Naptár

Betöltése

Honvéd - Veszprém 86:78

2020. Február 01.
4 éve
Idegenben játszotta a bajnokság 19. fordulóját a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém, a Budapesti Honvéd SE vendégeként a Ludovika Arénában február 1-én, 15:30-tól.
 
Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport 19. forduló:
Budapesti Honvéd SE - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 86:78 (15:10, 20:29, 2820:, 23:19)
Budapest, Ludovika Aréna, 100 néző. Vezette: Győrffy, Vida, Nepp
Honvéd: Halász 16/6, Horváth 25/9, Pintér 1, Bea 2, Stefán 11. Cserék: Kármán 2, Szentirmai 6, Tichov 1, Gáspár 8, Kovács 2, Tanoh 9, Kopácsi 3. Edzők: Puskás Artúr, Mócsai Milán
Veszprém: Völgyi 9, Madár 15/9, Medve 10/3, Füzi 4, Szabó 2. Cserék: Czirbus 14, McCall 24/6 . Edzők: Nikola Lazic, Baksa Szabolcs
 
 
A feldobást a Honvéd hozta el, de a HOYA kivédekezte a hazaiak első támadását, majd egy sikertelen akciónk után ismét nem tudott pontot szerezni a fővárosi csapat. Mindkét oldalon jó volt a védekezés, az első másfél percben nem bírtak egymással a csapatok. Madár betörésével szerezte meg az első pontokat (2. perc 0:2). Gyorsan érkezett a válasz a túloldalon Szentirmaitól. Medve büntetője után egy jó védekezés, majd McCall leindulása bizonyult eredményesnek. Medve faultja után Kopácsi dobhatott két böntetőt, amiből egyet váltott pontra, ezzel egyenlítve (5. perc 5:5). Ismét büntetők következtek a hazai gárdának, Szentirmai mindkettőt bedobta, ezzel átvéve a vezetést. Támadásban sajnos továbbra sem voltunk hatékonyak, ezúttal Madár hibázott. A túloldalon Tanoh lepattanója után palánkalattival talált be (7. perc 10:5). Czirbus zsákolása törte meg a pontcsendünket, McCall passzából. Szabó büntetőjével öt pontra zárkóztunk. Füzi tört be, majd volt eredményes faulltal együtt. A büntetőt nem sikerült pontra váltani. A negyed végi eredményt a Honvéd állította be (10. perc 15:10).
 
A második negyed az elsőhöz hasonlóan kezdődött, mindkét csapatra kemény védekezés volt jellemző. Az első pontokat Horváth triplája hozta el a hazaiaknak. A vendégeknél Füzi dobta be mindkét neki megítélt büntetőt. Gáspár duplájával növelte tovább előnyüket (13. perc 22:13). Betörés közben McCallal szemben szabálytalankodtak, aki két büntetőt dobhatott. Mindegyiket pontra váltotta. Ezután egy jó védekezés, majd McCall passza után Völgyi volt eredményes. Újabb jó védekezés után Madár a hárompontos vonalon kívülről juttatta a labdát a gyűrűbe, ezzel két pontra zárkózva (15. perc 22:20). A hazai csapat pontjai után Madár büntetőből talált be, majd egy gyors válasz érkezett a túloldalon. A következő támadásban ismét Madárral szemben szabálytalankodtak, aki előbb a büntetőket értékesítette, majd egy jó védekezés után triplával talált be, ezzel átvéve a vezetést (17. perc 26:27). A védelmünk továbbra is a helyén volt, Füzi pedig növelte az előnyünket. Tanoh betörése után újabb veszprémi tripla következett, ismét Madártól. Majd egy leindítás végén voltunk eredményesek, ezúttal Czirbus növelte az előnyünket. Medve váltott pontra két büntetőt, majd egy figyelmetlenség végén leindítottak minket, könnyű kosarat szerezve. Czirbussal szemben a palánk alatt szabálytalankodtak, a kétpontoson túl a plusz egy büntetőt is bedobta. A szünetre végül négypontos előnnyel vonulhattunk (20. perc 35:39).
 
