Naptár

Betöltése

  Interjú Guntis Sipolinssal

  2020. Február 26.
  3 éve
  Múlt héten vált hivatalossá, hogy a lett Guntis Sipolins a HOYA-Pannon Egyetem Veszprémben folytatja a pályafutását. Az észt-lett első osztályból érkező erőcsatár-centerrel beszélgettünk.
   
  - Köszöntünk Veszprémben! Mik a terveid HOYA játékosaként?
  - Minél jobban szeretnék játszani, és mindent megtenni azért, hogy megnyerjük a B csoportot, és jövőre már az A divízióban küzdhessünk tovább.
   
  - Mi volt a legjobb a Veszprém ajánlatában?
  - Nehéz kérdés. Talán azt mondanám, hogy úgy éreztem, ez a csapat tényleg szeretné, hogy én is a tagja legyek. Korábban már beszéltünk, mondták, hogy mi a helyzet. Ez volt az az indok, amiért végül ezt a klubot választottam.
   
  - Milyen stílusú játékosnak tartod magad?
  - Egy gyors játékosnak tartom magam, gyorsabbnak, mint a többiek az én posztomon. A triplákat is egész jól dobom. Az előző csapatomnál nem szereztem túl sok pontot, de tényleg tudok dobni (nevet)! Jól passzolok, és sokszor nagyobb öröm is egy assziszt, mint egy zsákolás.
   
  - És a pályán kívül?
  - Azt mondják rólam, hogy vicces srác vagyok. Szeretek poénkodni, beszélgetni az emberekkel. Ha bárki társalogni szeretne, nem gond, mindenkivel megtalálom a közös hangot. Ha kell, akkor én leszek „rosszfiú” a csapatban, aki kiemeli a hibákat.  
   
  - Halottál már Veszprémről korábban?
  - Az ajánlat előtt még soha nem hallottam Veszprémről sajnos.
   
   
  - Ki volt a gyerekkori példaképed?
  - Nem tudnék mondani példaképet. Csak imádom a játékot, és az egészet, amit képvisel.
   
  - Beszélnél kicsit a családodról?
  - Van egy barátnőm és egy másfél éves kislányom. Rajtuk kívül van egy öcsém. Azt hiszem tíz éves, de nem tudom. Én vagyok a világ legrosszabb testvére most… (nevet).
   
  - Volt valaki a családodban, aki kosárlabdázott korábban?
  - A keresztapám játszott, miatta kezdtem el én is ezt a sportot. Nem volt profi, de nagyon tetszett a játéka.
   
  - A barátnőd és a lányod is veled jöttek?
  - Nem, sajnos egyedül érkeztem. Természetesen nagyon hiányoznak, ezért mindenképpen tervezem, hogy a közeljövőben csatlakozzanak hozzám. Meglátjuk, hogy mit hoz majd a jövő.
   
  - Mit üzennél a szurkolóknak?
  - Mindent megteszek azért, hogy feljussunk az első osztályba. Hiszek benne, hogy sikerülhet, és ehhez kell a támogatásuk. Hallottam, hogy jó a hangulat mindig a hazai meccseken. Ezt meg is fogom hálálni, jó pár szép zsákolást láthatnak majd tőlem. És természetesen, ami a legfontosabb: Hajrá Veszprém!

  Következő mérkőzés

  K

  Veszprém
  VS  Phoenix-MT Fót

  2023. 03. 25.

  Korábbi mérkőzés

  V

  BKG Príma Akadémia
  VS  Veszprém

  123 - 74

  2023. 03. 19. 17.00

  Kövess minket

  Névadó partnerünk

  Kiemelt Támogatóink

  Támogatóink