Naptár

Betöltése

Interjú Stefan Glogovaccal

2022. Február 09.
2 éve
Két hete jelentette be Klubunk, hogy szerződtette a négyes és ötös poszton egyaránt bevethető Stefan Glogovacot. A huszonhét éves bosnyák magasember szerződése a 2022/23-as szezon végéig szól. Vele készítettünk interjút, hogy egy kicsit jobban megismerjük.
 
- Mik az első benyomásaid Veszprémről eddig? Hogy érzed maga nálunk?
- Még nem volt túl sok időm körülnézni a városban, mivel kizárólag az edzésekre fókuszálok, hogy minél előbb beilleszkedjek. De mindaz, amit eddig láttam és tapasztaltam itt, az abszolút pozitív és tetszik.
 
- Melyek voltak a legfőbb okai annak, hogy Veszprémet választottad? Milyen célokkal érkeztél ide? Mi a véleményed a csapatról?
- Elsősorban az edző személye miatt. Zeljko Lukajic mester egy nagyon tapasztalt edző, akinek a keze alatt sokat fejlődhetek. Továbbá nagy lehetőséget látok ebben a csapatban, még bőven van hová fejlődnünk a szezon során. Ha ez sikerül, akkor szép eredményt érhetünk el.
 

- Hogyan jellemeznéd magad mint játékost?
- Nem szeretek a saját játékomról beszélni. Jobb, ha az emberek, akik kívülről látnak, adnak visszajelzést arról, hogy mit tudok.
 
- Milyen a közös munka Zeljko Lukajiccsal?
- Ahogy már említettem, ő volt az egyik fő oka annak, hogy ide igazoltam. Néha nagyon kemény a vele való közös munka, mivel százszázalékos koncentrációt vár el az edzéseken és a meccseken egyaránt. De pontosan emiatt fejlődnek nála olyan gyorsan a fiatal játékosok.
 
- Kicsit visszarepülve a múltba, mikor és miért kezdtél el kosárlabdázni?
- Nyolcévesen kezdtem el. Egy nap édesanyám hazahozott egy kosárlabdát, és azóta nem is tettem le a labdát.
 
 

- Volt példaképed gyerekként, vagy van akár még most is?
- Minden gyereknek, aki belevág valamilyen sportba, van néhány példaképe. De ahogy felnősz, már nem foglalkozol ezzel, és csak a saját játékodra figyelsz.
 
- Melyek az eddigi legszebb emlékeid, amelyeket a kosárlabdának köszönhetsz?
- Két ilyen pillanatot emelnék ki. Az egyik, amikor Bosznia U18-as válogatottjával Európa-bajnoki aranyérmet szereztem 2012-ben, valamint amikor az Igokea játékosaként bosnyák bajnok lettem.
 
- Hogyan jellemeznéd magad magánemberként?
- Családcentrikus ember vagyok, így igyekszem a lehető legtöbb időt velünk tölteni.
 
- Végezetül mit üzensz a Veszprém-szurkolóknak?
- Megígérhetem, hogy a mindig a maximumot fogjuk nyújtani a pályán. Remélem, hogy végig velünk lesznek a szezon során és támogatnak minket.
 

 
Fotók: Fux Marcell - veszpremkosar.hu

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

2024. 04. 24.

Korábbi mérk?zés

V

Dávid Kornél KA
VS  Veszprém KK

117 - 76

2024. 04. 21. 19:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink