Naptár

Betöltése

Fiatalokat is díjaztak

2015. Június 09.
8 éve
 
Noha a bakonyiak az alapszakaszt követően nem zártak az NB I/B Nyugati-csoportjának első négy helyének egyikén – így nem váltottak jegyet a másodosztály felsőházi rájátszásába –, az évaduk nem tekinthető csalódásnak. A középházban végül másodikak lettek, ami összesítésben a tízedik pozíciót jelentette számukra. A Vetési gimnáziumban tartott eseményen Naményi Miklós, a sportkört tavaly tavasz óta működtető Veszprémi Kosárlabda Kft. ügyvezetője mégis inkább a klub tehetséges és mind eredményesebb fiataljait méltatta.

– A Veszprémi Utánpótlás Kosárlabda Egyesület csapatai a nemrég befejeződött kiírásban kilencvennyolc mérkőzést vívtak, s azokból félszázat nyertek meg. Közülük az U11-es közösség vitte a legtöbbre, ők a korosztályukban – majd’ kétszáz társaság vetélkedésében – az ország húsz legjobb gárdája között végeztek (ezért a program részeként ajándékpólót és egy tortát is kaptak – a szerk.). Az együttesek edzésideje tizenöt százalékkal nőtt, összességében elérte a nyolcszáz órát. Az ifjak a bajnokságaikban több mint négy és félezer kilométert utaztak.

Ezúttal a VUKE legeredményesebb szakemberének Petőfi Lajost választották. Az U11-es alakulatnak Kovács Bálint, az U12-esnek Ármós Dániel, az U14-esnek Kupcsik András, az U16-osnak Szűcs Péter, az U18-asnak Szeifert Zalán, az U21-esnek pedig Takács András lett a legjobb szezonbeli játékosa. Az NB I/B-s kör évadbeli MVP-je Kámán Tamás lett.

Az elöljárók a rendezvényen elköszöntek az egylettől távozó sportolóktól: Nagy Róberttől, Gáll Dominiktól és Fekete Csabától, illetve a vezetőedzőség alól még februárban felmentett Petőfi Árontól. Egyébiránt a közeljövőben részletesen beszámolunk a keretbeli változásokról, amik eredményeként a következő idényben még komolyabb célok fogalmazódhatnak meg Vertetics Ádámék szereplésével kapcsolatban.
 
Fotó: foto24.hu 

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink