Naptár

Betöltése

  Csak a diadal jár a fejükben

  2018. Október 10.
  3 éve
   
  Veszélyes rivális ellen lép pályára a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém október tizenkettedikén (péntek, 18 óra), ám az évadban még veretlen kosárlabdázóink számára – a Vetési gimnázium tornatermében – kizárólag a győzelem lehet az egyetlen elfogadható eredmény.

  Gárdánk hétvégén érvényesítette a papírformát és az akaratát, miután az NB I/B Piros-csoportban behúzta a harmadik őszi sikerét – ezúttal a Pécsi VSK-Kronosz Kiadónak parancsoltak megálljt (78-96). Pedig a védekezésükbe kevés energiát fektettek, s mert az ellenfélé sem állt a helyzet magaslatán, az első félidőben gyakran potyogtak a kosarak. A csata a vártnál kicsivel nehezebben alakult, igaz, idővel állandósult a tíz-tizenkét pontos különbség, más kérdés, hogy hátul nem sikerült ritmusra lelni: mivel kihagyott a figyelmük, a hátsó alakzatuk többször megingott. Később mind nagyobb lett a feleket elválasztó eltérés, a mieink néha úgy kerültek helyzetbe, mintha tréningen lennének. A csapatok az utolsó negyedórára lassítottak, sportolóink koncentrációja csökkent, „takaréklángon” már nem törték magukat, és rossz döntéseket hoztak.

  Leendő vetélytársuk, az Omnia Pub & Food Békés jelenleg (…egy győzelemmel és két vereséggel) kilencedik a tabellán, az otthonukban előbb kikaptak a MAFC-tól (83-102), majd két vállra fektették a MEAFC-Miskolcot (86-81), míg idegenben elhasaltak a BKG-Príma SE pályáján (90-72). A szekerüket főként Boinitzer Dávid, Krstic Danijel, Koma Dániel és Kertész Dániel tolja.

  – Védekezésben többre vagyunk képesek annál, mint amit legutóbb mutattunk – mondta Mérész Csaba vezetőedző. Pécsett túl puhák voltunk hátul, mindenhonnan lekéstünk, a védelmünk néha átjáróházra hasonlított. Ez azt jelenti, hogy azóta – elsősorban – a hátsó alakzatunkat próbáljuk rendbe tenni. Azonban az előző mérkőzésekhez képest más dolgokban is javulnunk kell. Bízom benne, hogy a védelmünket illetően ezúttal minden másként lesz. Még nem vagyunk kész csapat, sok munka vár ránk, a célunk, hogy lépésről-lépésre fejlődjünk. A békésiek már megmutatták, hogy jó együttesük van, ezért oda kell tennünk magunkat. Kiváltképp hazai környezetben, a szurkolóink előtt. Fontos lesz, hogy ne legyen sok eladott labdánk, koncentráltan és pontosan kosárlabdázzunk. Sok apróságra kell figyelnünk, hogy megállítsuk őket. Nehéz derbit várok, de kizárólag a győzelem jár a fejünkben.
   
  Fotó: veol.hu

  Következő mérkőzés

  K


  VS 

  1970. 01. 01.

  Korábbi mérkőzés

  V

  Veszprém
  VS  TF-BP

  0 - 0

  2022. 05. 13. 18:30

  Kövess minket

  Névadó partnerünk

  Kiemelt Támogatóink

  Támogatóink