Naptár

Betöltése

  Feldobás előtt: Miskolc – Veszprém

  2021. Február 27.
  1 hónapja
  A héten a második idegenbeli mérkőzését játssza a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém. Ezúttal Miskolcra utazik a bakonyi gárda, hogy ott a MEAFC-Miskolc csapata ellen lépjen pályára, február 28-án, vasárnap 17:30-tól.
   
  Nehéz összecsapáson vannak túl a mieink, hiszen legutóbb a Salgótarján otthonába látogattunk, ahol drámai végjátékban egypontos vereséget szenvedtünk (92:91). Az egylabdás mérkőzésen Madár András kiemelkedő teljesítményt nyújtott. 42 pontot szerzett, 50%-al dobta a triplákat (8/16), a büntetőkben pedig nem hibázott (8/8). Ez végül 45-ös VAL mutatót eredményezett rutinos játékosunknak. Habár a szoros eredmény, és a szinte hibátlan utolsó negyed ellenére elveszítettük a meccset, mégis emelt fővel távozhattunk a pályáról. Pláne annak fényében, hogy Orgona Gergő még mindig nem tudott velünk utazni, hiszen hátsérüléséből még nem tudott felépülni.
   
  A HOYA vereségét követően jelenleg ötödik a tabellán, igaz egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint az előtte álló, és csak egy győzelemmel többet szerző Salgótarján és Vasas. Ezért is lenne fontos megnyerni a vasárnapi összecsapást, hiszen nagyon szoros a verseny e három együttes között az alapszakasz harmadik helyéért.
   

  Soron következő ellenfelünk, a MEAFC-Miskolc, akik a tizenkettedik helyet foglalják el a tabellán. Legutóbb a Budapesti Honvéd otthonába látogattak, ahol tizenegypontos vereséget szenvedtek. A miskolciak legponterősebb játékosa Kozák Márton. Az 1998-as születésű irányító 18,9 pontot átlagol meccsenként, ami a bajnokság hetedik legjobb teljesítménye.
   
  A két csapat találkozott már egymással, akkor a veszprémiek látták vendégül a borsodiakat még november végén. Az a mérkőzés tizenegypontos hazai győzelemmel zárult (91:80). A találkozón Nebojsa Dukic 26, míg Madár András 25 pontig jutott.  
   
  Csorvási Levente sportigazgató a következőket mondta a találkozóról: Egy összeszokott csapat otthonába látogatunk, akik jó pár éve együtt játszanak már. Hazai pályán nagyon erős a Miskolc. Csalóka lehet a tabella, nem szabad elbíznunk magunkat. Mindenképpen a győzelem a célunk, szeretnénk jó teljesítménnyel megérkezni az alapszakasz utolsó hónapjába.
   

  Következő mérkőzés

  K

  HOYA-PE Veszprém
  VS  MAFC

  2021. 04. 14.

  Korábbi mérkőzés

  V

  MAFC
  VS  HOYA-PE Veszprém

  91 - 62

  2021. 04. 10. 17:30

  Kövess minket

  Kiemelt Támogatóink