Naptár

Betöltése

Interjú Szabó Péterrel

2021. Július 22.
2 éve
Hétfőn hivatalosan is bejelentésre került, hogy Szabó Péter a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém színeiben folytatja a 2021/22-es szezonban. Irányítónkkal és egyben csapatkapitányunkkal beszélgettünk az egyéves szerződéshosszabbításának aláírását követően.
 
- Örülünk, hogy a következő idényben is Te irányítod a pályán a Veszprém csapatát! Mi mindent mérlegeltél és végül miért döntöttél úgy, hogy a következő egy évben is a mi együttesünket erősíted? Mennyire volt könnyű vagy éppen nehéz ezt a döntést meghozni?
- Egyáltalán nem volt nehéz. Ez lesz a negyedik évem Veszprémben, ahol nagyon jól érzem magam, és ami legalább ennyire fontos, hogy a családom is. Itt telepedtünk le. Rövid volt a tárgyalás a felek között, könnyen megállapodtunk, hiszen egy hullámhosszon voltunk a vezetőséggel és tetszett az általuk felvázolt jövőkép. Ráadásul Madár Bandi is hosszabbított, ami szintén megerősített abban, hogy jó döntést hoztam. A tavalyi év is elég jól sikerült egy fiatal csapattal, remekül helytálltunk, remélem, hogy az előttünk álló szezon is legalább hasonló lesz.
 
- A Veled készült szezonzáró interjúban már szinte mindent elmondtál a mögöttünk hagyott időszakról, ezért inkább a jelenről és a jövőről kérdeznélek. Először is hogy telik a nyár?
- Remekül. A szezon végeztével két hét teljes pihenés következett, hiszen habár jó, de nagyon fárasztó idény van mögöttünk. Ezt követően pedig elkezdtem Starhon Katalin erőnléti edzővel a munkát, valamint a VUKE gyerektáborában is edzősködtem. Emellett persze sok időt töltök a családommal: a feleségemmel és kisfiammal. De arra is jutott idő, hogy hazalátogassam Szolnokra és a távolabbi rokonokkal is találkozzam.
 

- Mikor volt labda utoljára kezedben?
- Volt többször is, és nemcsak a gyerektáborban. Ugyanakkor most főleg az erőnléti felkészülésen van a hangsúly, hogy minél jobb állapodban kezdjem az alapozást a csapattal.
 
- Madár András is hosszabbított. Mesélj egy kicsit a kettőtök kapcsolatáról?
- Ha jól számolom ez lesz a hetedik szezonunk együtt. A pályán kívül barátok vagyunk, gyakran járunk össze. A parketten pedig ismerjük egymás minden mozdulatát, gesztusát, egy-egy arcrándulásból vagy éppen pillantásból tudjuk, hogy mire gondol a másik. Tudjuk előre, hogy a másik mire készül, hova indul, mit fog csinálni, hová adjuk neki a labdát.
 
- Kik alkotnak még hasonlóan eredményes hátvédpárost a Piros csoportban?
- Biztos, hogy vannak többen is, akik hasonlóan jól teljesítenek, de hogy ilyen hosszú ideje és kiegyensúlyozottan tegyék mindezt, azt csak a BKG hátvédpárosa, azaz a Nagy testvérek mondhatják el még magukról.
 
- Mik a céljaid a következő szezonra nézve mind egyéni, mind pedig csapat szinten?
- Minden évben azt mondom, hogy az adott bajnokságban aranyérmet akarok szerezni, vágjuk le mi az utolsó meccs végén a hálót. Ez mindig az elhatározás, a többi a jövő zenéje. Egyénileg stabil teljesítményt és alázatos munkát várok el magamtól, valamint vezetni akarom a fiúkat a pályán és azon kívül egyaránt. 
 

- Hamarosan kezdődik a tokiói olimpia. Kit tippelsz végső győztesnek férfi kosárlabdában?
- Habár a felkészülési találkozóikon voltak bizonytalanságok, még mindig a Team USA-t mondanám a fő esélyesnek, pláne hogy most még több olyan játékos is csatlakozik a keretükhöz, aki eddig az NBA nagydöntőjében szerepelt. Ugyanakkor szerintem nem lesz akkora fölényük ezúttal a többiekkel szemben, mint a korábbi olimpiákon.
 
- Zárásként üzennél valamit a szurkolóknak?
- Természetesen! Köszönöm nekik mindazt a támogatást és szeretet, amit az eddigi itt eltöltött éveim során kaptam tőlünk. Külön köszönöm – a csapat nevében is – az elmúlt idény során kapott bíztatást. Reméljük, hogy idén már mindig ott lehetnek a lelátón és a helyszínen szurkolhatnak nekünk. Mi mindent bele fogunk adni az edzéseken és a mérkőzéseken egyaránt, hogy kihozzuk magunkból a maximumot.
 
- Köszönjük szépen, és sok sikert kívánunk!
- Köszönöm szépen!
 

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink