Naptár

Betöltése

  Egymásra találva

  2019. Június 04.
  1 hete
   
  Az új idényre a tavasszal látottnál is erősebb keretű, illetve hosszabb kispadú gárdát tervez összerakni a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém – hangzott el múlt héten a kosárlabdaklubunk hagyományteremtő szándékkal életre hívott családi évzáróján, egyúttal szurkolói találkozóján.

  Körtélyesi Gergelyék a mögöttünk hagyott szezonban is számíthattak a híveik bíztatására, akik segítették őket abban, hogy februárban megnyerték a dr. Hepp Ferenc-emlékkupát, majd májusban – két esztendő után – ismét másodikak lettek a másodosztályú bajnokságban. A sportkör funkcionáriusai úgy gondolták, hogy a drukkereknek (…mondjuk úgy) viszonzásul összejövetelt szerveznek a Séd-völgyben, a Kolostorok és Kertek szívében található Völgy Büfében, ahol természetesen a helyi kedvencek is tiszteletüket tették.

  – Az előző kiírásban a veszprémi csapat volt az NB I/B-s sorozat legeredményesebb együttese, amely harmincnyolc mérkőzésből harmincnégyet megnyert – mondta Naményi Miklós, az egyesületet működtető gazdasági társaság ügyvezetője, aki emígy folytatta: – a Hepp-kupa „behúzásával” az első kitűzött célt teljesítettük, aztán „bezsebeltük” a Piros-csoport alapszakaszát, aminek eredményeként mind többen morfondíroztak az élvonalbeli tagságban. Jóllehet márciusig megőriztük a veretlenségünket, végül lemaradtunk az A-csoportos indulásról – sajnos a sport már csak ilyen –, de úgy vélem, eredményes évadot zártunk, mindnyájan, vagyis a vezetők és a sportolók is tiszta lelkiismerettel fejezhették be a liga küzdelmeit. Bebizonyítottuk, hogy egy „kézilabdavárosban” a kosárlabda iránt is lehet nagy az érdeklődés. Azt gondolom, sok szép emlékkel örvendeztettük meg a táborunkat, tőlük – a produkciónkért „cserébe” – mindig óriási támogatást kaptunk. Meggyőződésem, hogy a legutóbb érkezett szerzeményeink egytől-egyig beváltották a hozzájuk fűzött reményeket. Ezzel együtt csak az égiek tudhatják, hogy mikor hódítjuk el az osztály aranyérmét.

  Az ügyvezető megjegyezte: noha még nem számolhat be konkrétumokról, már gőzerővel dolgoznak a régi-új társaság megerősítésén, amely ilyenformán garanciát jelenthet arra, hogy ezentúl hosszabb kispaddal rendelkezhetnek. Mint megtudtuk: míg a veszprémi műhely 2018/2019-es évadban nagyjából kilencvenmillió forintos, az első helyezett Oroszlányi SE Lions magasabb költségvetésből dolgozhattak. A mieink a következő idényben is hasonló büdzséből működhetnek. Az elöljáró végül közölte: augusztus végén, szeptember elején kezdik el az új bérletek értékesítését.

  Mérész Csaba vezetőedző aláhúzta: ősztől megint a maximumot akarják kiadni magukból, mert a céljaik nem változtak, a legjobbak között végeznének (…pontosabban maradnának, de ehhez újra fel kell kötni a „gatyájukat”). – Szerintem ezúttal is mindent kiadtunk magunkból, hatalmas erőfeszítéseket tettünk, elől és hátul is komoly energiákat mozgósítottunk, egyszóval megmutattuk, hogy jó kollektívánk van. A folytatásban is azon leszünk, hogy megragadjuk a kínálkozó lehetőségeket, valamint megfeleljünk a közönségünknek – árulta el a tréner. Sajnos idén a nagy lehetőség kapujában megbotlottunk, a „főhadiszállásunkon” csak egyszer, éppen a bajnoki döntőben kaptunk ki. Reményeink szerint a szurkolóink ősztől is szép számmal járnak majd ki a Vetési gimnázium tornatermébe, tudniillik el kell majd a segítségük, szükségünk van a támogatásukra. A tanítványaim kellő hittel, pozitívan és optimistán várják a folytatást. A jövőbeni keret összetételéről most csak annyit mondhatok, hogy a csapat magja együtt marad, egyúttal Csorvási Levente klubmenedzserrel azon fáradozunk, hogy – a rendelkezésre álló anyagi keret figyelembevétele mellett – megerősítsük a játékos-keretet. Az új szezonban is komoly fellépések várnak ránk, ám együtt – csapatként kosárlabdázva, óriási küzdeni akarással – képesek lehetünk újabb sikerekre. Azon leszünk, hogy látványos és magas színvonalú előadással szolgáljunk.

  A házigazdák az esemény hátralévő részében előbb Madár Andrást köszöntötték, akit az arra érdemesek az egylet szezonbeli legjobbjának választottak, majd minden jelenlévőt megvendégeltek egy tál bográcsos pincepörköltre.
   

  Kiemelt Támogatóink

  SPORTFEJLESZTÉSI PROGRAM

  Kövess minket