Naptár

Betöltése

  Interjú a sérüléséből visszatérő Szabó Péterrel

  2020. Január 21.
  2 éve
  Szabó Péter 2019. október 31-én egy szerencsétlen mozdulat során megsérült, a Budapesti Honvéd SE elleni mérkőzésen, amikor a vendégek egyik játékosa véletlenül ráesett irányítónk lábára. Peti azóta folyamatosan azon dolgozott, hogy minél hamarabb ismét pályára léphessen. Erre a mai napon végre sor kerül a TF-BP elleni Hepp Kupa mérkőzésen. A visszatérése alkalmából beszélgettünk játékosunkkal a sérüléséről, annak körülményeiről és a rehabilitációjáról, valamint a csapat teljesítményéről.
   
  - Hogyan emlékszel vissza a sérülésed pillanatára?
  - Nem néztem vissza a videót. Felugrott a srác és rám esett. A jobb térdem befelé fordult, szúró fájdalmat éreztem. Egyből kaptam fájdalomcsillapítót. Nem lett akkora baj, mint amire számítottam szerencsére, de egyből tudtam, hogy gond van. A múlton nem lehet változtatni, ezért is nem néztem vissza. Az le kell, hogy szögezzem, hogy az ellenfél játékosa nem tehetett erről.
   
  - Hogyan élted meg ezt az időszakot?
  - Az első két hét volt a legrosszabb, szinte csak feküdni tudtam végig, viszont ami pozitívum volt, hogy gipszre, illetve műtétre nem volt szükség, mivel szerencsére nem a keresztszalag sérült. Köszönöm az egész klubnak a profi hozzáállást. Azt kell, hogy mondjam, hogy a pálya széléről jobban izgultam, mint amikor én játszottam. A tehetetlenség szörnyű volt. Természetesen próbáltam tanácsokkal segíteni a srácoknak, remélem, hogy ez sikerült valamennyire.
   

  - Hogy zajlott a rehabilitációd?
  - Nehéz időszak volt. Minden támogatást megkaptam, amit csak lehetett, mind a klub részéről, mind pedig az orvostól, illetve a gyógytornásztól és edzőktől. Gyorsabban gyógyulok, mint ahogy azt gondoltuk, ennek nagyon örülök.
   
  - Mit gondolsz a csapat jelenlegi teljesítményéről?
  - Jó kérdés. Sokat gondolkoztam azon, hogy miért alakultak így a dolgok. Ha nem is nyerjük meg az alapszakaszt, én mégis bizakodó vagyok, hiszen tudom, hogy ez a csapat pályahátrányból is képes akár bajnokságot nyerni. A rájátszás a lényeg, ott kell a legtöbbet kihozni magunkból. Fejben nincs rendben a csapat. Megbeszéltük a dolgokat. Természetesen kellenek az extra egyéni teljesítmények, de úgy gondolom, hogy ezt most együtt kell megoldanunk.
   
  - Hogy vagy most?
  - 100%-os a formám. Talán annyiban érzem még a sérülést, hogy a lábam gyorsabban elfárad. Mindenemet erősítem, nem csak a sérült testrészt. Fokozatosan fogok visszatérni, nem tudnék még egy egész meccset végigjátszani.
   
  - Mit vársz a TF elleni mérkőzésről?
  - Ez nem is lehet kérdés: győzelmet. Lépésről lépésre kell haladnia a csapatnak is és nekem is. Természetesen minden találkozó alkalmával a győzelem a cél. Itt nincs hibázási lehetőség, mi vagyunk a címvédők, ha kikapunk, kiesünk. Ahhoz, hogy bejussunk a legjobb négy közé, maximális koncentrációra lesz szükség mindenkitől.
   
  - Ki segített neked a legtöbbet ebben az időszakban?
  - Dóri, a feleségem és a klub. Sokszor voltak nehéz pillanataim, főleg az első két hétben, amikor csak feküdni tudtam, de a párom mindig mellettem volt. A klub pedig minden szakmai támogatást megadott, amit nem tudok elégszer megköszönni nekik.

  - Minden meccsre utaztál a csapattal együtt, miért volt ez ennyire fontos neked?
  - A csapategység elengedhetetlen ebben a sportban. Próbáltam a padról támogatni a csapatot, amennyire lehet. Szerintem természetes, hogy velük együtt utaztam mindenhová.
   
  - Köszönöm szépen, és további sok sikert kívánunk!
  - Köszönöm, minden tőlünk telhetőt megteszünk.
   

  Következő mérkőzés

  K


  VS 

  1970. 01. 01.

  Korábbi mérkőzés

  V

  Veszprém
  VS  TF-BP

  0 - 0

  2022. 05. 13. 18:30

  Kövess minket

  Névadó partnerünk

  Kiemelt Támogatóink

  Támogatóink