Naptár

Betöltése

  Feldobás előtt: Veszprém - Salgótarján

  2023. Március 07.
  1 hete
  Március 11-én, szombaton, 18:00-tól folytatódik az NBI/B Piros csoportjának alapszakasza a Veszprém Kosárlabda Klub számára, amely a Salgótarjáni KSE-t látja vendégül a Vetési Albert Gimnázium sportcsarnokában.
   
  A két együttes már természetesen találkozott egymással az őszi idényben, akkor Salgótarjánban csaptak össze a felek november 20-án. Habár az első negyed végén még a Veszprém vezetett, a második felvonásban a hazaiak tizenöt ponttal szereztek többet, és az előnyüket még egy kicsit növelni is tudták a meccs végére, amelyet így megnyertek 96-76-ra a huszonöt pontig jutó Veljko Dragasevic vezetésével.
   
  Azóta az SKSE öt győzelmet és nyolc vereséget számlál, jelenleg tíz-tizenkettes mérleggel a tabella nyolcadik helyén állnak. Minden meccs fontos mostantól számukra, hiszen végezhetnek akár jóval előrébb is, kedvezőbb rájátszásbeli besorolást elérve, de ki is kerülhetnek a playoffba jutók köréből. Abban tehát biztosak lehetünk, hogy nagyon motiváltan fognak érkezni a Királynék városába. Ráadásul lendülettel és önbizalommal telve jöhetnek, hiszen a múlt hétvégén meglepetésre legyőzték odahaza a Vasas Akadémiát tizenegy ponttal (65-54), borítva ezzel a papírformát.
   
   
  A Veszprém Kosárlabda Klub háza táján szintén lehet ok a bizakodásra, hiszen a csapat folytatta játékában a fejlődést a Jászberény ellen is múlt szombaton. Az első félidei gyengébb játék után parádés harmadik negyedet játszott a bakonyi csapat, amelynek alaphangját az első percekben zsinórban három triplát elsüllyesztő Madár András adta meg, és megfordította a mérkőzést. A vége azonban a vendégeké lett, így 72-75-re nyertek. A Vetési Gimnázium közönsége azonban így is nagy tapssal jutalmazta a remekül játszó és nagyot küzdő hazai fiúkat.
   
  Járt az ováció többek közt a veszprémi színekben most debütáló új igazolásnak, a tizenhét esztendős Promise Udemezuenek is, aki tíz ponttal, tizennégy lepattanóval, három-három labdaszerzéssel és blokkal, valamint 22-es VAL-mutatóval igyekezett bizonyítani. A fiatal, energikus bedobó a következőket nyilatkozta nekünk a második hazai találkozója előtt: „Egy hete vagyok Veszprémben, ahol azonnal befogadtak, és nagyon tetszik a légkör. Minden mérkőzésen az a cél, hogy győzzünk, valamint a megfelelő hozzáállással és energiával játsszunk. Természetesen folyamatosan tanuljuk a játékot és azon vagyunk, hogy fejlődjünk. Ebben sokat segít nekünk a szurkolók támogatása, amit már az első meccsemen is megtapasztalhattam. Pozitívan látom a dolgokat, szerintem fényes jövő vár ránk.”
   
  A Salgótarján elleni meccsről élő, online közvetítés ezúttal is lesz a YouTube csatornánkon, de természetesen a helyszínre is nagyon várjuk a drukkereket, hogy támogassák fiatal csapatunkat a fejlődés útján, amely talán egy újabb győzelemben csúcsosodik majd ki ezúttal.
   
  Hajrá Veszprém!
   
   
  Fotók: skse.hu és Ulrich Tamás

  Következő mérkőzés

  K

  Veszprém
  VS  Phoenix-MT Fót

  2023. 03. 25.

  Korábbi mérkőzés

  V

  BKG Príma Akadémia
  VS  Veszprém

  123 - 74

  2023. 03. 19. 17.00

  Kövess minket

  Névadó partnerünk

  Kiemelt Támogatóink

  Támogatóink