Naptár

Betöltése

Frissítés minden szinten

2013. Szeptember 01.
10 éve
Több személyi változás is bekövetkezett a kosárlabda szakosztály életében, amiről Szentessy Balázs, az egyesület elnöke számolt be a sajtótájékoztatón:
- Több változás is történt a VESC kosárlabdacsapatnál. Az előző szezonban is indítottunk egyetemi csapatot a bajnokságban, de a fő profil az NBI/B csapat irányítása volt, Andorka Zoltán szakosztályvezető vitte mindkét csapatot. Az idei szezontól Andorka Zoltán az egyetemi csapatot fogja irányítani, az NBI/B új szakosztályvezetője pedig Naményi Miklós lesz. Bízunk benne, hogy sikeresebb éveket fog megélni a kosárlabda szakosztály. Ráfér a frissítés a csapatra, és mivel egyetemi klubról van szó, az is célunk, hogy több egyetemistát lássanak a nézők a csapatban - tájékoztatott Szentessy Balázs.
 
A frissen megbízott szakosztályvezető, Naményi Miklós - aki korábban az utánpótlásban tevékenykedett - felvázolta elképzeléseit:
- Itt kosárlabdáztam 20 évvel ezelőtt, majd az utánpótlással kezdtem el foglalkozni. Ez a felkérés az egyetemtől kapóra jött, ugyanis az a cél, hogyha az utánpótlás korúak elérik a felnőtt korhatárt, akkor be tudjanak kerülni a felnőtt csapatba, ami egyenes út a gyerekek számára. Az egyetemistákra épül a csapat, a cél, hogy gazdaságilag és szakmailag is biztos pontot jelentsen. Edzői poszton a korábban felkért Pákozdi Zsolt helyett szeptember 1-től Petőfi Áron vezeti a csapatot, aki szakmai múlttal rendelkezik, férfi és női csapatnál is volt edző. Nemcsak edző lesz, hanem sokkal több ennél, hiszen olyan kosárlabdára van szükség, amit fokozatosan tudunk építeni. Az utóbbi években nagyon kevés volt a pénz, nagyon rossz pénzügyi háttérrel rendelkezett a szakosztály, ami meg is látszott a csapaton. Egy-két meccsre kijártunk Áronnal, de azt tapasztaltuk, hogy egyre kisebb a nézőszám, csalódottak a szurkolók. A sport egy cirkusz, a sportolót azért fizetik, hogy az edzésen is a maximumot nyújtsa. Tárgyalásokat folytatunk potenciális szponzorokkal, amik remélhetőleg eredményre vezetnek - magyarázta el az elképzeléseket Naményi Miklós.
 
Az új vezetőedző, Petőfi Áron egy évre írt alá a VESC-hez, de hosszú távon tervez:
- Először is köszönöm a bizalmat! Örülök, hogy visszatérhetek Veszprémbe, ebben a városban éltem, a kosárlabda töltötte ki az életemet. Örülök, annak, hogy olyan emberekkel dolgozhatok együtt, akikkel a veszprémi kosárlabda új útra léphet. A kosárlabda szövetség új finanszírozási elvek segítségével támogatja a klubot, pozitív jövőkép áll a fiatalok előtt. Kevés időnk van a csapatépítésre, kimaradt a felkészülés nagy része. Januárra utol fogjuk érni magunkat, célunk, hogy ne legyenek kiesési gondjaink. Miklóssal próbáljuk hosszú távon összerakni a csapatot, ha összejön a formáció, gazdaságilag és szakmailag is megerősödik a szakosztály, jövőre lehet kitűzni magasabb célokat. Nagyon pozitív benyomásaim vannak a srácokkal kapcsolatban, sokat dolgoznak, de csapatedzés szinten még nem tudunk együtt dolgozni. Szükség van egy-két hónapra, hogy kialakuljon a játékrendszer, egy jó szellemű csapat kialakításra törekszünk. Más stílusú kosárlabdacsapat lesz, mint amit eddig láthattak Veszprémben, remélem, ezzel kivívjuk a nézők szimpátiáját. 2-3 év után az első 4 közé jutás lehet a cél, de ehhez gazdaságilag meg kell erősödni. Az első négy csapat több 10 milliós költségvetéssel működik, de nem elérhetetlen cél ez Veszprémben sem - beszélt a terveiről Petőfi Áron.
 

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

2024. 04. 24.

Korábbi mérk?zés

V

Dávid Kornél KA
VS  Veszprém KK

117 - 76

2024. 04. 21. 19:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink