Naptár

Betöltése

  Csapatunk és városunk mellett, hazánkat is képviselték

  2019. Július 09.
  3 éve
  A szívünk vitt minket, ameddig csak vihetett... S ha még úgy is tűnik, hogy nagy eredményt nem sikerült elérnünk, mi minden pillanatát sikerként éltük meg , hiszen a fejlődésünket szolgálta! – emlékezett vissza Völgyi Marcell a litvániai 3x3 Challenger Tornára, amelyen a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém országos bajnokként hazája mellett, városát is képviselte.
   
   
  Lustálkodás a nyári szünidőben? Ugyan. Kötelékünkben bizonyították a játékosok, hogy a hangsúlyt sokkalta inkább helyezik a fejlődésre, mint a semmittevésre. Természetesen arról még szó sincs, hogy egy profi játékos nem pihenhet a jól megérdemelt szabadságának idején, de kosárlabdázóink mindig is tisztában voltak vele, hogy adott pillanatban mi az, ami éppen prioritást élvez az életükben.

  Nem történt ez másképp a múlt hét elején sem, ugyanis azzal, hogy az idény végén a 3x3-as  csapatunk megnyerte a Decathlon B33 Tour 2019 országos döntőjét, jelenése volt a litvániai Raudondvarisban rendezett Challenger Tornán. Együttesünknek igaz, nem sikerült továbbjutnia csoportjából a negyeddöntőbe, de rengeteg tapasztalattal és élménnyel gazdagodott a tornán: ennek kapcsán kérdeztük csapatunk bedobóját, Völgyi  Marcellt.
   
  – Milyen érzéssel töltött el benneteket, hogy országos bajnokként a hazátokat képviselhettétek Litvániában?
   
  –  Nagyon jó érzés volt, azonban lélekben inkább úgy éltük meg, hogy az egyesületünket, a HOYA-Pannon Egyetem Veszprémet képviseljük. Egyedüli magyar csapatként, természetesen benne volt a fejünkben az is, hogy a hazánkról sem feledkezhetünk meg, azonban mivel más országokból több alakulat is érkezett, inkább az volt az érzésünk, hogy mi a királynék városát, illetve magunkat képviseljük.

  – Ha már szóba jött szeretett városunk: mit jelentett számotokra, hogy sok-sok lelkes szurkoló szórított értetek itthonról?

  – Boldogsággal töltött el bennünket minden bíztató szó: akár egy fel a fejjel is. Hiszen nem feltétlenül alakult úgy a megmérettetés, ahogy azt szerettük volna, de ezúttal ebben ennyi volt. 

  – Igaz, nem sikerült továbbjutnotok a csoportból a negyeddöntőbe, de arról azért ne feledkezzünk meg, hogy az ellenfelek sorai közt profi alakulatok is szerepeltek! 

  – Ha még úgy is tűnik, hogy nagy eredményt nem sikerült elérnünk, mi minden pillanatát sikerként éltük meg, hiszen a fejlődésünket szolgálta! Már ránézésre is erősebbnek, illetve felkészültebbnek tűntek az ellenfeleink nálunk, úgyhogy elsősorban magunknak akartunk bizonyítani: ez pedig kétségkívül sikerült. 
   

  – A második mérkőzéseteken megsérültél, felszakadt a szemöldököd. Mit éreztél akkor, amikor tudatosult benned, hogy a társaid már "nem számíthatnak rád"?

  – Amikor vittek a kórházba, igazándiból nem is a sérülés járt a fejemben: az nem fájt, nem is bosszantott. Az viszont rettentően, hogy azon a mérkőzésen már nem segíthettem a barátaimnak. Nem kívánom senkinek ezt az érzést...

  – Mondhatni, az időjárás sem bánt veletek kesztyűs kézzel, hiszen nyárból az őszbe csöppentetek.

  – Abszolút! Én meg naívan csak egy farmert vittem magammal... Szenvedhettem is vele eleget. Végig csepergett az eső, nem volt egy egyszerű történet. Emiatt sokszor a játékot is meg kellett állítani a meccsek alatt, de nézzük a jó oldalát: legalább lehetett szusszanni egyet.  
   
  – Ha búcsúzásképp egy mondatban kellene összefoglalnod a litvániai emlékeket, akkor hogy fogalmaznál?
   
  – A szívünk addig vitt minket, ameddig csak vihetett...
   
   
   
   

  Következő mérkőzés

  K


  VS 

  1970. 01. 01.

  Korábbi mérkőzés

  V

  Veszprém
  VS  TF-BP

  0 - 0

  2022. 05. 13. 18:30

  Kövess minket

  Névadó partnerünk

  Kiemelt Támogatóink

  Támogatóink