Naptár

Betöltése

Feldobás előtt: Veszprém – Eszterházy

2023. Október 13.
6 hónapja
Október 14-én, szombaton 18:00-tól a Veszprémi Kosárlabda Klub ismét hazai pályán, azaz a Vetési Albert Gimnáziumban lép pályára az NBI/B Zöld csoport alapszakaszának negyedik fordulójában. Az ellenfél ezúttal az Eszterházy SC lesz.
 
Az egri együttes két év után tért vissza az NBI-be, annak köszönhetően, hogy a nyár folyamán az NBI/B Zöld csoportjából kiesett Nyíregyháza mellett a Kecskemét U23-as csapata visszalépett, illetve az NBII-es bajnokság rájátszásának végső győztese, a negyeddöntőben éppen az Eszterházy ellen továbbjutó Honvéd sem vállalta az osztályváltást. A szövetség ugyanakkor az előzetes tervek alapján továbbra is tizennégy csapatos bajnokságot szeretett volna indítani a Zöld csoportban, így viszont tizenegy gárda maradt. Emiatt vették fel a kapcsolatot többek között az egriekkel is, továbbá a Békéscsabával és Százhalombattával is, akik mindannyian éltek a felkínált lehetőséggel, ezzel egy osztályt feljebb lépve betöltve a három hiányzó helyet.
 
Az NBI/B Zöld csoportos idényét két vereséggel kezdte az Eszterházy. A nyitófordulóban kikapott idegenben 93-64 arányban attól a Dunaharaszti MTK-tól, amely az előző hétvégén éppen a Veszprém KK ellen tudott diadalmaskodni egy egylabdás mérkőzésen. A második meccsét otthon játszotta  az egri együttes, ám ezúttal is nagyarányú vereséget szenvedett, méghozzá a SMAFC 1860 Soproni Egyetem ellenében, 58-85-re. Majd jött a múlt szombati találkozó, szintén otthon, a tavaly még a Veszprémhez hasonlóan Piros csoportos Nagykőrösi Sólymok KE ellenében, és Klepej Roland gárdája nagy csatában, 75-72-re begyűjtötte első győzelmét. A kék-fehér együttes egy-kettes mérlegével jelenleg a tizennégy csapatos tabella nyolcadik helyén áll. A gárda legponterősebb játékosa pedig Rékasi Bojta Bendegúz 13,3 pontos átlaggal, de rajta kívül még hárman is tíz pont felett átlagolnak: Szicsák 12,5, Gilszki 11 és Máté 10,7 pontot tesz hozzá a közöshöz meccsenként.
 

Ezzel szemben a Veszprém Kosárlabda Klub jelenleg csupán a tizenkettedik a bajnoki táblázaton, ugyanis még mindig várat magára az első győzelem megszerzése. Az előző fordulóban Dunaharasztiba látogatott Alex Geddes gárdája, és az első negyed alapján úgy tűnt esélye sem lesz a két pont begyűjtésére. A tizenötödik perctől kezdve azonban folyamatosan jött vissza a meccsbe a bakonyi együttes, és a negyedik negyedben fordított, sőt már négy ponttal is vezetett. A találkozó legvége azonban az MTK-nak sikerült jobban, amely végül egy ponttal, 71-70-re nyerni tudott.
 
Ezen a héten több fontos esemény is történt a veszprémi csapat háza táján. Egyrészt távozott a csapattól Fábián Szabolcs és érkezett Rosic Uros, másrészt szerdán sikerült bezsebelnie a fiúknak az első győzelmüket tétmeccsen, méghozzá a Hepp Kupa keretében, a Soproni Tigrisek vendégeként (75-89).
 
Most viszont ismét a Vetési Gimnáziumban lép parkettre a VKK, és teszi mindezt azzal az egyértelmű szándékkal, hogy megtörjön a jég, és megszerezze első győzelmét a 2023/24-es bajnoki évadban. A találkozóra készülve Birkás Andrást kérdeztük meg. Csapatunk hátvédje a következőket mondta el: „Elég mozgalmas héten vagyunk túl:  változások a játékoskeretben, szerdán pedig Hepp Kupa mérkőzés Sopronban, amit szerencsére győzelemmel és sérülés nélkül fejeztünk be. Izgatottan várjuk az első hazai győzelmünket, amiért mindent meg fogunk tenni.”
 
Természetesen a szombati találkozóra is nagyon várjuk a Veszprém-drukkereket, akiknek támogatására nagy szükség lesz ahhoz, hogy itthon tartsuk a két pontot. Emlékeztető jelleggel most is jelezzük az autóval érkező szurkolók számára, hogy a Vetési Gimnázium udvarában hátul ezúttal is lehet majd parkolni. Aki pedig nem tudna esetleg eljönni a meccsre, az élőben nézheti majd az összecsapást a YouTube csatornánkon.
 
Hajrá, Veszprém!
 
 
Fotók: mkosz.hu és Ulrich Tamás (veszpremkosar.hu)

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  SMAFC 1860 Soproni Egyetem

2024. 05. 05.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink