Naptár

Betöltése

  Feldobás előtt: Honvéd - Veszprém

  2021. Szeptember 27.
  10 hónapja
  Szeptember 28-án, kedden 18:30-tól útjára indul a labda a budapesti Ludovika Arénában. A Budapesti Honvéd SE fogadja majd a Veszprém Kosárlabda Klub együttesét, hogy mindkét fél lejátssza első bajnoki mérkőzését az NBI/B Piros csoportjának 2021/22-es szezonjában. 
   
  A bakonyiak kerete komoly változásokon ment keresztül. Horváth Ákos és Tóth Norbert személyében egykori válogatott játékosok érkeztek a szerződést hosszabbító Szabó Péter, Madár András és Nebojsa Dukic alkotta trió mellé. A fiatalokról sem feledkezett meg a klubvezetés, Birkás András, Glatz Soma, Gaál Bence és Osztoics Milán is a piros-szürkék kötelékében maradt, míg Dancsecs András érkezett Szombathelyről. Az átalakuló együttes vezetőedzői székét pedig a kiváló szlovák szakember, Martin Blaho foglalta el.
   
  Jó pár felkészülési meccset játszott a Veszprém az előszezonban. Először Győrben léptek parkettre egy négycsapatot torna keretében, ahol előbb a Budafokot (90:74), majd a házigazdákat legyőzve (74:94) gyűjtötték be az első helyezettnek járó trófeát. Ezután a fővárosi Gyurasits István Emléktornán játszottak a fiúk, ahol a Vasast egy ponttal legyőzték (74:73), ám a döntőben négy ponttal alulmaradtak a rendező Honvéddal szemben (75:79). Majd jött egy szoros idegenbeli vereség a MAFC ellen (75:69), valamint két mérkőzés a szlovák első osztályú Handlová ellen, amelyeken a házigazda bizonyult jobbnak.
   
  A szakmai vezetés összességében elégedett az eddig látottakkal, és ahogy legutóbb sportigazgatónk, Csorvási Levente elmondta, az új vezetőedző, Martin Blaho munkája kezd beérni, a csapat egyre jobban érti koncepciót és jó úton halad.
   

  Első ellenfelünknél, a Honvédnál szintén új szakember tölti be a vezetőedzői pozíciót Vladimir Lucic személyében, aki egy szintén megújuló gárdát irányít majd. Segítője pedig nem más lesz, mint csapatunk előző vezetőedzője, Baksa Szabolcs, valamint Trepák Zoltán. A keretbe a ZTE-től érkezett Simon Kristóf és az ex-veszprémi Völgyi Marcell, továbbá Nagykőrösről Kovács Soma és az MTK-tól Jakab Péter. Majd szeptemberben még két játékost szerződtettek, az előző szezonban még az Alba Fehérvár csapatkapitányi posztját betöltő bedobót, a magyar-szerb kettősállampolgár Markovic Lukát és a bosnyák bedobó Stefan Mijovicot, aki a 2020/21-es idényben MVP lett hazája bajnokságában.
   
  A Honvéd a felkészülés során legyőzte előbb az Óbudát (70:51), a Baját (66:86), majd az említett Gyurasits Emléktornán a MAFC-ot (73:62) és a Veszprémet 79:75) is. A Sitku Ernő Emléktornán kikapott az immáron első osztályú Nyíregyházától (71:88) és a szintén „A” csoportos DEAC-tól (95:69). Majd újabb vereségek következtek, ismét a Nyíregyháza (65:100) és a szintén első osztályú Paks (84:75) ellenében. Az előszezon zárásaként a Budafokot fektették kétvállra (84:70).
   
  A bajnokságban legutóbb a rájátszásban találkoztak a felek, akkor a vesztes elődöntők után a Honvéd bizonyult jobbnak a kétmeccses párharcban, és játszhatott aztán az ötödik helyért, amit meg is szerzett, míg a Veszprém a hetedik helyen zárt. 
   
  Kemény idénykezdet vár tehát a Veszprémre, de a szurkolók számára talán nincs is jobb visszatérés a nyári szünet után, mint egy igazi rangadó. Szurkoljunk a fiúknak, hogy győzelemmel térhessenek haza a fővárosból!
   
  Hajrá Veszprém!
   

  Következő mérkőzés

  K


  VS 

  1970. 01. 01.

  Korábbi mérkőzés

  V

  Veszprém
  VS  TF-BP

  0 - 0

  2022. 05. 13. 18:30

  Kövess minket

  Névadó partnerünk

  Kiemelt Támogatóink

  Támogatóink