Naptár

Betöltése

  Ha nyernek, fohászkodnak

  2015. Április 02.
  7 éve

  Híres forgatókönyvírók sem készítettek volna jobb és izgalmasabb alapanyagot, mint amit az élet vitt színre a kosárlabda NB I/B Nyugati-csoportjában. Huszonegy forduló után az MTK Törökbálint (18 győzelem és három vereség), illetve a Metal-Work Bonyhádi KSE (15-5) már kvalifikálta magát a nyolccsapatos felsőházba, ahová keletről a Debreceni EAC (17-4), a Vásárhelyi Kosársuli (17-4) és a Konecranes-Salgótarjáni KSE (15-6) biztosan bejutott, a Tehetséges Fiatalok-Budapest (13-7) pedig alighanem jegyet vált. Mifelénk jelenleg a Motax-Concordia KC Pápa (12-9) a harmadik, a Bajai Bácska FKE (12-9) a negyedik, a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém (11-10) az ötödik és az Oroszlányi SE Lions (11-10) a hatodik. Az utolsó játéknap mérkőzései egy időben kezdődnek. A bajaiak a sereghajtó, múlt héten éppen a mieinkkel kibabráló MKB-Euroleasing Vasast fogadják, a pápaiak a nyolcadik Soproni MAFC-NyME, a mieink a tizenegyedik pécsiekhez (5-14), az oroszlányiak pedig a bonyhádiak otthonába látogatnak.

  A történet első olvasatra egyszerű: Vertetics Ádáméknak kötelező nyerni a Mecsek-alján, aztán átminősülnek szurkolóvá, hogy a Duna-partiak és/vagy a megyebeliek kikapjanak. Csak így juthatnak az első négy közé, noha összevetésben jobbak a közvetlen riválisaiknál. Az egyetemistáknak immár nem saját kezükben van a sorsuk, lévén, múlt héten, hosszabbítás után vereséget szenvedtek a fővárosi piros-kékeknél (77-69). A bírók jóindulatát ritkán élvező vendégek a hajrára elkészültek az erejükkel.

  Kámán Tamásék tisztában vannak azzal, öngyilkosság lenne a pécsieket egyetlen kézlegyintéssel elintézni, még akkor is, ha a bakonyiak az esélyesek. Mint megtudtuk: a budapesti fiaskó után nem maradt idejük szomorkodni, a klubvezetés nyomban irányt mutatott, mármint, mi a teendő a diadal megszerzéséhez. A hazaiak nem érezhetik meg, hogy lehet keresnivalójuk, tehát a védekezésnek az elejétől feszesnek kell lenni – hogy az ellenfelet kevés ponton tartsák –, eközben Puszta Dávidéknak koncentráltan kell pattogtatni, úgy, hogy a döntő szituációkban megőrzik a higgadtságukat. Nincs mese, mindenkinek a szívét, a lelkét ki kell tenni a pályára. Remélhetőleg ezúttal nem mutatkoznak fáradtság jelei a társaságon, mert ha elfogy az erő, csökken a figyelem és a rivális könnyű kosarakat szerezhet. Az sem baj, ha a derbi nem kerül be a klub legszebb ütközetei sorába, a lényeg a győzelem. – Meg persze az, hogy a Vasas és a Sopron a segítségünkre legyen – tették hozzá a veszprémiek.
   
  Fotó: veol

  Következő mérkőzés

  K


  VS 

  1970. 01. 01.

  Korábbi mérkőzés

  V

  Veszprém
  VS  TF-BP

  0 - 0

  2022. 05. 13. 18:30

  Kövess minket

  Névadó partnerünk

  Kiemelt Támogatóink

  Támogatóink