Naptár

Betöltése

Feldobás előtt: Veszprém – Hódmezővásárhely

2023. November 27.
5 hónapja
November 29-én, szerdán, tehát kivételesen egy hétközi bajnoki meccsen, de a megszokott kezdési időpontban, azaz 18:00-tól a Veszprémi Kosárlabda Klub ismét hazai pályán, a Vetési Albert Gimnáziumban lép parkettre. Ellenfele ezúttal az a Vásárhelyi Kosársuli lesz, amely közvetlenül mögötte áll a tabellán, azaz a találkozó után a vendégek vagy előznek, vagy leszakadnak a bakonyiakhoz képest.
 
A hódmezővásárhelyiek ugyanúgy négy győzelmet és hat vereséget tudnak felmutatni, mint a Veszprém, ám a jobb pontarány miatt a VKK áll egy hellyel előrébb, a kilencedik helyen, míg a Vásárhely a tizedik. A Pavlovic Vuk és Utasi Gábor edzette együttes a Pénzügyőr (85-71), a Százhalombatta (72-70), a Dunaharaszti (71-85) és az Eszterházy (83-74) ellen tudott eddig győzelmet aratni. A legutóbbi fordulóba két győzelmüket követően érkeztek, ám odahaza kikaptak 72-87-re a Nagykőrösi Sólymoktól.
 
A vásárhelyieknél négy játékos is tíz pont felett átlagol: Borbáth Balázs 15,1, Bálint Erik 14,9, Kelemen Balázs 13,8 és Pinnyey Márton 11,3 pontot tesz hozzá a közöshöz meccsenként.
 
 
A Veszprém pont fordítva két bajnoki verség után tudott nyerni a múlt héten, méghozzá a Pénzügyőr otthonában 73-90-re, a 31 pontig (6 darab triplával), 8 lepattanóig, 4-4 gólpasszig és labdaszerzésig jutó Madár András vezetésével.
 
A sikerből kivette a részét a VKK csapatkapitánya, Szabó Péter is, aki 15 pontig, 8 lepattanóig, 7 gólpasszig és 2 labdaszerzésig jutott. A rutinos irányító a következőket mondta el az előttünk álló találkozóról:„Szombaton sikerült megszereznünk az első idegenbeli győzelmünket. Szerintem ez egy lökést adhat a csapat számára. Én személy szerint nagyon várom a szerdai mérkőzést, de ezt mondhatom a többiek nevében is. Mindent megteszünk a győzelemért!”
 
A szokatlan meccsnap ellenére is várjuk szeretettel szurkolóinkat szerdán, hogy támogatásukkal tovább javuljon a csapat mérlege. Aki pedig nem tudna eljönni a mérkőzésre, az élőben nézheti majd azt a YouTube csatornánkon.
 
Hajrá, Veszprém!
 
 
Fotók: Facebook - Vásárhelyi Kosársuli, valamint Ulrich Tamás és Szász Péter - veszpremkosar.hu

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  SMAFC 1860 Soproni Egyetem

2024. 05. 05.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink