Naptár

Betöltése

  Győzelem az hazai mérkőzéssorozat előtt

  2013. December 27.
  8 éve

  Budafok, 100 néző. Vezette: Szakáll, dr. Szabó, Kaskötő.

  Budafoki KK: Károly 13/6, Buday 2, Madár 16/9, Vajda 2, Tóth 25. Csere: Fehér 3/3, Tokodi 2, Fleck 4, Szijj, Vámos, Thurzó. Vezetőedző: Bors Miklós.

  Veszprémi Egyetem SC: Nagy 10, Oltárczy 5/3, Szlávik 4, Czakó 8, Takács 17/9. Csere: Vertetics 21/3, Kováts 2, Hoffmann 10/3, Sefcsik 3/3, Bagó, Szeifert, Kelemen. Vezetőedző: Petőfi Áron.

  A vendégek jó rajtot vettek az évzárón (3. p.: 0–6), s mert a következő percekben is tisztességgel tették a dolgukat, állandósították 4-6 pontos előnyüket. Ha a folytatásban időnként nem remeg meg – az elmúlt hetekhez képest mindazonáltal kevesebbet hibázó – Oltárczyék keze, nagyobb különbséggel is vezethettek volna, igaz, nem szabad elfelejteni, hogy a sereghajtó, még sikertelen hazaiak otthonában iparkodtak. A második játékrészben már kísértett a múlt: több pontatlanság is becsúszott a VESC játékába (13. p.: 23–25), de Hoffmann triplájával és Vertetics duplájával visszaállt a hétpontos differencia. Ekkor is látható volt, hogy utóbbi a hosszú térdsérülése után mennyire élvezi a játékot, nem csak pontokat dobott, hanem gólpasszokat adott és lepattanókat is szedett. Ám az övéinek – akkor még – nem tudott lendületet adni, miután akadoztak a támadásaik, a hazaiak a nagyszünetre feljöttek két pontra.

  Fordulást követően a felek felváltva találtak be a gyűrűbe, ami érdekes volt: ha a veszprémiek hibáztak, akkor a budafokiak is, ha a mieink eredményesek voltak, akkor ők is. A 24. percben Károly hárompontosával először vezetett az ellenfél (45–43). A VESC a folytatásban sem kosárlabdázott kellő fegyelemmel és összpontosítással, s mivel a rivális a lepattanó-csatákat is megnyerte, kezdett mind kellemetlenebb lenni a szituáció (26. p.: 51–46). Petőfi-edző időkérése és cseréi azonban meghozták a várt hatást: a játékrész hajrája a vendégeké lett. A záró negyedben aztán magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak az egyetemisták, akik ezúttal távolról is viszonylag pontosan céloztak (35. p.: 59–70). A hazaiak később hiába zárkóztak fel öt pontra, a végén már csak egy csapat volt a pályán.

  Petőfi Áron: Előbb is eldönthettük volna a találkozó kimenetelét, ám a lényeg az, hogy hoztuk a kötelező győzelmet. Bízom benne, hogy ez a diadal – a bennünket ért sok viszontagság után – lendületet ad számunkra.
   
  forrás: veol.hu

  Következő mérkőzés

  K


  VS 

  1970. 01. 01.

  Korábbi mérkőzés

  V

  Veszprém
  VS  TF-BP

  0 - 0

  2022. 05. 13. 18:30

  Kövess minket

  Névadó partnerünk

  Kiemelt Támogatóink

  Támogatóink