Naptár

Betöltése

Interjú Szeifert Zalánnal

2023. Augusztus 07.
8 hónapja
Szabó Péterhez és Madár Andráshoz hasonlóan Szeifert Zalán is az állandóságot, sőt huszonhat éves kora ellenére már a rutint fogja képviselni a Veszprém Kosárlabda Klub – még a tavalyinál is fiatalabb – csapatában a 2023/24-es szezonban. A legtöbbször a padról beszálló, szívét-lelkét a csapatért és a szurkolókért mindig kitevő bedobóval beszélgettünk.
 
- Szia Zalán! Elsőként Tőled is hadd kérdezzük meg, hogy telt a nyár?
- Köszönöm a kérdést! Dolgosan. Nem titok, hogy tavaly óta dolgozom a kosárlabda és az edzősködés mellett egy asztalosműhelyben, így a nyaram is főleg munkával telt. De azért igyekeztem időt szorítani a családomra, barátokra, egy kis edzésre, és természetesen valamennyi pihenésre is.
 
- Ha egy idei nyári emléket kellene kiemelned, mi lenne az?
- Mondhatnám bármelyik koncertet, bulit a barátokkal vagy családi programot, mert szinte mindegyik felejthetetlen élmény volt a nyáron. De volt sziklamászás, SUP-ozás, sok strand és bicikli túrák is. Próbálom a nyarat aktívan és tartalmasan tölteni, és szerencsére ebben partnerek a barátaim is.
 
- Egy kicsit beszéljünk az előző szezonról. Ennyi idő távlatából hogy értékelnéd? A kiesés ellenére mi az, ami pozitívum volt és mik azok a tanulságok, amiket mindenképpen le kell vonni?
- Ami szerintem mindenképpen pozitívum volt, hogy a hangulat végig jó maradt az öltözőben. Mindenki tisztában volt vele, hogy nehéz szezon a tavalyi és nagyon sokszor igen mélyen voltunk mentálisan a sok vereség miatt, de a jó társaság által könnyebb volt átvészelni ezeket az időszakokat.
 
- Utánpótlás edzőként is fontos tagja vagy az egyesületnek. Kérlek, mesélj az így végzett munkádról, felfogásodról és a hozzád tartozó csapatról.
- Az életem egyik nagyon fontos része az edzősködés. Remek látni, ahogyan fejlődnek a srácok. Tavaly két korosztályt vittem, remek kis csapat mindkettő, igazán tehetséges és jó srácokkal. Szuper visszajelzés számomra, hogy mindkét gárdán óriási fejlődést tapasztaltam a szezon végére, amelyet nemcsak szakmailag értek, hiszen az én felfogásom szerint nem a szakmai fejlődés a legfontosabb  az utánpótlás nevelésben, hanem az emberi, magatartásbeli dolgokra is legalább akkora hangsúlyt kell fektetni. Idén kicsit kisebb szerepem lesz edzőként a klubnál. A munka és a játék mellett úgy volt, hogy a következő szezonban egyáltalán nem vállalok edzői feladatot, de szerencsére találtunk olyan megoldást, ami belefér: segédedzőként segítem Naményi Márk munkáját az U18-as korosztályban.
 
 
- Visszatérve a felnőtt gárdához, mit gondolsz az új keretről?
- Lelkes fiatal csapatunk lesz idén, akik miatt szerintem érdemes lesz kilátogatni a mérkőzésekre.
 
- Idén is Te leszel a harmadik legidősebb a csapatban Szabó Péter és Madár András mögött. Ennek fényében, hogyan látod a szerepedet a pályán és azon kívül?
- Idén is jó érzés Peti és Bandi mögött a következő rangidősnek lenni. Viszonylag fiatalon, tizenhat éves koromban kerültem fel először a felnőtt csapatba, és volt szerencsém nagyon sok remek, tapasztalt játékossal edzeni és játszani az évek során. Így azt gondolom, van mit “átadnom” a fiatalabb játékosoknak. Idén is igyekszem a lehető legtöbbet segíteni nekik és jó tanácsokkal ellátni őket.
 
- Alex Geddes lesz az új vezetőedző. Volt már alkalmad találkozni, beszélni vele? Mik az első benyomásaid róla?
- Sajnos még csak egy bemutatkozásnyi időnk volt találkozni, de olyan embernek tűnik, aki a fiatal kora ellenére rengeteg tapasztalatot szívott magába, és aki a kemény munkában hisz, akárcsak én, szóval szerintem jól kijövünk majd.
 
- Tőled is megkérdezzük, akárcsak Banditól, ki nyeri a kosárlabda világbajnokságot? Esetleg azt is elárulhatnád, hogy miért azt tartod favoritnak, akit?
- Ha jól emlékszem Bandi Szerbiát vagy Spanyolországot mondta, így én két másik favoritot választok. Az én tippem USA vagy Franciaország.
 
- Zárásként mit üzensz a csapatunk szurkolóinak?
- Természetesen, hogy jöjjenek a meccsekre bíztatni minket, ahogy eddig is, hisz egy fiatal, sikerre éhes csapatot fognak látni, akik mindent megtesznek majd a pályán, hogy a nézők elégedetten távozzanak a lelátóról a meccsek végén.
 
 
Fotók: ratgeberakademia.hu és Ulrich Tamás - veszpremkosar.hu

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  SMAFC 1860 Soproni Egyetem

2024. 05. 05.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink