Naptár

Betöltése

Feldobás előtt: Veszprém – SMAFC

2023. Október 25.
6 hónapja
Október 28-án, szombaton 18:00-tól a Veszprémi Kosárlabda Klub ismét hazai pályán, azaz a Vetési Albert Gimnáziumban lép pályára az NBI/B Zöld csoport alapszakaszának hatodik fordulójában. Az ellenfél ezúttal a SMAFC 1860 Soproni Egyetem lesz.
 
A két együttes a felkészülési időszakban már találkozott egymással, méghozzá Győrben, az Agrofeed Torna döntőjében. Akkor a Ratiani-Szabó-Madár trió (22, 15 és 13 pont) vezette veszprémi alakulat magabiztosan 83-60 arányban legyőzte a SMAFC-ot. Ellenfelünktől Rátvay volt a legeredményesebb a maga 16 pontjával.
 
A Zöld csoportos bajnoki szezon eddigi alapszakasza, azonban a soproniaknak sikerült jobban. Leendő ellenfelünk öt győzelemmel és vereség nélkül áll a tabella második helyén. Legyőzte ugyanis a Pénzügyőrt (90-77), az Eszterházy SC-t (58-85), a Vásárhelyi Kosársulit (89-63) és a Nagykőrösi Sólymokat is (93-88) az első négy forduló során, míg a múlt hétvégén a Dávid Kornél KA-t fogadta a „Hűség városában” és nyert 82-71-re.
 
 
Ezzel szemben a Veszprém Kosárlabda Klub jelenleg csupán a tizenkettedik a bajnoki táblázaton, mivel a két héttel ezelőtti Eszterházy SC ellen aratott magabiztos győzelme (103-71) mellett négy veresége van. Múlt szombaton ugyanis húszpontos vereséget szenvedett Alex Geddes együttese Nagykőrösön (86-66), annak ellenére, hogy többször is vezetett a mérkőzés folyamán. Fontos lenne tehát újra nyernie a bakonyi gárdának, és elkezdenie egy pozitív sorozatot a rájátszást jelentő helyek egyikének mielőbbi elérése érdekében.
 
Az újabb hazai találkozóra hangolódva csapatunk egyik nyári igazolását, Varga Gergőt kérdeztük meg az előttünk álló kihívásról. Az eddig 6,2 pontot és 2,8 lepattanót átlagoló dobóhátvéd, aki az elmúlt két mérkőzésen egyaránt tíz pont fölé jutott a következőket nyilatkozta: „A következő ellenfelünk eddig veretlen a szezonban, úgyhogy mindenképp egy erős és fizikális meccsre számítok. A legfontosabb hogy a saját játékunkat játsszuk és betartsuk a megbeszélteket. Nagyon kemény védekezésre van szükségünk ahhoz, hogy nyerni tudjunk szombaton és megszerezzük a második győzelmünket a bajnokságban.”
 

Természetesen Gergőt is megkérdeztük arról, hogy érzi magát Veszprémben: „Jól érzem magam a csapatban, mindenkivel sikerült megtalálni a közös hangot, ráadásul nagyon jó a hangulat az edzéseken és azon kívül is.”
 
A szombati találkozóra is várjuk a Veszprém-drukkereket, akiknek támogatására ismét szükség lesz ahhoz, hogy meglegyen az újabb győzelem a szezonban. Emlékeztető jelleggel ezúttal is jelezzük az autóval érkező szurkolók számára, hogy a Vetési Gimnázium udvarában hátul most is lehet majd parkolni. Aki pedig nem tudna eljönni a meccsre, az élőben nézheti az összecsapást a YouTube csatornánkon.
 
Hajrá, Veszprém!
 
 
Fotók: smafc1860.hu és Ulrich Tamás (veszpremkosar.hu)

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  SMAFC 1860 Soproni Egyetem

2024. 05. 05.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink