Naptár

Betöltése

Dolgoznak tovább

2015. Április 09.
8 éve
 
A társaság annak reményében vágott neki a másodosztályú bajnokságnak, hogy huszonkét forduló után megszerzi az 1-4. hely egyikét. Az elképzelés több aspektusból is reálisnak tűnt. A játékoskeretük nyáron rutinos, A-ligás játékosokkal bővült, vagyis a holt idényben megerősödtek, s a csapatépítésük a remélt ütemben haladt. Mondhatni, minden adott volt az előrelépéshez, a merészebb elvárások szavakba öntéséhez. Az alapszakaszban ott voltak a megpályázott pozíciók valamelyikén, ahonnan hovatovább a záró játéknap legvégén szorultak ki.

– Végig éreztük a velünk szembeni felfokozott várakozást, aminek kapcsán bátran jelenthetem ki: nem sok hiányzott ahhoz, hogy most a felsőházi rájátszásra készüljünk – jegyezte meg Naményi Miklós, a klubot működtető Veszprém Kosárlabda Kft. ügyvezetője. – Természetesen szomorúak és csalódottak vagyunk, de megyünk tovább, mert az nem visz előre bennünket, ha nyalogatjuk a sebeinket. Úgy vélem, az egyesület körül majd’ mindenki hibázott abban, hogy az elképzeléseinket nem koronázta siker. A sportolóknak, a szakmai stábnak és a klubvezetésnek is megvan a szerepe abban, hogy hullámzott a teljesítményünk, hogy a keresztjátékban a 9-16. helyért csatázhatunk. Ám meggyőződésem, hogy tanultunk ebből. A keretünk az indulás óta nagyban kicserélődött ­– olyan klasszistól is elváltunk, mint Farkas Attila –, váltás történt a kispadon is – Petőfi Áron helyett Mérész Csaba lett a vezetőedző –, az év elején több gonddal is szembesültünk, többen hiányoztak sorainkból – a kulcsemberek közül Vertetics Ádám és Kámán Tamás hetekre dőlt ki sérülés miatt –, azonban tényleg nem szeretnék panaszkodni. Nincs mese: tovább kell dolgoznunk, hogy még jobbak és erősebbek legyünk.

A gárda tavaly tavasszal ötödik lett a középső csoportban, ami az összesítésben a tizenharmadik helyet jelentette. A lebonyolítási rendszer idén változott, a második körben nem a Keleti-csoport 5-8. helyezettjeivel találkoznak, hanem egy kuparendszer nyitó párharcában a „keleti-nyolcadikkal”, az Eszterházy Károly Főiskola-Eger-HÉSZ SE-vel (kilenc győzelem, tizenhárom vereség). A felek jövő héten Heves-megyében feszülnek egymásnak, majd a visszavágót április 24-én (péntek, 19 óra) a Vetési tornatermében tartják. A jobbik együttes továbbjut, s a Falco KC Szombathely II.–Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK párosítás nyertesével találkozik. Az ottani győztes mérkőzhet a 9. helyért, amit a mieink megkaparintanának.

– Bizonyítanánk a rájátszásban, így a hazai fellépéseinket kötelező hozni – vette át a szót Mérész Csaba. A középházban azon leszünk, hogy feszesebb legyen a védekezésünk és precízebbek a figuráink, mivel a játékunk tovább csiszolható. Többször szolgálnánk lendületes, élvezetes és eladható kosárlabdával, hogy minél több sportbarátot csalogassunk ki a lelátóra. Van esélyünk a kilencedik helyre, amihez az is kell, hogy hatékonyabb legyen a támadójátékunk, nagyobb az önbizalmunk, tudniillik csak úgy jelenthetünk több helyről veszélyt az ellenfél gyűrűjére.

– Leraktuk egy jó csapat alapjait. Szerintem a folytatásban megmutatjuk, hogy van bennünk fantázia, azt pedig nyugodtan állíthatom, hogy a következő évadbeli keretünk is erős lesz – zárta az értékelést Naményi Miklós, akitől megtudtuk: már dolgoznak azon, hogy megtalálják azon kosárlabdázókat, akik emberileg és szakmailag magasabb célok eléréséhez segíthetik őket.
 
Fotó: veol

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink