Naptár

Betöltése

Elkerülnék a hullámvölgyeket

2016. Január 20.
8 éve
 
Jó dolguk van mostanság a bakonyi kosárlabdabarátoknak. Oltárczy Mátéék is büszkék lehetnek a teljesítményükre, igaz, sokat dolgoztak azért, hogy így „muzsikáljanak” – a huszonnégy szereplős másodosztályban egyedüliként állnak tíz-egyes győzelmi-vereséggel az alapszakasz félidejében. A tabellák arról árulkodnak, hogy a csoportokban két gárdának van kilenc-kettes és négynek nyolc-hármas mérlege. Azonban az NB I/B Nyugati-csoport éllovasának nem adták ingyen a sikereket. – Nagyszerű érzés, hogy ilyen mutatóval állunk az élen, de senki se gondolja, hogy már zsebünkben van az alapszakaszdiadal. Az eddigi paraméterek láttán nem szabad hátradőlnünk. Az eredményesség titka abban van, hogy a sportolóink együtt és egymásért is játszanak – húzta alá Naményi Miklós, a sportkört működtető Veszprémi Kosárlabda Kft. ügyvezetője, aki emígyen folytatta: – Gyanítom, senki sem számított tőlünk ilyen indexre. Mindenkiben megvan a szándék, hogy a pozíciónkat megtartsuk, miközben az alapgondolatunk nem változott: a tizenkét tagú mezőnyünk első négy helyének egyikén végezni. Ezért érdemes dolgozni: olyan célokért küzdeni, amik a klubtörténetben komoly jelentőséggel bírnak.

A veszprémiek legutóbb a Tehetséges Fiatalok-Budapestet múlták felül (74-68). Az izgalmas ütközet első két negyede kicsúszott a kezükből – nehezen pörögtek fel, sok labdát eladtak, rossz döntéseket hoztak –, ám a második félidőben már jobban figyeltek, fordulás után egy más szemléletű és kellő önbizalommal rendelkező együttes volt a pályán. Újra kiderült, hogy Körtélyesi Gergely, Kámán Tamás és Vertetics Ádám bármikor képes pluszt adni az alakulatának. Az öt győzelemmel és öt vereséggel hetedik helyen álló bonyhádiak múlt héten hosszabbítás után fektették két vállra a Vasas Akadémiát (97-91), vagyis nincsenek rossz passzban. Az otthonukban egyébiránt négy–egy a mérlegük, csak az Oroszlányi SE Lionstól kaptak ki. A felek a zajló pontvadászat nyitányán már összefutottak, akkor Novák Patrikék 82-55-re nyertek. Mint emlékezhetünk rá: az egyoldalú találkozón feltörölték a padlót a holt idényben meggyengült, a soraiba több fiatalt beépítő címvédővel. A hazaiak akkor repülőrajtot vettek, a védekezés magasiskolájával szolgáltak és többször támadhattak a negyven pontos különbségért.

– Nem szabad, hogy megtévesszen bennünket a rivális jelenlegi pozíciója, Tömösváry Mátéval, Hegedűs Attilával, Jilling Lászlóval, Baki Sándorral és Somogyfoki Szabolccsal erős csapat az övék – mondta Mérész Csaba vezetőedző. Nem engedhetjük meg, hogy lendületbe kerüljenek, mert akkor nehéz megállítani őket. Azt az intenzitást látnám viszont a srácoktól, mint amit a TF-Budapest ellen mutattak a második félidőben, akkor nagy átéléssel játszottak. A napokban sokat dolgoztunk, kerestük a megoldást, hogy még jobbak legyünk. Csapatunk erejét mutatja, hogy múlt héten is felálltunk a mélypontról. Bonyhádon azért jó lenne elkerülni a hullámvölgyeket, a rapszodikus teljesítményt. Hiszem, hogy ezúttal is lesz keresnivalónk, s maximális erőbedobással küzdünk majd. A sikerért várhatóan keményen meg kell dolgoznunk, így összeszedett játékra és nagy akaratra lesz szükség.
 
Fotó: foto24.hu

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink