Naptár

Betöltése

  Egy pontos megérdemelt győzelem

  2013. November 12.
  8 éve
  Budapest, 200 néző
   
  Tehetséges Fiatalok Bp.: Szobi 9, Katona 20/9, Beák 23/3, Mihalics 4, Debreceni 17, Tökölyi 1. Edző: Mehmedovic Merim
   
  Veszprémi Egyetem SC: Kováts 13/6, Nagy 12, Szlávik 18/9, Hoffmann 8, Godena 15, Sefcsik 3/3, Czakó 4, Takács 2, Bagó, Erneszt. Edző: Petőfi Áron
   
   
  Három hiányzóval - Vertetics, Oltárczy, Kelemen - vágott neki a héten a TF Budapest elleni mérkőzés felkészüléséhez a VESC. Vertetics és Oltárczy hiányával 20-25 pont, Kelemen személyében pedig egy harcosan védekező játékos hiányzott a csapatból. Egyes poszton csak Nagy Robi volt, aki hadba vethető volt.
   
  MIndezek ellenére csaptunk magabiztosan, kézben tartva a meccset játszott egészen az utolsó 3 percig. Ekkor a TF mindent egy lapra feltéve, agresszív letámadást alkalmazott, melyet az akkor már fáradt játékosaink nem tudtak megfelelően átjátszani. Ennek volt köszönhető, hogy 9,5 másodperccel a vége előtt egy oldalbedobást követő játékból Beák lehetetlen helyzetből elengedett hárompontos dobása beesett és ezzel vette át a vezetést egy ponttal a TF.
   
  A Veszprém szerenccséje az volt, hogy Beák túl korán - 6,2 másodperccel a lefújás előtt - dobta a hármast és Hoffmann Balázsnak még maradt egy kétpontosra ideje.
   
  "Mióta Veszprémben vagyok, most nyújtottuk a legjobb teljesítményt, aminek értékét növeli, hogy meghatározó játékosunk Vertetics Ádám, és Oltárczy Máté nélkül tettük ezt. Ezt elsősorban a végig nagyon fegyelmezett, kontrollált játékunknak, valamint annak köszönhetjük, hogy szinte mindenki hozott egy jó átlagteljesítményt. Mind az öt kezdő játékosunk átlaga meghaladta a tíz pontot. Kollégám fiatal csapata alkalmazza legjobban az egész pályás védekezést ebben a ligában, de összességében a mi felállt védelem elleni nagyon tudatos játékunk volt az, ami eldöntötte a mérkőzést. A soproni bajnoki mérkőzéshez képest megint egy utolsó másodperces kosár döntött, de órási különbség volt a játék képében, mire eljutottunk idáig. Ezúttal minden dicséretet megérdemel a csapatom és bár mi dobtunk a végén kosarat, ha nem érünk tartalékaink végére az utolsó két percben, sokkal könnyebben is befejezhettük volna a mérkőzést. A soproni kupameccshez képest még javult a kettes-hármas poszton számításba vett játékosaink teljesítménye, Remélem most már teljesen kijöttek a hullámvölgyből, és olyan önbizalommal fognak ezután is játszani, ahogyan ma tették. Hazai pályánk birtokbavételéig hasonló teljesítményre lesz szükség további mérkőzések megnyeréséhez. A mai fegyelmezettség és közösségi szellem kell, hogy legyen az alap. Bízom benne, hogy Vertetics Ádám sérülését egy két héttel ússzuk meg hónapok helyett, Oltárczy Máté pedig a jövő héten visszatérhet. Ezzel a teljesítménnyel emeltünk azon a bizonyos "lécen" és kíváncsian várom, hogy sikerül-e ezentúl is többször átugornunk." - nyilatkozta Petőfi Áron
   

  Következő mérkőzés

  K


  VS 

  1970. 01. 01.

  Korábbi mérkőzés

  V

  Veszprém
  VS  TF-BP

  0 - 0

  2022. 05. 13. 18:30

  Kövess minket

  Névadó partnerünk

  Kiemelt Támogatóink

  Támogatóink