Naptár

Betöltése

  Interjú Nebojsa Dukiccsal

  2020. Június 25.
  2 éve
  Klubunk tegnap jelentette be hivatalosan, hogy Nebojsa Dukic a 2020/21-es szezont már a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém színeiben kezdi meg. A Magyarországra ismét visszatérő erőcsatár-centerrel beszélgettünk az egy plusz egy évre szóló szerződése aláírását követően.
   
  - Köszöntünk Veszprémben, Duka! Miért döntöttél úgy, hogy városunkban folytatod a pályafutásod?
  - Először is szeretném megköszönni a lehetőséget. Sokat beszélgettem Levivel (Csorvási Levente, a klub sportigazgatója), valamint az egyik barátommal is, aki a TF-BP-ben játszik, és mindketten azt mondták, hogy ez egy nagyon jól szervezett klub. Tudom azt is, hogy Veszprém nagy sportmúlttal rendelkezik, elsősorban a kézilabda miatt, de a kosárlabda is folyamatosan növekszik. A legtöbbet fogom beleadni, hogy mindehhez én is hozzájárulhassak.

  - Ismersz már valakit a csapatunk tagjai közül?
  - Szabó Petit ismerem, illetve a már említett Csorvási Leventét. Levivel még 2012-ben játszottunk együtt Szegeden. Nagyon jó a kapcsolatunk. Nagyon jó ember és kiváló játékos is volt.

  - Mik a céljaid a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém játékosaként – a csapat és saját magad szempontjából?
  - Azért jöttem ide, hogy jó eredményeket érjünk el. Annak érdekében, hogy ez meg is valósuljon, mindent bele fogok adni. Nincs más cél számomra, csakis a feljutás. Biztos vagyok benne, hogy ez sikerülhet idén.

  - Milyen stílusú játékosnak tartod magad? Hogyan jellemeznéd a játékodat?
  - Négyes és ötös poszton is bevethető vagyok, de leginkább az utóbbit játszom. Természetesen bármit megcsinálok, amit az edző kér. Hallgatok rá, és teszem a dolgomat.
   

  - Mikor és milyen indíttatásból kezdtél el kosarazni?
  - Hétéves koromban kezdtem el játszani. Karatézni akartam kezdetben, de azt mondták, hogy inkább ne, nekem kosaraznom kell. Jól döntöttem.

  - Volt gyerekkori példaképed?
  - Pedrag Stojakovic. Egy városban születtünk, és néhány utcányira laktam tőle.

  - Milyen srácnak írnád le magad a pályán kívül?
  - Soha nincs senkivel nem volt konfliktusom, mindenki azt mondja, hogy egy jó srác vagyok. Semmi különös.
   
  - Mivel szereted tölteni a szabadidődet?
  - A barátnőmmel érkezek majd, vele sok időt töltök. Szeretek videójátékozni, sétálni, valamint moziba járni. Ismét semmi különös (nevet).
   
  - Beszélnél egy kicsit a családodról? Volt esetleg valaki, aki kosárlabdázott korábban?
  - 1992-ben, miután kitört a háború, Szerbiába költöztünk. Édesapám a harmadosztályban focizott, ami egész jónak számított akkoriban. Még a nagybátyám is focizott, a húgom pedig röplabdázott. A másodunokatestvéreim kosaraztak csak. A magasságomat egyébként a nagypapámtól örököltem.
   
  - Zárásként mit üzennél a szurkolóknak?
  - Megnéztem nemrég azt a meccset, amikor márciusban a TF-BP játszott itt. Láttam, hogy nagyon sokan kilátogattak a mérkőzésre, és kiváló hangulatot teremtettek. Remélem én is megtapasztalhatom ezt, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy közösen, a szurkolókkal együtt elérjük a céljainkat.

  - Köszönjük szépen a beszélgetést, és sok sikert kívánunk!
  - Köszönöm szépen!
   

  Következő mérkőzés

  K


  VS 

  1970. 01. 01.

  Korábbi mérkőzés

  V

  Veszprém
  VS  TF-BP

  0 - 0

  2022. 05. 13. 18:30

  Kövess minket

  Névadó partnerünk

  Kiemelt Támogatóink

  Támogatóink