Naptár

Betöltése

  Interjú Szabó Péterrel

  2020. Július 01.
  2 éve
  Kedden hivatalosan is bejelentésre került, hogy Szabó Péter a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém színeiben folytatja a 2020/21-es szezonban. Irányítónkkal beszélgettünk az egyéves szerződéshosszabbítás aláírását követően.
   
  - Örülünk, hogy továbbra is Veszprémben maradsz! Miért döntöttél úgy, hogy a következő egy évben is a mi csapatunkat erősíted?
  - Én is és a családom is örül, könnyű döntés volt a részünkről. Nagyon tetszik a város, az emberek viselkedése és természetesen a Klubban folyó munka.
   
  - Mi volt a legszebb emléked az eddig itt töltött időszakból, és miért?
  - Legszebb a 2019-es kupagyőzelem. Mivel 2011-ben nyertem utoljára Szolnokkal bajnoki- és kupa aranyat, így már nagyon vártam újra ezt az érzést.
   
  - És mi volt legkevésbé szép?
  - A térdsérülésem. De szerencsére nem kellett műteni, viszonylag rövid idő alatt vissza tudtam jönni a csapathoz. Nagyon rossz volt nézni őket kívülről, főleg amikor gödörben voltunk. A rehabilitáció jól sikerült, és úgy érzem, még jobb formában tudtam visszatérni az együtteshez.
   
  - Immáron két év távlatából mit gondolsz a Klubunkról és az itt folyó munkáról?
  - Szerintem profi körülmények vannak és sikeresek vagyunk. Igaz, nem jutottunk fel az első osztályba, de ha csak az elmúlt kettő évet nézem: bajnoki ezüst, kupa arany, kupa ezüst és az alapszakaszban harmadik helyen álltunk a vírus berobbanása előtt, azért ez nem olyan rossz. Illetve az utánpótlásunk is folyamatosan fejlődik, a kosárlabda piacon pedig vonzó Veszprém.
   
  - És hogy érzed magad Veszprémben?
  - Nagyon jól érezzük magunkat, letelepedtünk Veszprémben.
   

  - Hogyan élted meg, hogy a szezont idő előtt lezárták?
  - Nehezen, főleg hogy tényleg összeált a kémia a csapaton belül.
   
  - Mit gondolsz, mi lett volna, ha tovább folytatódhat a bajnokság?
  - Mivel a bajnokság igazából a playoffban kezdődött volna, ahol sokat számít a rutin, az adott forma, a bővebb keret, így szerintem lehetetlen megjósolni.  Ugye nálunk volt edzőcsere és játékoscserék is. Én úgy érzem, hogy mi voltunk az egyik legjobb formában. A bajnoki címre négy csapat is esélyes lett volna, és abban mi is benne voltunk. Igaz, a kupadöntőt elbuktuk, de ekkor még csak pár napja edzettünk együtt az új játékosokkal és vezetőedzővel.
   
  - Hogyan tartottad magad formában a vírus ideje alatt?
  - Starhon Kati erőnléti edzőnk adott ki feladatokat, ezeket otthon végeztem el.

  - Mi hiányzott a legjobban a karantén idején, akár a kosárlabda, akár más szempontból?
  - Szinte minden, amit eddig megszoktunk a hétköznapi életben. Fura helyzet volt, de számomra egy nagy pozitívummal bírt, hogy Bencével, a kisfiammal több időt tudtam tölteni.
   
  - Mit szólsz a Klub eddig bejelentett új igazolásaihoz? Ismersz valakit korábbról az újonnan érkező csapattársaid közül?

  - Szerintem teljesen jól állunk, nyilván mások is fognak még erősíteni, igazolni játékosokat. Fiatalabb csapatunk lesz, mint az elmúlt két évben, a lényeg a csapategységen lesz. Itt nekünk, rutinosabb játékosoknak is nagyobb szerepünk lesz ebben, mint eddig.
   
  - Mik a céljaid a jövőre nézve mind egyéni, mind pedig csapat szinten?
  - Lehet, hogy papíron nem mi leszünk a legerősebbek, de minden sportoló álma, hogy az adott bajnokságában bajnoki aranyat nyerjen. 
   
  - Zárásként üzennél valamit a szurkolóknak?
  - Én személy szerint köszönöm az elmúlt két évet, hogy végig szurkoltak és kitartottak mellettünk. Továbbra is mindent meg fogunk tenni, hogy méltó módon képviseljük Veszprémet.
   
  - Köszönjük szépen, és sok sikert kívánunk!
  - Köszönöm!
   

   

  Következő mérkőzés

  K


  VS 

  1970. 01. 01.

  Korábbi mérkőzés

  V

  Veszprém
  VS  TF-BP

  0 - 0

  2022. 05. 13. 18:30

  Kövess minket

  Névadó partnerünk

  Kiemelt Támogatóink

  Támogatóink