Naptár

Betöltése

  Így kell ezt csinálni

  2014. December 13.
  7 éve
   
  HOYA-Pannon Egyetem Veszprém–Motax-Concordia KC Pápa 93-71 (31-10, 22-17, 19-21, 21-23)

  Veszprém, 350 néző. Vezette: Válé, Sentényi, Vida.

  Veszprém: Vertetics 2, Nagy R. 10, Novák B. 8/6, Kámán 7, Farkas 28/3. Csere: Takács 18/6, Kováts 9/9, Novák P. 3/3, Gáll 4/3, Oltárczy 4/3, Nagy G., Szeifert. Edző: Petőfi Áron.

  Pápa: Kutasi 11/3, Horváth 10/6, Hadnagy 2, Henrik 6, Keresztes 21. Csere: Szanati 8, Perák 6, Ács, Vajda B. 7/3, Perger, Hole. Edző: Vajda József.

  A hazaiak – mondjuk úgy: megszokott – keretéből némi meglepetésre hárman is kimaradtak: Kelemen Bálint, Czakó Tamás és Sipos Ádám helyett Nagy Gergely Martin és Szeifert Zalán melegített a társakkal, ráadásul Petőfi-edzőnek ilyenformán nem kellett azon törni a fejét, hogy kit hagyjon ki a tizenhármas „vázából”. Az elején felváltva találtak be a felek, a pápaiak szokás szerint a hórihorgas Keresztes dupláival tartották a lépést, aki akkortájt mindkét palánk alatt kihasználta a magassági fölényét (6-8). Kisvártatva a mieink védekezése feljavult, agresszívebb lett, az ellenfél centere mind kevesebb levegőhöz jutott, miközben Nagy Róbert hatalmas szívvel tette a dolgát: jól dobott és remekül mozgatta a csapatát (12-8). Novák Bence két triplájával megléptek az egyetemisták (18-8), majd a játékrész végéig a társai további három hárompontost süllyesztettek el a rivális gyűrűjében. Ebben az időszakban flottul működött Novák Patrikék játéka: feszesen védekeztek, hatékonyan támadtak – majd’ hetven százalékkal dobtak a mezőnyből –, szinte egy negyed alatt döntöttek a pontok sorsáról. A következő ciklus alacsonyabb fordulatszámon folytatódott, a pontgyártás nem ment úgy (36-20), ám a vendéglátók szakvezetője a tekintélyes előny birtokában így is bátran forgathatta a gárdáját. Egy időkérés után a formába lendült, összesen tíz lepattanóig jutott Takács András vezérletével aztán újra ráléptek a gázpedálra. Továbbra is jó százalékkal céloztak a palánkszaggató zsákolásokat is bemutató Farkas Attiláék, s mert a vetélytárs pontatlanul iparkodott – néha alig tudtak egymáshoz passzolni –, a különbség egyre tekintélyesebb lett (43-21). A társaság összteljesítményéhez a maga módján mindenki hozzájárult, a nagyszünetig majdnem annyi pontot hintettek, mint legutóbb negyven perc alatt Sopronban.

  A fordulást követően a két nagyágyú, Vertetics Ádám és Kámán Tamás már a kispadot koptatta, nem volt szükség a tudásukra, lévén, a fiatalok éltek a felkínált lehetőséggel (60-29). Időnként macska-egér harc folyt a pályán, Kováts Viktorék magabiztosan tartották fölényüket (66-31). Később az óriási differencia kicsit megnyugtatta a hazaiakat, így hátul szellősebbek lettek, aminek következtében Keresztes ismét elkezdte termelni a pontokat (68-37). A koncentráció hiányával magyarázható, hogy a vendégek húsz ponton belülre jöttek – talán ekkor voltak először olyan pillanatai az összecsapásnak, mikor kosárlabdázóink nem játszottak jól. A záró periódus elejét újra megnyomták az egyetemisták, közben Farkas egy hatalmas zsákolással megint tapsra ragadtatta a nézőket (78-50). A folytatásban azért Kutasi Gergelyék is jelezték, hogy nem rossz csapat az övék, más kérdés, hogy ezen a találkozón esélyük sem volt a sikerre: legfeljebb a hátrányukon tudtak faragni (81-61). A végén két Kováts-tripla következett, így a hazaiak visszavágtak a pápaiaknak a Hepp-kupa harmadik fordulójában elszenvedett vereségért.

  Petőfi Áron: Mint arra előzetesen számítottam, a presztízsrangadón döntőek voltak a lélektani tényezők. Hovatovább az első negyedben eldöntöttük a mérkőzést. Örülök, hogy ma mindegyik játékosom hozzájárult a sikerhez. Továbbra is tartom: nagy tartalékok vannak még bennünk.
   
  Fotó: veol
   

  Következő mérkőzés

  K


  VS 

  1970. 01. 01.

  Korábbi mérkőzés

  V

  Veszprém
  VS  TF-BP

  0 - 0

  2022. 05. 13. 18:30

  Kövess minket

  Névadó partnerünk

  Kiemelt Támogatóink

  Támogatóink