Naptár

Betöltése

  Hazai évbúcsúztató következik

  2016. December 06.
  5 éve
   
  Az NB I/B Nyugati-csoportban – hat-kettes mérleggel – negyedik helyen álló kosárlabdázóink zsinórban hat diadalnál járnak, ezzel szemben a leendő, tízedik pozíciót elfoglaló ellenfelük az előző öt fellépését elvesztette. A vetélytárs a bajnoki nyitányon még két vállra fektette a Metal-Work Bonyhádi KSE-t – majd két hét múlva az Alba Fehérvárt –, de utána hol kisebb, hol nagyobb különbséggel kapott ki. A nyolcadik fordulóban az éllovas Oroszlányi SE Lions győzött az otthonukban (69-92). Meszlényi Róbert vezetőedző – Kovács Benedek, Rátvay Tamás és Berneczei László – nevével fémjelzett csapata tavasszal tizenkilencedik lett a másodosztályban, a zajló szezon elején pedig a középházba jutásról szőttek terveket.

  A mieink a legutóbbi körben a Bajai Bácska FKE vendégeként diadalmaskodtak, hosszabbítás után (82-85). Hegedűs Attiláék az első félidőben több szép és ötletes támadást vezettek, egységesebbnek és ütőképesebbnek tűntek. A fordulást követően már nem volt olyan összhang a játékukban, mintha „kényelmesebb fokozatba” kapcsoltak volna. A ritmus- és hatékonyságvesztésük következtében a hazaiak lassacskán lefaragták a hátrányukat. Az izgalmas hajrában is csikorogtak a fogaskerekek, így ha nem is könnyen, de két ponttal gazdagodtak. Ha szabad azzal jönni: a derbit maguknak tették nehézzé.

  – Még nem sejtem, hogy a bajnoki szünet jót tett-e nekünk, lévén, előtte remek sorozat építésébe kezdtünk – mondta Mérész Csaba vezetőedző. Egy biztos, pihentebbek vagyunk, azonban remélhetőleg nem estünk ki a játékból. Nem téveszt meg bennünket a Hűség városiak rossz passza és a tabellán elfoglalt helyezése. Ismerjük az erősségeiket és a gyengéiket, a legfontosabb, hogy megvalósítsuk a saját elképzeléseinket. A „leállás” során próbáltunk egy-két dolgon változtatni: az elmúlt napokban azon fáradoztunk, hogy az összecsapáson valamennyi sportolóm a legtöbbet hozza ki magából. Most is a saját kosárlabdánkat szeretnénk játszani, ha végig élesek tudunk maradni, akkor idén méltóképpen búcsúzhatunk el a szurkolóinktól. Ha jól védekezünk, akkor biztos vagyok abban, hogy nem marad el a siker. Hiszen másként nem is tudnánk tapadni az előttünk lévő együttesekre.
   
  Fotó: foto24.hu

  Következő mérkőzés

  K


  VS 

  1970. 01. 01.

  Korábbi mérkőzés

  V

  Veszprém
  VS  TF-BP

  0 - 0

  2022. 05. 13. 18:30

  Kövess minket

  Névadó partnerünk

  Kiemelt Támogatóink

  Támogatóink