Naptár

Betöltése

Interjú Szabó Péterrel

2020. Július 01.
3 éve
Kedden hivatalosan is bejelentésre került, hogy Szabó Péter a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém színeiben folytatja a 2020/21-es szezonban. Irányítónkkal beszélgettünk az egyéves szerződéshosszabbítás aláírását követően.
 
- Örülünk, hogy továbbra is Veszprémben maradsz! Miért döntöttél úgy, hogy a következő egy évben is a mi csapatunkat erősíted?
- Én is és a családom is örül, könnyű döntés volt a részünkről. Nagyon tetszik a város, az emberek viselkedése és természetesen a Klubban folyó munka.
 
- Mi volt a legszebb emléked az eddig itt töltött időszakból, és miért?
- Legszebb a 2019-es kupagyőzelem. Mivel 2011-ben nyertem utoljára Szolnokkal bajnoki- és kupa aranyat, így már nagyon vártam újra ezt az érzést.
 
- És mi volt legkevésbé szép?
- A térdsérülésem. De szerencsére nem kellett műteni, viszonylag rövid idő alatt vissza tudtam jönni a csapathoz. Nagyon rossz volt nézni őket kívülről, főleg amikor gödörben voltunk. A rehabilitáció jól sikerült, és úgy érzem, még jobb formában tudtam visszatérni az együtteshez.
 
- Immáron két év távlatából mit gondolsz a Klubunkról és az itt folyó munkáról?
- Szerintem profi körülmények vannak és sikeresek vagyunk. Igaz, nem jutottunk fel az első osztályba, de ha csak az elmúlt kettő évet nézem: bajnoki ezüst, kupa arany, kupa ezüst és az alapszakaszban harmadik helyen álltunk a vírus berobbanása előtt, azért ez nem olyan rossz. Illetve az utánpótlásunk is folyamatosan fejlődik, a kosárlabda piacon pedig vonzó Veszprém.
 
- És hogy érzed magad Veszprémben?
- Nagyon jól érezzük magunkat, letelepedtünk Veszprémben.
 

- Hogyan élted meg, hogy a szezont idő előtt lezárták?
- Nehezen, főleg hogy tényleg összeált a kémia a csapaton belül.
 
- Mit gondolsz, mi lett volna, ha tovább folytatódhat a bajnokság?
- Mivel a bajnokság igazából a playoffban kezdődött volna, ahol sokat számít a rutin, az adott forma, a bővebb keret, így szerintem lehetetlen megjósolni.  Ugye nálunk volt edzőcsere és játékoscserék is. Én úgy érzem, hogy mi voltunk az egyik legjobb formában. A bajnoki címre négy csapat is esélyes lett volna, és abban mi is benne voltunk. Igaz, a kupadöntőt elbuktuk, de ekkor még csak pár napja edzettünk együtt az új játékosokkal és vezetőedzővel.
 
- Hogyan tartottad magad formában a vírus ideje alatt?
- Starhon Kati erőnléti edzőnk adott ki feladatokat, ezeket otthon végeztem el.

- Mi hiányzott a legjobban a karantén idején, akár a kosárlabda, akár más szempontból?
- Szinte minden, amit eddig megszoktunk a hétköznapi életben. Fura helyzet volt, de számomra egy nagy pozitívummal bírt, hogy Bencével, a kisfiammal több időt tudtam tölteni.
 
- Mit szólsz a Klub eddig bejelentett új igazolásaihoz? Ismersz valakit korábbról az újonnan érkező csapattársaid közül?

- Szerintem teljesen jól állunk, nyilván mások is fognak még erősíteni, igazolni játékosokat. Fiatalabb csapatunk lesz, mint az elmúlt két évben, a lényeg a csapategységen lesz. Itt nekünk, rutinosabb játékosoknak is nagyobb szerepünk lesz ebben, mint eddig.
 
- Mik a céljaid a jövőre nézve mind egyéni, mind pedig csapat szinten?
- Lehet, hogy papíron nem mi leszünk a legerősebbek, de minden sportoló álma, hogy az adott bajnokságában bajnoki aranyat nyerjen. 
 
- Zárásként üzennél valamit a szurkolóknak?
- Én személy szerint köszönöm az elmúlt két évet, hogy végig szurkoltak és kitartottak mellettünk. Továbbra is mindent meg fogunk tenni, hogy méltó módon képviseljük Veszprémet.
 
- Köszönjük szépen, és sok sikert kívánunk!
- Köszönöm!
 

 

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  SMAFC 1860 Soproni Egyetem

2024. 05. 05.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink