Naptár

Betöltése

Interjú Guntis Sipolinssal

2020. Február 26.
4 éve
Múlt héten vált hivatalossá, hogy a lett Guntis Sipolins a HOYA-Pannon Egyetem Veszprémben folytatja a pályafutását. Az észt-lett első osztályból érkező erőcsatár-centerrel beszélgettünk.
 
- Köszöntünk Veszprémben! Mik a terveid HOYA játékosaként?
- Minél jobban szeretnék játszani, és mindent megtenni azért, hogy megnyerjük a B csoportot, és jövőre már az A divízióban küzdhessünk tovább.
 
- Mi volt a legjobb a Veszprém ajánlatában?
- Nehéz kérdés. Talán azt mondanám, hogy úgy éreztem, ez a csapat tényleg szeretné, hogy én is a tagja legyek. Korábban már beszéltünk, mondták, hogy mi a helyzet. Ez volt az az indok, amiért végül ezt a klubot választottam.
 
- Milyen stílusú játékosnak tartod magad?
- Egy gyors játékosnak tartom magam, gyorsabbnak, mint a többiek az én posztomon. A triplákat is egész jól dobom. Az előző csapatomnál nem szereztem túl sok pontot, de tényleg tudok dobni (nevet)! Jól passzolok, és sokszor nagyobb öröm is egy assziszt, mint egy zsákolás.
 
- És a pályán kívül?
- Azt mondják rólam, hogy vicces srác vagyok. Szeretek poénkodni, beszélgetni az emberekkel. Ha bárki társalogni szeretne, nem gond, mindenkivel megtalálom a közös hangot. Ha kell, akkor én leszek „rosszfiú” a csapatban, aki kiemeli a hibákat.  
 
- Halottál már Veszprémről korábban?
- Az ajánlat előtt még soha nem hallottam Veszprémről sajnos.
 
 
- Ki volt a gyerekkori példaképed?
- Nem tudnék mondani példaképet. Csak imádom a játékot, és az egészet, amit képvisel.
 
- Beszélnél kicsit a családodról?
- Van egy barátnőm és egy másfél éves kislányom. Rajtuk kívül van egy öcsém. Azt hiszem tíz éves, de nem tudom. Én vagyok a világ legrosszabb testvére most… (nevet).
 
- Volt valaki a családodban, aki kosárlabdázott korábban?
- A keresztapám játszott, miatta kezdtem el én is ezt a sportot. Nem volt profi, de nagyon tetszett a játéka.
 
- A barátnőd és a lányod is veled jöttek?
- Nem, sajnos egyedül érkeztem. Természetesen nagyon hiányoznak, ezért mindenképpen tervezem, hogy a közeljövőben csatlakozzanak hozzám. Meglátjuk, hogy mit hoz majd a jövő.
 
- Mit üzennél a szurkolóknak?
- Mindent megteszek azért, hogy feljussunk az első osztályba. Hiszek benne, hogy sikerülhet, és ehhez kell a támogatásuk. Hallottam, hogy jó a hangulat mindig a hazai meccseken. Ezt meg is fogom hálálni, jó pár szép zsákolást láthatnak majd tőlem. És természetesen, ami a legfontosabb: Hajrá Veszprém!

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

2024. 03. 23.

Korábbi mérk?zés

V

Vásárhelyi Kosársuli
VS  Veszprém KK

94 - 84

2024. 03. 14. 18:30

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink