Naptár

Betöltése

Interjú Todor Prodanoviccsal

2023. Augusztus 24.
8 hónapja
Interjúsorozatunkban az új igazolásokkal készített beszélgetéseket olvashatják a szurkolóink. Ezúttal a Nemzeti Kosárlabda Akadémiától érkezett, 197 cm magas és 94 kg súlyú Todor Prodanoviccsal.
 
- Köszöntünk Veszprémben! Minek köszönhető a döntésed, hogy a mi csapatunkban folytatod a pályafutásod?
- Köszönöm a kedves fogadtatást! Nagyon jó lehetőséget láttam abban, hogy Veszprémben új vezetőedzővel és új játékosokkal dolgozhassak. Tetszett a koncepció, hogy egy kimondottan fiatal csapatot építenek itt. Továbbá nagyon jókat hallottam a klubról, a menedzsmentről és a csapatról egyaránt, így minden amellett szólt, hogy csatlakozzam a Veszprémhez.
 
- Mesélj egy kicsit magadról. Mikor és minek a hatására kezdtél el kosárlabdázni? Mi volt a fő motivációd ezen a téren?
- Szerbiából származom, most töltöttem be a 19. életévemet. 11 éves koromban kezdtem el kosárlabdázni, amelynek a fő oka az volt, hogy a városomban új kosárlabda klubot alapítottak. Én akkortájt még karatéztam, de apám megkérdezte, akarok-e sportágat váltani, mivel látta rajtam, hogy egyáltalán nem szeretem a karatét. Én igent mondtam, és attól a pillanattól kezdve, amikor először a pályára léptem, beleszerettem a kosárlabdába. A fő motivációm pedig az, hogy minden egyes nap 0,01 százalékkal jobb legyek, hogy kihozzam magamból a legjobbat.
 
- Van vagy volt esetleg példaképed a kosárlabdában, vagy olyasvalaki, akinek a játékát és személyiségét kimondottan tiszteled? Ha igen, kicsoda és miért?
- Soha nem volt példaképem a kosárlabdában. Szerbiából származom, ez a legnépszerűbb sport a hazámban, és mindig néztem egy idősebb srácokat, aki kosárlabdáztak. Így mondhatom, hogy az egész ország inspirált, hogy elkezdjek ezzel a sporttal komolyan foglalkozni.
 
- Mik a céljaid a Veszprém Kosárlabda Klub játékosaként a csapat és saját magad szempontjából?
- Az a célom, hogy idén megszerezzük a bajnoki címet, és visszahozzuk azt a régi fényt, ami a csapatot a korábbi években jellemezte. Egyénileg pedig az, hogy amennyire csak tudom, segítsem a csapatot, és a legjobb teljesítményemet nyújtsam a pályán.
 
- És mik a céljaid hosszútávon a kosárlabdában?
- Szeretnék a lehető legmagasabb szintre lépni, míg a legnagyobb célom az, hogy egy napon egy Euroliga csapatban játsszak.
 
- Milyen stílusú játékosnak tartod magad? Hogyan jellemeznéd a játékodat?
- Az egyestől a négyes pozícióig tudok játszani, a legnagyobb fegyveremnek pedig a testi adottságaimat és a dobáskészségemet mondanám.
 
- Mi lesz a mezszámod? Van a választásodnak esetleg valamilyen különleges oka?
- A mezszámom a 2-es lesz, mivel ezt a számot viseltem, amikor először léptem kosárlabdapályára, szóval van jelentősége számomra.
 
 
- Hogy érzed magad eddig Veszprémben? Hogy tetszik a város?
- Nagyon jól érzem magam Veszprémben, bár ezidáig még láttam sokat belőle, hiszen nincs sok szabadidőm. De ha lesz lehetőségem, biztosan elmegyek felfedezni. Hallottam, hogy Veszprém az egyik legszebb város Magyarországon és a Balaton is nagyon közel van. Szóval nagyon várom, hogy jobban megismerjem.
 
- És milyen a felkészülési időszak? Hogy alakul a beilleszkedésed a csapatba?
- A felkészülési időszak kimondottan érdekes, sok edzésünk van, és már játszottunk felkészülési mérkőzéseket is. Élvezem ezt az időszakot, és alig várom, hogy elkezdődjön a szezon.
 
- Mit gondolsz a keretünkről, mire lehet képes ez a csapat az új idényben?
- Úgy gondolom, hogy nagyon jó csapatunk van, sok fiatal játékossal és néhány idősebbel, akik támogatják és tanítják a fiatalokat. Csapatként nagy célt tűztünk ki magunk el, és a megfelelő munkamorállal és elhivatottsággal meg is valósíthatjuk mindazt.
 
- Milyen srácnak írnád le magad a pályán kívül? Mivel töltöd a szabadidődet?
- Ha szabadidőm van, akkor azt általában az ágyban töltöm, és filmeket vagy sorozatokat nézek, hogy egy kicsit lehűtsem magamban a kosárlabda hevét. Emellett sokat beszélek videón a családommal, a barátaimmal és a barátnőmmel.
 
- Jöjjön néhány kedvenc kérdés! Melyik a kedvenc filmed, színészed, valamint zenei műfajod és zenészed?
- A kedvenc filmem a Fogságban, ugyanakkor kedvenc színészem nincs. A zenei műfajokat illetően, szeretem a rap, a trap, a latin és a szerb zenét is, a kedvenc előadom pedig egyértelműen Drake.
 
- A kosárlabdán kívül milyen más sportágakat követsz, és ott kiknek szurkolsz?
- A kosárlabdán kívül az egyetlen általam követett sport a tenisz, hiszen Novak Djokovic a világ legjobb teniszezője. Miatta nézem a teniszt. De szeretek játszani is a barátaimmal.
 
- Zárásként mit üzensz a veszprémi szurkolóknak?
- A támogatásotok jelenti a csapat szívét, ezért kérjük, szurkoljatok nekünk továbbra is szenvedélyeddel és elhivatottságoddal, és mi mindent beleadunk majd a pályán. A támogatásotokat magunk mögött tudva nagy dolgokra lehetünk képesek a klub és Veszprém városa számára.
 
 
Fotók: ratgeberakademia.hu

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  SMAFC 1860 Soproni Egyetem

2024. 05. 05.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink