Naptár

Betöltése

Ellátnák a Baja baját

2015. Március 17.
9 éve
 
Kosárlabdázóink az NB I/B Nyugati-csoportjának alapszakaszában az itthoni záróvizsgájukra készülnek. Mivel a Soproni MAFC-NyME után – múlt héten – a Motax-Concordia KC Pápát is felülmúlták hosszabbításban, megint a legjobb négy között vannak. Jelenleg tíz győzelemmel és kilenc vereséggel a negyedik helyet foglalják el, míg a bajaiak harmadikak tizenegy–nyolcas mérleggel. A kiegyenlített mezőnyt mutatja, hogy az ötödik Oroszlányi SE Lions és a hatodik pápaiak szintén tíz–kilenccel, a hetedik Falco KC Szombathely II. pedig kilenc–tízzel áll. A veszprémiek és a bajaiak a záró körökben a két sereghajtóval – az MKB-Euroleasinggal és a Pécsi VSK-Kronosz Kiadóval – csatáznak, ezért is ígérkezik különlegesnek a felek közelgő ütközete. Mint ismert, a nyolccsapatos felsőházba a két csoport első négy helyezettje jut, s oda nyugatról a Metal-Work Bonyhádi KSE és az MTK-Törökbálint már jegyet váltott.

A bajaiak két hete kikaptak odahaza az oroszlányiaktól. Akkor azt mondták: a bonyhádiak, vagy a veszprémiek ellen „visszahozzák” a nem várt fiaskót. Az éllovas az előző fordulóban elbánt velük (95-84), így Kováts Viktorék ellen kö-szörülnék ki a csorbát. Az általában Mándity Máté és Katyanszki Nebojsa pompás produkciójára építő gárda az év végén 82-64-re győzte le a mieinket, akik a nagyszünetig jól tartották magukat. Azon a találkozón a játékvezetők néha főszereplővé váltak, a vendégek emiatt is pukkadtak ki a végére.

Legutóbb a szív és az akarat eredményezte Mérész-edző legénységének diadalát, de a pápai siker akkor ér igazán valamit, ha az alapszakaszban már nem botlanak. A régóta dobogós, szintén a négy közé igyekvő bajaiak ellen kemény ellenállásra számíthatnak Kámán Tamásék. – Az idén több meglepő vereségbe beleszaladt rivális minden csapatrészében erős, sportolóik bátran felvállalják a kinti kísérleteket, tehát a védekezésünket nagyon össze kell raknunk. Nem szabad, hogy menet közben elkapják a fonalat. Ha fegyelmezettek leszünk, minimálisra csökkenthetjük a hibáink számát. A pápai bravúr jót tett a lelkeknek, remélhetőleg javított az önbizalmunkon is. Természetesen ezúttal is nyerni szeretnénk, már csak azért is, mert a párharc nagyban befolyásolhatja az alapszakasz végeredményét – mondták a veszprémi kosárlabdázók.

Egy szó, mint száz: a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém tudatos és fegyelmezett játékkal operálna, illetve csapatként jeleskedne. Elosztanák egymás között a terheket (lévén, egységes teherelosztással könnyebben érhetnek célba), érvényesítenék a fizikai fölényüket, hogy a támadásaik lendületesek legyenek, hogy a másik oldalt kevés ponton tartsák.

…S ha valamire még szükségük van a kulcsfontosságú sikerhez, az a közönség, amely már többször nyújtott nekik hathatós segítséget. Az igazi az lenne, ha a Vetési gimnázium tornatermében pénteken alig maradna szabad ülőhely, s a sportbarátok onnan az utolsó sípszó után elégedetten állnának fel.
 
Fotó: veol
 

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink