Naptár

Betöltése

Hatból hat

2018. Október 27.
5 éve
 
Nem volt hibáktól mentes a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém produkciója tegnap az NB I/B Piros-csoport hatodik alapszakaszbeli fordulójában, azonban a veretlen kosárlabdázóink összességében kézben tartották a csata irányítását – a bőrét nehezen adó ellenféllel szemben.

Hoya-Pannon Egyetem Veszprém–BKG-Príma SE 89-78 (23-18, 19-16, 22-17, 25-27)

Veszprém, 400 néző. Vezette: Horváth, Válé, Földesi.

Veszprém: Szabó 25/6, Madár 6/3, Pavlovic 14, Kovács Á. 14, Völgyi 15. Csere: Körtélyesi 12/3, Kerkai 3, Helmeczi, Szűcs. Vezetőedző: Mérész Csaba.

Szigetszentmiklós: Nagy Benedek 5/3, Nagy Botond 25/9, Halász 1, Kovács S. 16/9, Reizer. Csere: Tanács 6, Ben-Kane, Fekete 3, Berger 17/3, Kaluha 2, Szeleczki 3, Czakó. Vezetőedző: Nagy Ágoston.

A hazaiak a mérkőzés elején úgy serénykedtek, ahogy előzetesen megbeszélték, „előételként” egy hat–nullás sorozatot szervíroztak fel a publikumnak, igyekeztek a saját ritmusukban pattogtatni (10-2). Remekül hozták helyzetbe egymást, de a vendégek a feldobás előtt nem véletlenül álltak a tabella harmadik helyén, mert kisvártatva ők is magukra találtak, kihasználták a mieink megingásait (12-9). A pályán ezzel együtt az történt, amire Szabó Péterék készültek, a vetélytárs hiába próbált velük lépést tartani – és vett fel provokatív harcmodort –, tudták, hogy mit kell tenniük (17-9). A sablonszerű forgatókönyv eztán sem változott, mikor a helyi kedvencek némiképp megléptek, azon nyomban felzárkóztak, ott teremtek, ahol – az alacsony súlypontjuk révén – keresztbe lehetett tenni (18-14). Mivel nem finomkodtak, roppant kellemetlen stílusban iparkodtak, a labda időnként dadogott a vendéglátók kezében, akik nem mindig értették meg egymást a parketten (20-17). A folytatásban valamelyest visszaesett az iram (…s párhuzamosan a színvonal), és noha a BKG-spílerek továbbra is letámadtak, az egyetemisták ekkortájt egészen jól olvasták a védekezésük lényegét (28-18). Ugyanakkor nem tudták állva hagyni a bravúrra készült riválist, akik rendre magukra leltek (31-22). Becsülettel küzdött mindkét gárda, ám az akarás gyakran görcsösségbe csapott át, emiatt sok volt a hiba; a listavezető is hiába járatta szépen a labdát, kimaradtak a tiszta dobóhelyzetei (35-28). A „prímások” már a labdafelhozatalt is agresszíven ostromolták, nem csoda, hogy a Hoya-mezesek nehezen találtak rajtuk fogást, hovatovább vért izzadtak azért, hogy áthámozzák magukat a „szűrőiken” (35-31). A darálóban Völgyi Marcellék éppenséggel nem voltak irigylésre méltó helyzetben, körülményesen, vagy legalábbis dolgosan jutottak el a jó megoldásokig (39-33).

A fordulás után egy darabig folytatódott a küzdelmes párharc, miközben a felek egymás hibáiból is csak ritkán tudtak élni (45-36). A Mérész-legénység nem volt oly’ éles, mint a korábbi őszi fellépései alkalmával (…kintről ezúttal gyengén céloztak), kicsi lépésekben mégis növelték az előnyüket: az utasításokat betartva megvillantak és megbüntették a másik oldal tévesztéseit (51-36). Az ellenfél ugyan időt kért, ám az önbizalmukban is erős, labdákat szerzett veszprémiek kezdték felőrölni őket, meg is jött az eseményeket addig csendben szemlélt közönség hangja (55-36). A találkozó azon szakaszában kiszolgált nézők kedélyeit legfeljebb a bírói ítéletek borzolták, a sípmesterek tudniillik túlzottan keménynek tartották a mieink feljavult védekezését (58-45). A visszakapaszkodott Nagy Botondék hirtelen megfelezték a differenciát, megint sikerült újítaniuk és ráerőltették a „műsorukat” a bakonyiakra (58-48). Tizenhárom pontos hazai vezetésről indult a záró felvonás, ám a szigetszentmiklósiak még bíztak magukban, s az addiginál is keményebb diót jelentettek, amit nehéz volt meg-, illetve feltörni (66-58). Érezték, hogy még lehet keresnivalójuk, azonban – a lepattanó-csatában is diadalmaskodott – Kovács Ádámék akkor vették csak igazán komolyan a derbit, mikor sokadszorra újra a nyakukban lihegtek, egyértelműen tanújelét adták annak, hogy tovább nyújtanák a győzelmi szériájukat (…dacára annak, hogy előbb Nebojsa Pavlovic, majd Völgyi is kipontozódott (72-62). Állandósult az egyletek közötti tíz pont körüli eltérés, így mikor három perccel a vége előtt Körtélyesi Gergely hintett egy triplát, pontot tett a bajnoki legfontosabb kérdésére (80-65). Seth Bergerék a hajrában faragtak a hátrányukon, ám a sok hibát tartogatott (…így tizenhét, valamint huszonhárom eladott labdát hozott) összecsapáson a becsülettel és csapatként küzdött sportolóink nem véletlenül nyertek.

Mérész Csaba: Szerintem mindkét csapatnak jár az elismerés, ugyanis negyven percen keresztül óriási csatát vívtak egymással. Nem játszottunk jól, gyakran hoztunk rossz döntéseket, a küzdőszellemünket ugyanakkor nem érheti kritika: több holtponton is az elszántságunk lendített át bennünket.

Nagy Ágoston: Gratulálok az éllovasnak, megérdemelten fektettek minket két vállra. Ők tudták a saját kosárlabdájukat játszani, mi ellenben nem. Ezért szomorú is vagyok, mert elméletben jól felkészültünk abból, hogy miként fékezhetők meg, de ezt sajnos képtelenek voltunk a gyakorlatba átültetni.
 
Fotó: foto24.hu

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink