Naptár

Betöltése

Fájó vereség

2015. Március 29.
9 éve
MKB-Euroleasing Vasas–HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 77-69 (15-18, 12-17, 22-12, 15-17, 13-5)

Budapest, 100 néző. Vezette: Menyhárt, Bagi, Győrki.

Vasas: Mészáros 1, Fekete V. 29/24, Boinitzer 7/3, Garamvölgyi 18, Krivacevic. Csere: Munanga 16, Kozma 2, Solymosi 3/3, Fülöp 1, Markó, Bános. Vezetőedző: Sárosi Bulcsú.

Veszprém: Vertetics 6/3, Puszta 13/3, Novák 3/3, Kámán 20/3, Szabó 8. Csere: Fekete Cs. 12/6, Nagy R. 2, Blaskovits 2, Gáll, Oltárczy 3/3, Kováts. Vezetőedző: Mérész Csaba.

Miután a fővárosiak kedden felülmúlták a felsőházi rájátszást váró Metal-Work Bonyhádi KSE-t (75-74), két egymást követő győzelemmel, vagyis jó formában várták az előző három fellépését sikerrel abszolváló, a párharcra esélyesként utazott Kováts Viktorékat. Kapkodó játékkal indult a találkozó, mindkét térfélen sok helyzet maradt ki, a felek nehezen találtak rá a ritmusra (3. p.: 2-2). Novák Patrik hárompontosa inkább a hazaiakra volt jó hatással, a nem túl színvonalas negyed ezen szakaszában némiképp elhúztak (10-5). A helyi szimpatizánsok később mindazonáltal gyakran ráncolták a homlokukat, mert Vertetics Ádám triplájával előbb egyenlő lett az állás (10-10), majd Fekete Csaba vétette észre magát remek megmozdulással (12-16). A fő probléma az volt, hogy a jó megoldásokat rendre rosszak követték, a veszprémi kulcsemberek is sokat hibáztak. A piros-kékek a folytatásban Munanga Shekinah révén tartották magukat (21-22), de már akkor feltűnt, hogy a bírók inkább a vendéglátóknak kedveznek az ítéleteikkel. A labdákat újfent szép számmal eladó egyetemistáknál Szabó Tibor a 17. percben már negyedik személyi hibájánál járt, azonban ez akkortájt nem zavarta sem őt, sem a társait, tudniillik az eredményjelző-tábla hamarosan 21-32-es állást regisztrált. Noha a játékrész végét megnyomta a fiatal átlagéletkorú ellenfél, a nagyszünetben nyolcpontos volt a hátrányuk.

Fordulást követően kisebb dobópárbajba bonyolódtak a csapatok. Miközben a sérüléséből felépült Vertetics – kosarak helyett – pompás átadásokkal szolgált, Kámán Tamás belelendült, a végül tizenegy lepattanóig jutott ex-válogatott a mérkőzés ezen periódusában tarthatatlan volt (30-41). Sajnos a többiek nem, vagy csak rövid ideig tudtak felzárkózni mellé, ám a másik oldalon Fekete Viktor ennél is nagyobb veszélyt jelentett: a 20 éves sportoló kinti próbálkozásai rendkívüli pontossággal hulltak a gyűrűbe. A sokadik triplája után az övéi előbb feljöttek, aztán Garamvölgyi Ákos zsákolásával kiegyenlítettek (41-41). A negyed végén már náluk volt az előny. A negyedik játékrész elején meglógott a vetélytárs (53-47), a mieink ekkor képtelenek voltak elkapni a fonalat: sok pontatlansággal hívták fel magukra a figyelmet (57-51). Mikor a hazaiak és szurkolóik kezdték volna magukat nyeregben érezni, a – derbin a mezőnyből pontatlanul célzó – Puszta Dávidék feltámadtak a poraikból, s 64-60-ról kicsikarták a hosszabbítást.

A túlórára elkészültek az erejükkel a vendégek, akiket az is felőrölt, hogy a sípmesterek sokkal több faulttal „díjazták” őket, igaz, a büntetők aránya is sokat mondott: a Vasasnak az összecsapás során háromszor több egypontos kísérlete volt. Sajnos ebben a játékrészben már csak egy csapat volt a pályán (77-64), az állva hagyott mieink az utolsó pillana-tokban csak az eredményen tudtak kozmetikázni.

A veszprémieknek fontos lett volna nyerni, mivel a forduló előtt szintén tizenegy–kilences mutatóval állt Bajai Bácska FKE és Motax-Concordia KC Pápa győzött, s lépéselőnybe került az immár tizenegy–tízes mérleggel bíró HOYA-Pannon Egyetem Veszprém és Oroszlányi SE Lions-sal szemben. A harmadik bajaiak az alapszakasz utolsó, jövő heti körében a Vasast fogadják, a negyedik pápaiak a Soproni MAFC-NyME-hez, az ötödik mieink a Pécsi-VSK Kronosz Kiadóhoz, míg a hatodik oroszlányiak a bonyhádiakhoz utaznak. Az egyetemistáknak immár nem csak saját kezükben van a sorsa, a felsőházi rájátszásért nyerniük kell a Mecsek-alján és fohászkodniuk azért, hogy a bajaiak, vagy a pápaiak kikapjanak.

Mérész Csaba: Jól kezdtünk, aztán a második félidőben olyan védekezéssel találtuk szemben magunkat, ami megtört bennünket. A végén ugyan sikerült feltápászkodnunk, de a hosszabbításra elfáradtunk
 
Fotó: veol
 

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink