Naptár

Betöltése

  Érvényesítenék az akaratukat

  2016. Szeptember 29.
  5 éve
   
  A zajló és roppant kiegyenlített másodosztályú bajnokság első két körében ellentétes utat jártak be a hétvégén egymásnak feszülő felek. Az előző három pontvadászatban az alsóházi rájátszásban érdekelt – egyszer ligautolsó, egyszer pedig utolsóelőtti – budafokiak meglepetésre sikerekkel mutatkoztak be: előbb pályaválasztóként múlták felül a Bajai Bácska FKE-t (93-74), míg legutóbb az Alba Fehérvár pályáján diadalmaskodtak (74-83). A remekül debütált, jelenleg a tabella második helyén „feszítő” – Verbényi Kálmán, Lados Erik, Fehér Csaba, Drevenka Dávid és Tóth Szabolcs nevével fémjelzett – ellenfél ezen találkozókon nem szolgált ilyen-olyan extrákkal. Ritkán próbálkoztak kintről, sok labdát adtak el, a lepattanó-csatákban alulmaradtak, ugyanakkor szorgos iparosként gyűjtögették a pontjaikat, amik aztán megérdemelt sikereket eredményeztek számukra.

  A felsőházi playoff-ot szem előtt tartó, pillanatnyilag a tizenegyedik pozíciót „bitorló” mieink ezzel szemben kikaptak a fellépéseiken: az MTK Törökbálint a szezonnyitón csúnyán elbánt velük (98-63), ám az Oroszlányi SE Lions elleni rangadó nem volt olyan egyértelmű (86-89).

  – A múlt héten már láttam olyan, pozitív dolgokat, amikbe a jövőt illetően lehet kapaszkodni; ha szabad azzal jönnöm: javuló formát mutattunk – mondta Mérész Csaba vezetőedző. Ahogy korábban, most sem törődünk a tabellán elfoglalt besorolásokkal, azzal, hogy ki az esélyes. Most hiába áll nálunknál sokkal jobban a budafoki gárda, nyerni szeretnénk náluk. Talán azért is, mert jobbnak, erősebbnek és ütőképesebbnek tartom magunkat, igaz, még nem álltunk úgy össze, ahogy azt szeretném. A sokáig lábsérüléssel bajlódott Kámán Tamás immár rendelkezésünkre állhat, s nem kell ecsetelnem, hogy az osztály egyik legjobbjának – remélhetőleg ponterős – játéka és kulcsszerepe mit jelenthet számunkra. Nincs kétségem afelől, hogy küzdelmes összecsapás vár ránk, mint minden győzelemért, ezért is meg kell majd dolgoznunk. Egy biztos, ezúttal nem kezdhetjük oly’ tompán a derbit, mint tettük az előző fordulókban. Az eddig történtek dacára bízunk magunkban, a képességeinkben, kellő akarattal és elszántsággal vetjük magunkat a párharcba. Bízom benne, hogy végig kitart a figyelmünk. Nem lennék meglepve, ha most is a védekezés lenne a siker kulcsa.

  A huszonkettedik kerületiek odahaza veszélyesek, ellenük Körtélyesi Gergelyék aligha számíthatnak sétagaloppra. Sportolóink minden bizonnyal átérzik a tét súlyát (…azért három zakóval nem lenne jó indulni), így a fontos szituációkban jó döntéseket hoznak. – Azon leszünk, hogy a csapatjátékunk domináljon és a tetterőnk érvényesüljön – tették hozzá az egyetemisták. Küzdeni és hajtani fogunk, mert nyernünk kell, hogy teljesüljenek az alapelképzeléseink. Most is a saját, taktikus és fegyelmezett kosárlabdánkat játszanánk: gyorsan, pontosan és erőszakosan.
   
  Fotó: foto24.hu

  Következő mérkőzés

  K


  VS 

  1970. 01. 01.

  Korábbi mérkőzés

  V

  Veszprém
  VS  TF-BP

  0 - 0

  2022. 05. 13. 18:30

  Kövess minket

  Névadó partnerünk

  Kiemelt Támogatóink

  Támogatóink