 
A második félidő Stefán két értékesített büntetőjével kezdődött, majd egy labdavesztés után a hazaiak triplájával már hátrányba is kerültünk (22. perc 40:39). Újabb támadást rontottunk el, amit a Honvéd meg is bosszult. Völgyi lepattanója után egy palánkalattival szépített, majd McCall tört be, amivel egyenlítettünk. Gyorsan érkezett a válasz a túloldalon Stefántól. Két leindítást követően öt egységgel vezetett a hazai csapat. Völgyi büntetője után nagyot küzdött a palánk alatt, aminek meg is lett az eredménye, egyre csökkentette a különbséget. Újabb támadásokat rontottunk el, és a Honvéd hat pontra növelte előnyét. Ezt Czirbus büntetői csökkentették (28. perc 57:53). Ismét Czirbus volt eredményes, ezúttal a palánk alól. Újabb Czirbus dupla következett, Szabó passza után zsákolt és ezzel egyenlített. Medve betörésére Horváth válaszolt egy triplával, beállítva a negyed végi eredményt (30. perc 63:59).
 
Az utolsó játékrészt McCall nyitotta középtávolijával. Ezután mindkét csapat eredményes támadásokat mutatott be, a különbség nem változott. A Honvéd értékesített büntetőivel öt pont lett az előnyük. McCall triplája hozott minket közelebb ellenfelünkhöz (34. perc 68:66). Horváth újabb triplával talált be. Egy leindítást követően Medve szerzett egy duplát. Jó védekezésünk után McCall volt eredményes, faulttal együtt, majd a büntetőt szintén értékesítette, ezzel egy pontra zárkózva. Ellenfelünk betörésére McCall középtávolija volt a válasz. A jó védekezésünk utáni támadást nem tudtuk pontra váltani, ellenben a hazai gárdával. Újabb támadást rontottunk el, és a Honvéd ötpontos előnyre tett szert. McCall triplája tartotta életben a győzelmi reményt (28. perc 82:76). Ám több támadást is elrontottunk, amelyek után a vendéglátónk tovább növelte előnyét. McCall büntetőivel már csak szépítettünk, nem volt elég a győzelemhez (40. perc 86:78).
 
 
Nyilatkozatok:
 
Baksa Szabolcs, a Veszprém edzője: Először is szeretnék gratulálni a Honvéd csapatának ahhoz, hogy sikerült megnyerniük ezt a meccset és nekik sikerült hamarabb kikecmeregniük a vereségszériából. Viszont nagyon büszke vagyok a csapatra, mivel úgy gondolom, hogy a rövid rotáció ellenére mindent kihoztak magukból a srácok a pályán, és a végén is vitte előre őket a szívük. Így tudtunk egy kétlabdás mérkőzést játszani idegenben, egy nagyon erős ellenféllel szemben. Ők tizenkét embert tudtak rotálni, mi egy kicsit kevesebbet, ez döntőnek bizonyult a végén. Azt gondolom, hogy jó úton indultunk el. Köszönöm a bizalmat a játékosok és a Klub részéről, hogy ezen a héten mint megbízott edző dolgozhattam velük. Próbáltam a legjobbat kihozni magamból és belőlük. Úgy érzem, hogy nem vallottunk szégyent. Szerettem volna győzelmet elérni ezen a meccsen, és azt Mérész Csabinak és Körtélyesi Gerinek ajánlani. Az fáj a legjobban, hogy ez nem jött össze.  
 
Mike McCall, a Veszprém irányítója: Ez egy kemény, küzdelmes meccs volt, amelyet sajnos nem sikerült megnyernünk. Jól játszott a csapat az elején, majd hullámvölgybe kerültünk, sok hibát vétettünk: eladtuk a labdákat és hibáztunk a kizárásoknál is a lepattanókért folytatott csatákban. Ha nyerni akarunk újra a bajnokságban, akkor ki kell javítanunk ezeket a hibákat és össze kell szednünk magunkat a következő napokban, az újabb idegenbeli mérkőzés előtt.
 
Részletes statisztika ezen a linken érhető el: http://netcasting.webpont.com/?hun2a_490

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  SMAFC 1860 Soproni Egyetem

2024. 05. 05.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink