Naptár

Betöltése

Interjú Nikoloz Berdzenishvilivel

2023. Augusztus 30.
8 hónapja
Interjúsorozatunkban az új igazolásokkal készített beszélgetéseket olvashatják a szurkolóink. Ezúttal a fiatal georgiai erőcsatár-centerrel, Nikoloz Berdzenishvilivel.
 
- Köszöntünk Veszprémben! Minek köszönhető a döntésed, hogy a mi csapatunkban folytatod a pályafutásod?
- Köszönöm a kedves fogadtatást! Nagyszerű lehetőséget láttam a fejlődésre egy új edzővel és egy fiatal csapattal. Illetve mivel már jártam korábban Veszprémben, bár csak rövid ideig, tudtam, hogy a közeg arra fog ösztönözni, hogy a legjobb formámat hozzam.
 
- Mesélj egy kicsit magadról. Mikor és minek a hatására kezdtél el kosárlabdázni? Mi volt a fő motivációd ezen a téren?
- Apám kosárlabdázó volt, tizenöt évig még a válogatottban is játszott, és még ma is az, a mai napig edzi a tizenéveseket. Így hát emiatt már ötéves korom óta kosárlabda van a kezemben. Igaz, csak akkor kezdtem el komolyabban venni a kosárlabdát, amikor 2019-ben a BBBL-ben játszottam, és aztán vissza se néztem. Számomra a fő motivációt a családom és a barátaim jelentik.
 
- Van vagy volt esetleg példaképed a kosárlabdában, vagy olyasvalaki, akinek a játékát és személyiségét kimondottan tiszteled? Ha igen, kicsoda és miért?
- Sosem volt példaképem a kosárlabdában, de mindig felnéztem olyanokra, mint Tornike Shengelia, aki a válogatottban játszik, vagy Kobe Bryant, akinek fantasztikus volt a mentalitása és kitartása.
 
- Mik a céljaid a Veszprém Kosárlabda Klub játékosaként a csapat és saját magad szempontjából?
- A Veszprémi Kosárlabda Klub játékosaként az a célom, hogy minél több mérkőzést nyerjünk meg a következő szezonban, és visszajussunk a Piros csoportba. Egyénileg pedig az a célom, hogy fejlődjek, és minél többet segítsek a csapatnak, hogy sikeresek lehessünk.
 
- És mik a céljaid hosszútávon a kosárlabdában?
- A kosárlabdában a hosszú távú célom az, hogy a legmagasabb szintjen játszhassak egy napon, például az Euroligában. Emellett szeretnék a válogatottban is szepelni, és büszkévé tenni a hazámat.
 
- Milyen stílusú játékosnak tartod magad? Hogyan jellemeznéd a játékodat?
- A 4-5-ös poszton játszom, úgy gondolom, hogy a védekezésem és az atletikus képességeim az erősségeim.
 

- Mi lesz a mezszámod? Van a választásodnak esetleg valamilyen különleges oka?
- A mezszámom a 28-as lesz, amit azért választottam, mert ez a születésnapom dátuma. Először csak viccből választottam ezt a számot, de mostanra elég fontossá vált számomra.
 
- Hogy érzed magad eddig Veszprémben? Hogy tetszik a város?
- Bár Veszprémből még nem sokat láttam, nagyon tetszik a város. Elég békés, nagyszerű környezettel. Remélem, hogy minél többet láthatok majd belőle, amilyen hamar csak lehet.
 
- És milyen a felkészülési időszak? Hogy alakul a beilleszkedésed a csapatba?
- Bár kihagytam néhány edzést, bátran mondhatom, hogy a felkészülési időszak elég intenzív, mi rengeteget edzünk, hogy biztosan készen álljunk a következő szezonra. A veterán, tapasztalt játékosok segítségével, azt hiszem, elég könnyen megszokom az új helyzetemet.
 
- Mit gondolsz a keretünkről, mire lehet képes ez a csapat az új idényben?
- Nagyon tetszik a csapatunk, tele fiatal srácokkal és néhány idősebb játékossal, akik irányítanak minket a szezon során. Hiszem, hogy kellő odaadással és kemény munkával a határ számunkra a csillagos ég. Továbbá, nagyra értékelem, hogy a klubnál dolgozók milyen sokat törődnek a játékosokkal, és mindenki, az adminisztrációtól kezdve az edzőkig, mindent megtesz azért, hogy olyan környezetet teremtsenek, amely segíti a fejlődésünket.
 
- Milyen srácnak írnád le magad a pályán kívül? Mivel töltöd a szabadidődet?
- Szabadidőmben nagyon szeretek zenét hallgatni vagy filmeket nézni. Igyekszem minél több minőségi időt tölteni a barátaimmal és a családommal.
 
- Jöjjön néhány kedvenc kérdés! Melyik a kedvenc filmed, színészed, valamint zenei műfajod és zenészed?
- Jelenleg a kedvenc filmem az új Pókember. Az egyik kedvenc színészem Denzel Washington, nagyon szeretem a filmjeit, szerintem nagyon tehetséges. Zeneileg, bár szinte minden műfajt meghallgatok, de leginkább hip-hopot. A kedvenc zenészem Kendrick Lamar.
 
- A kosárlabdán kívül milyen más sportágakat követsz, és ott kiknek szurkolsz?
- Bár más sportágakban nem szurkolok csapatoknak, de szeretem nézni a röplabdát, és néha a focit vagy a teniszt is.
 
- Zárásként mit üzensz a veszprémi szurkolóknak?
- A szurkolók gyakorlatilag a hatodik ember a kosárlabdapályán. Kérjük, továbbra is támogassanak minket és higgyetek bennünk szenvedélyesen. Tudom, hogy a segítségetekkel sokkal többre leszünk képesek.
 

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  SMAFC 1860 Soproni Egyetem

2024. 05. 05.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink