Naptár

Betöltése

  Idegenbeli bravúrra vágynak

  2017. Január 03.
  5 éve
   
  Az NB I/B Nyugati-csoport idei első rangadójára a kisalföldi megyeszékhelyen kerül sor, ahol a kilenc–kettes győzelmi-vereség mutatóval második helyen álló Rába-partiak a nyolc–kettes mérleggel – éppen mögöttük – „táborozó” bakonyiakat látják vendégül. Csaplár-Nagy Ervin vezetőedző – Nárai Bence, Kovács Soma, Ruják Bence, Gombás Gábor és az ex-veszprémi Puszta Dávid nevével fémjelzett – gárdája a zajló kiírásban kétszer kapott ki. Mindkétszer az éllovas Oroszlányi SE Lions bánt el velük, akik előbb az első fordulóban, idegenben (93-70), majd december elején, Győrben múlták felül őket (81-67). Az előző két fellépésüket kis különbséggel nyerték meg (–Motax-Pápai KC 79-74; –Soproni MAFC-NyME 69-75), mindazonáltal Kámán Tamásékhoz hasonlóan a felsőházi rájátszás a céljuk – miközben tavaly hetedikként zárták az alapszakaszt. Joggal merülhet fel, hogy mi húzódhat meg a szezonbeli sikereik hátterében? Mindenekelőtt jó csapatmunka jellemzi őket és a védekezésük általában nem csupán húsz percig tart ki. Mint megtudtuk: tisztában vannak azzal, hogy a veszprémiek két vállra fektetéséhez maximális figyelem és fegyelem szükségeltetik, ahhoz, hogy az akaratuk érvényesüljön, küzdeni tudásból jelesre kell vizsgázniuk.

  Ám lehet, hogy az áhított diadalukhoz ez is kevés lesz, mert a lendületben lévő kosárlabdázóink jó formában zárták az esztendőt. Zsinórban nyolc győzelemnél járnak és 2016. végén produkáltak a legjobban. Pápán csapatként küzdöttek, szinte végig domináltak, majd’ mindenben riválisuk fölé nőttek (67-102). Mindenki beletett valamit a közösbe, a sportolók egymás kezére játszva robogtak előre. Miután sok energiát fektettek a csatába, teljesen elkedvetlenítették a hajrára leeresztett, hitüket vesztett hazaiakat.

  – Mivel a győriek stabilak, jó spílerekből álló együttesük van és az évadban jól is teljesítenek, nehéz csata előtt állunk – mondta Mérész Csaba vezetőedző. Ugyanakkor nekünk az a célunk, hogy folytassuk a jó sorozatunkat, s legyőzzük őket a saját pályájukon. Ez lebeg a szemünk előtt. Így valamelyest visszavághatnánk nekik az őszi kupavereségért, az akkori kellemetlen percekért. Szeretnénk idegenbeli bravúrt elérni, de tudjuk: etéren nem lesz könnyű dolgunk. Ahhoz, hogy nyerhessünk a veszélyes vetélytárs ellen, okosan és koncentráltan kell pattogtatnunk. A legfontosabb, hogy a hátsó alakzatunk a helyén legyen, mert abból tudunk gyorsan és eredményesen támadni. Ha fegyelmezett és pontos játékkal kontrolláljuk az eseményeket, akkor nem engedjük őket kibontakozni.
   
  Fotó: foto24.hu

  Következő mérkőzés

  K


  VS 

  1970. 01. 01.

  Korábbi mérkőzés

  V

  Veszprém
  VS  TF-BP

  0 - 0

  2022. 05. 13. 18:30

  Kövess minket

  Névadó partnerünk

  Kiemelt Támogatóink

  Támogatóink