Naptár

Betöltése

  Csapatjátékra törekednek

  2018. Február 08.
  4 éve
   
  A mieinknek az influenzajárvány miatt hétvégén elmaradt a Pécsi VSK-Kronosz Kiadó elleni mérkőzése az NB I/B Piros-csoportban, ezért az elmúlt napok leginkább arra voltak jók, hogy a betegségek és sérülések okán „rendezzék a soraikat”. Ahogy Nebojsa Pavlovicék általában a többi találkozót, a soron következőt sem rázzák ki a kisujjukból, a Nagykőrösi Sólymok SE ellen sem lesz könnyű dolguk – az érdekeltek majd’ olyan nehéz összecsapásra számítanak, mint a felek őszi, alföldi csatája volt. Akkor a bakonyiak az elején, a kapkodásaik közepette lassan nyugodtak meg. A csapatok sok energiát tettek a párharcba (…később is nagyon igyekeztek), de a lüktető iram sok kapkodást, figyelmetlenséget és pontatlanságot idézett elő. Idővel feljavult Körtélyesi Gergelyék formája, mind több hibára és rossz döntésre kényszerítették a riválist. Aztán a vendégek a nagyszünet előtt erődemonstrációt tartottak, ám a másik oldal a fordulást követően bizonyította, hogy az otthonában „rágós falat”. A derbi azon szakaszában odalett az egyetemisták magabiztossága – lazítottak a gyeplőn –, a záró felvonásban már fej-fej mellett haladtak a gárdák: a parketten parázs csata zajlott. Szerencsére az együttesünk a hajrában igazolta, hogy helyén van a szíve (75-84).

  Amíg a veszprémiek jelenleg – tizenkettő–négyes mérleggel – másodikak, addig az ellen – hét–kilences mutatóval – kilencedik. Kiváltképp hazai környezetben veszélyesek: ott hat–hárommal állnak, viszont idegenben csak egy győzelmük van, hat vereség mellett. Csakhogy nem szabad ezen adatokból kiindulni, hiszen idén valamennyi fellépésüket sikerrel abszolválták (…szám szerint négyet; egyet idegenben, hármat pedig saját környezetben), tehát nincsenek rossz formában. Legutóbb a Knipl Kft. Bonyhádi KSE felett diadalmaskodtak (83-71). A keretükben Tóth Viktor, Lakosa Ákos és Dobos László (…a liga védő-, összes lepattanó és blokklistáján dobogós) a kulcsember.

  A HOYA-mezesek tudják, hogy mit kell tenniük, miközben azzal is tisztában vannak, hogy a Pest-megyeiek minden bizonnyal nehéz feladat elé állítják őket. Ahogy az lenni szokott, ezúttal is a védekezés lesz a kulcs. – A sportolóink szemében azt látom, hogy nyerni akarnak, s ez a jó hozzáállás – mondta Mérész Csaba vezetőedző. Legalább ilyen fontos, hogy a kisebb-nagyobb betegségekből és sérülésekből mindenki felépült, remélhetőleg az összes játékosomra számíthatok. Harcosnak és koncentráltnak kell maradnunk, s lényeges, hogy a lendületünk nem fogyhat el a hajráig. Ha más nem, a nagy szívünknek köszönhessük a diadalt. Jó dobóformával szolgálnánk, és közben minimalizálnánk a hibáink számát. Nem szabad, hogy sok kihagyás jellemezze a produkciónkat, vagyis fegyelmezett játékot, érett kosárlabdát adnánk elő. Ezen túlmenően a támadásaink nem nélkülözhetik a tudatosságot.

  A veszprémiek nem az egyéni képességeikre alapoznak, inkább csapatjátékra törekednek. Igyekeznek a lehető legtöbbet kihozni magukból, és a harcosságukkal kizökkenteni az ellenfelet. 
   
  Fotó: foto24.hu

  Következő mérkőzés

  K


  VS 

  1970. 01. 01.

  Korábbi mérkőzés

  V

  Veszprém
  VS  TF-BP

  0 - 0

  2022. 05. 13. 18:30

  Kövess minket

  Névadó partnerünk

  Kiemelt Támogatóink

  Támogatóink