Naptár

Betöltése

  Horváth Ákos Veszprémbe igazol

  2021. Július 28.
  1 éve
  Büszkén tájékoztathatjuk a kosárlabda szurkolókat, hogy a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém csapata leigazolta Horváth Ákost. A kilencvenszeres válogatott játékossal egyéves kontraktust írt alá az egyesület.
   
  A negyvenéves, 192 cm magas és 95 kg súlyú, egyes, kettes és hármas poszton is bevethető kosárlabdázó immáron a huszonharmadik idényére készül a felnőttek között. Az élvonalban a Honvéd színeiben mutatkozott be, majd játszott a MAFC-ban, Sopronban, Kecskeméten (két ízben), Székesfehérváron, Pakson, Szolnokon, Szegeden, Jászberényben, a Vasasban, Zalaegerszegen, majd ismét a Honvédban.
   
  2004-ben kapott első ízben behívót a magyar válogatottba, a címeres mezt összesen kilencven alkalommal ölthette magára. 2010-ben az év férfi kosárlabdázójának választották hazánkban.
   
  Szolnokon két-két magyar bajnoki címet és kupagyőzelmet ünnepelhetett. A 2011-es Albacomp elleni bajnoki finálét az ő kosarával nyerte meg a Szabó Pétert is a soraiban tudó Olaj. A Tisza-parti alakulattal számos nemzetközi meccset is játszott az Adria Liga és az EuroChallenge versenysorozataiban, utóbbiban, egy ízben egészen a négyes döntőig menetelve.
   

  Csapatunk legújabb tagja a 3x3-as válogatottban is szerepelt, és kétszer is bejutott a legjobb nyolc közé az Európa-bajnokságon, többek közt Nebojsa Dukiccsal az oldalán.
   
  Csorvási Levente, a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém sportigazgatója a következőket nyilatkozta oldalunknak az új igazolásról: „Szerintem Horváth Ákost senkinek sem kell bemutatni, a magyar kosárlabda egyik legnagyobb ikonja. Személyes szálak is kötnek hozzá: gyerekként példaképként csodáltam a játékát, majd úgy hozta az élet, hogy Szegeden csapattársak is voltunk egy rövid ideig. Mindent elért már, amit csak egy magyar kosárlabdázó elérhet. A játékhoz való hozzáállását jól mutatja, hogy negyvenévesen is képes napról napra magas szinten teljesíteni. Úgy gondolom, nem lövök mellé azzal, ha azt mondom, hogy az egyik legveszélyesebben triplázó gárda lehetünk a bajnokságban."
   
  Isten hozott Veszprémben, Ákos! Sok sikert kívánunk Neked a Királynék városában!
   

  Következő mérkőzés

  K


  VS 

  1970. 01. 01.

  Korábbi mérkőzés

  V

  Veszprém
  VS  TF-BP

  0 - 0

  2022. 05. 13. 18:30

  Kövess minket

  Névadó partnerünk

  Kiemelt Támogatóink

  Támogatóink