Naptár

Betöltése

Hisznek a sikerükben

2015. Április 30.
8 éve
 
Az alapszakasz után a mieink kettős győzelemmel jutottak túl az EKF-Eger-KOK SE-n (71-79; 84-72), így eztán is él a remény, hogy a másodosztályú bajnokságban megszerzik a kilencedik helyet. A tizenkettő közé már jegyet váltott Vertetics Ádámék ezúttal a Falco KC Szombathely II.-vel néznek farkasszemet. A vasiak a 9-16. pozícióért vívandó „túlóra” nyitó fordulójában a Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK-t múlták felül: otthon nyertek (88-65), idegenben pedig veszítettek (87-79). A veszprémiekkel a Nyugati-csoportban kétszer meccseltek, Kámán Tamásék október végén 98-85-re győztek a Vetési gimnáziumban, ám az utánpótláskorú ellenfél február elején „törlesztett”, s 87-69-re diadalmaskodott az oroszlánbarlangjában. Akkor a bakonyiakat betegségek és sérülések sújtották, több kulcsemberükre nem számíthattak. Persze nem csak emiatt adtak el huszonhat labdát, illetve gyűlt meg a bajuk a hazaiak gyors akcióival.

A Nyugati-csoportban hetedik helyen zárt, Simon Kristóf, Bazsó Brúnó és Karagity Milán nevével fémjelzett rivális az A-csoportos „nagytestvér” 23 éven aluli tehetségeit tömöríti. Hajtós együttesük van, amely gyakran próbálkozik egész pályás letámadással. Az egyetemisták legutóbb nem igazán tudtak mit kezdeni az agresszív védekezésükkel. Miközben távolról jól dobnak, fiatal korúkat meghazudtolva használják ki a vetélytárs hibáit.

A veszprémi spílerek tisztában vannak azzal, hogy mindkét mérkőzésen negyven percnyi koncentráció szükséges a jó mutatóhoz. Mint megtudtuk: Szombathelyen is nyernének. Ennek érdekében felkészültek a kiélezett szituációkra, tudják, mi kell ahhoz, hogy kontrollálják a játékot. Miközben fegyelmezett csapatmunka „dukál” a sikerhez, tudják: most is kellenek kiemelkedő egyéni teljesítmények. – Azon leszünk, hogy gördülékenyen kosárlabdázzunk és megbecsüljük a labdát. A vasiak ellen mindkétszer kifogásolható volt a védelmünk, így most azt még feszesebbé tennénk. Oda kell figyelnünk, hogy siker koronázza az elképzeléseinket. Nem lesz könnyű, de hiszünk a sikerünkben – tették hozzá a játékosok.
 
Fotó: veol

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink