különbséghez az összességében egyébként jól működő bakonyi zónavédekezéssel szemben. Szabó törte meg a vendégek kosárcsendjét és talált be faulttal együtt, a büntetője azonban kimaradt. Ezután Birkás mehetett a vonalra, és mindkétszer pontos volt (10. perc: 18-5).
 
Olasz jó centerjátéka volt az első két pont a második negyedben, majd Csaba is betalált Herendic remek passzából. Orgona leindítás végén szerzett kosara után időt kért a vendég kispad (13. perc: 24-5). Olasz újabb két egysége után Szabó hozott össze egy kettő plusz egy pontot érő akciót. A hazaiak tovább távolodtak Csorvási vezetésével, miközben Birkás és Madár tudott csak eredményes lenni a másik oldalon, méghozzá büntetőkből (17. perc: 37-10). Varga triplája volt hosszú idő utána az újabb veszprémi mezőnykosár és egyben az első vendégtripla, majd Prodanovic és Szabó dobott be egy-egy duplát. Ám eközben a CKE is folyamatosan betalált, így jelentős előnnyel vonulhatott a nagyszünetre a hazai gárda (20. perc: 45-17).
 
Horváth jó büntetőire Prodanovic tempója volt a válasz a harmadik felvonás második percében. A CKE tovább távolodott, többek közt Csaba bravúros hármasával, amire aztán Varga ziccere volt a válasz egy szerzett labda után. Újabb hazai kosarak érkeztek, közte Csaba szép zsákolása, amire azonban nem volt felelet a vendégoldalon (26. perc: 59-21). Varga dobott újabb kosarat egy leindításból, ezzel megtörve a vendégek pontcsendjét, majd Takács és Szabó is betalált veszprémi részről, utóbbi ráadásul faulttal együtt. A negyed hátralévő részében a Veszprémnek sikerült elkerülnie a negyven pontos különbség közeléből (30. perc: 65-35)
 
A záróetap Varga hármasával és Madár betörésből szerzett kosarával indult. Hiába szerzett újabb öt pontot még a Veszprém, a CKE is folyamatosan betalált, így Alex Geddes időt kért (33. perc: 73-45). A következő percekben stabilizálódott ez a különbség. A találkozó utolsó négy percéhez közeledve a centerek kosarai váltották egymást, Fábián pontjaira Olasz válaszolt. Ezt követően Prodanovic szórt be egy távolit (37. perc: 82-53). Szeifert is betalált a veszprémieknél, majd Orgona dobott egy duplát. Horváth triplájával ismét harminc pont fölé nőtt a különbség az utolsó előtti percben. A találkozó hátralevő részében már nem született újabb kosár, a CKE magabiztos, megérdemelt győzelmet aratott (40. perc: 87-55).
 
Szombaton a bronzmérkőzést 16:00-tól a Veszprém KK a szintén Zöld csoportos Békéscsapai KK-val játssza majd, míg a döntőt 18:00-tól a CKE a Jászberényi KSE-vel. Mindkét találkozóról várható élő közvetítés a Ceglédi Kosárlabda Egyesület YouTube csatornáján.
 
Nyilatkozat
 
Alex Geddes, a Veszprém vezetőedzője: „Azt állítani, hogy rossz meccset játszottunk, pontatlan, ami engem illet, mivel ma nem kosárlabdáztunk. A játékosaim többsége - néhány kivételtől eltekintve -mintha nem jelent volna meg a mai napon. Kiválóan felkészültünk, ám ebből semmit sem tudtunk megvalósítani. A fejlődésünk megakadt, és ez egy rendkívül frusztráló állapot, amiben most vagyunk. Van egy olyan mércénk, aminek a közelébe sem jutottunk ma. Holnap lehetőségünk nyílik megmutatni, hogy komoly csapat vagyunk, és jelentősen büszkébb, koncentráltabb teljesítményre számítok, mint amit ma láthattunk.”
 
Fotók: archiv (Ulrich Tamás - veszpremkosar.hu)

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  SMAFC 1860 Soproni Egyetem

2024. 05. 05.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink