Naptár

Betöltése

  Évzáró bankettet tartott a VUKE

  2021. Június 12.
  1 éve
  A Veszprémi Utánpótlás Kosárlabda Egyesület is megtartotta a hagyományos évzáró bankettjét, június 12-én, a veszprémi Március 15. úti sportcsarnokban. Az eseményen részt vettek az utánpótlásunk játékosai, az ős szüleik, valamint természetesen az edzők és a klub elöljárói is.
   
  A rendezvény kezdetén Naményi Miklós ügyvezető igazgató köszöntötte az egybegyűlteket, majd értékelte az évet. Kiemelte a pandémia okozta nehézségeket, amelyek leküzdéséért köszönetet mondott nemcsak az edző kollégáinak, akik remek szervezőkészségről is tanúbizonyságot tettek, hiszen mindig megtalálták a megoldást a problémákra, de külön hangsúlyozta a szülők szerepét is, akik rengeteg energiát fektettek abba, hogy gyermekeik továbbra is sportolhassanak. A sportvezető jelezte, talán a gyerekeknek volt a legnehezebb, annak ellenére, hogy a fiatalok bármihez tudnak alkalmazkodni. A VUKE növendékei ugyanis továbbra is lelkesek voltak, keményen készültek és egytől egyik rengeteget fejlődtek.
  Sajnálatos adat ugyanakkor, ám mindenképpen érthető az elmúlt időszak körülményeit nézve, hogy míg a 2019/20-as szezonban kétszász fölötti aktív utánpótlás játékossal büszkélkedhetett az egyesület, addig ez a szám mára százkilenc főre csökkent. A jövő évben az lesz a fő feladat, hogy visszahozzuk a fiatalokat, hogy továbbra is nálunk pallérozódjanak és élvezzék ezt a sportágat, valamint növeljük a legkisebb kosaras palánták bázisát is.
  A jövőbeli változások kapcsán kiemelte a bevezetésre kerülő új információs és ügyviteli rendszert, amelyet az edzők mellett a szülők és a gyerekek is használhatnak majd, valamint jelezte egy új, háromszintű kiválasztási szisztéma jövőbeli alkalmazását is.
  Naményi Miklós a felnőtt csapatra is kitért a változások kapcsán, hiszen a kosarazni kezdők számára a legnagyobb motivációt talán az jelenti, hogy egy nap majd ott játszanak. Éppen ezért fontos, hogy a felnőtt gárda is fejlődjön, amelyet elősegíthet az a körvonalazódó terv, miszerint közösségi tulajdonba kerülhet az együttes. Három város, három csapata fogott össze ebből a célból, egy-egy első osztályú vízilabda és jégkorong csapat, valamint a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém. Mindez azt jelentené, hogy a tulajdonos szurkolóknak befolyásuk lesz majd a működésre és teljesen transzparens lesz számukra annak háttere. Az ügyvezető jelezte, reméli, hogy hamarosan már sokkal többet is elárulhat minderről, és bízik benne, hogy a jelenlévők közül is lesznek majd olyanok, akik a csapat tulajdonosai szeretnének lenni.
   

  A szezonösszegzés után a legjobb fiatalok kerültek a figyelem középpontjába, és korosztályonként megkapták a nekik járó egyéni elismeréseket. Alább a teljes lista:
   
  U11
  Legtöbbet fejlődött játékos: Mérész Barnabás
  Legjobb védő: Varga Dávid
  Legjobb játékos (MVP): Szokolik Gergely
   
  U12 lány
  Legjobb játékos (MVP): Kalincsák Anna
   
  U12 Fiú
  Legtöbbet fejlődött játékos: Szalai Rajmund
  Legjobb védő: Szabó Milán
  Legjobb játékos: Veres Máté
   
  U14
  Legtöbbet fejlődött játékos: Boga Bertalan
  Legjobb védő: Dominyák András
  Legjobb játékos: Kertész Bálint
   
  U16 lány
  Legtöbbet fejlődött játékos: Ráskai Zsuzsanna
  Legjobb védő: Makó Natália
  Legjobb játékos: Kántor Zsófia
   
  U16 fiú
  Legtöbbet fejlődött játékos: Siskovits Ákos
  Legjobb védő: Ráskai Zoltán
  Legjobb játékos: Végh Mátyás
   
  U18
  Legtöbbet fejlődött játékos: Osztoics Milán
  Legjobb védő: Varga Ádám
  Legjobb játékos: Kalincsák Kolos
   
  medyum

  A jövő reménységein túl elismerésben részesült az év edzője is. A kollégák ebben a szezonban Szokolik Gergely munkáját ismerték el ilyen módon.
   
  Ezután elbúcsúztunk két távozó remek edzőnktől is, Mérész-Fitos Marianntól és Oláh Gabriellától, akik sokat tettek azért, hogy a gyerek megszeressék ezt a sportágat és edzésről edzésre fejlődjenek.
   
  Majd a nap talán lefontosabb momentumaként Petőfi Lajost búcsúztatta az egyesületünk, aki felnőttcsapatunk egykori kiváló játékosa, majd vezetőedzője, később pedig hosszú évekig utánpótlásunk lelkiismeretes és nagytudású szakembere volt, egyik fő letéteményese a VUKE alapjainak. Lajos bácsit mind a kollégák, mind a gyerekek,  mind a rendezvényre kilátogató szülők hosszú vastapssal köszöntötték. A nyugdíjba vonuló ikon megköszönte a búcsúztatást, majd kiemelte, külön öröm számára, hogy a ma díjazott fiatalok szinte mindegyike megfordult a keze alatt, jó látni az ő fejlődésüket, akárcsak az egész szervezetét.
   
  Medyum
  A díjazottaknak ezúton is szívből gratulálunk, a búcsúzóknak pedig köszönünk mindent, amit egyesületünkért tettek. Mindannyijuknak további sok sikert kívánunk!
   

  Következő mérkőzés

  K


  VS 

  1970. 01. 01.

  Korábbi mérkőzés

  V

  Veszprém
  VS  TF-BP

  0 - 0

  2022. 05. 13. 18:30

  Kövess minket

  Névadó partnerünk

  Kiemelt Támogatóink

  Támogatóink