Naptár

Betöltése

Interjú új játékosunkkal, Kozma Gergővel

2020. Február 13.
4 éve
A héten érkezett kölcsönbe a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém együtteséhez az „A” csoportos Egis Körmendtől a 21 éves Kozma Gergő. Az egyes, kettes és hármas poszton is bevethető játékos a szezon végéig segíti majd a bakonyi alakulatot. Vele beszélgettünk kicsit hosszabban a mai napon.
 
- Köszöntünk Veszprémben! Milyen tervekkel érkeztél a csapathoz?
- Köszönöm! Szeretnék segíteni a csapatnak, hogy visszatérjen a szezon eleji formához. Meccsről meccsre kell ehhez dolgozni, akkor szerintem nem lehet gond. Remek alkalom lesz a felkészülésre a hétvégi Hepp Kupa négyes döntő!
 
- Mesélj, kérlek egy kicsit a játékodról. Milyen játékosnak tartod magad?
- Szeretem helyzetbe hozni a csapattársaimat. Inkább egy „pass first” játékosnak mondanám magamat. Lazic mester érkezése óta nagyon nagy hangsúly van a védekezésen, ebben is tudok szerintem segíteni a csapatnak. Ezeken kívül a kinti dobásokat mondanám erősségemnek.
 
- És a pályán kívül?
- Nagyon családcentrikus ember vagyok. Közel állok a szeretteimhez. Szabadidőmben a barátnőmmel, barátaimmal vagyok, és szeretek a kutyámmal foglalkozni.
 
- Mesélj, kérlek kicsit a családodról.
- Édesapám a családi vállalkozásunkat vezeti a két testvérével, anya gyógypedagógus, Szombathelyen. Van egy nővérem és egy bátyám. Fruzsi anya nyomdokaiba lépett, és ő is gyógypedagógusként dolgozik, annyi különbséggel, hogy Budapesten. Márk apáéknak segít a vállalkozásban. Mindenben támogatnak, és remélem, hogy megőrzik jó szokásukat, és minden meccsre elkísérnek.
 
- Gyerekként ki volt a példaképed?
- Mindig is csodáltam Dwyane Wade játékát, így őt mondanám. Egy Europe Tour keretében volt is szerencsém vele találkozni Londonban.
 
 
- Miért pont Veszprémet választottad, hogy itt folytasd a karriered?
- Nagyjából másfél éve már kapcsolatban vagyunk a csapattal, azonban eddig nem sikerült összehozni a közös munkát. Most szerencsére végre megtört a jég. A több játéklehetőség, valamint a meccsrutin miatt választottam a Veszprémet. Nagyon köszönöm, hogy partnerek ebben, és segítenek.
 
- Van valamilyen mottód, esetleg hitvallásod?
- Nincs különösebb mottóm. Mindig keményen kell dolgozni azért, hogy elérjük a céljainkat.
 
- Hogy tetszik eddig Veszprém?
- Hétfőn érkeztem, azóta minden nap két edzésünk van, így sajnos még nem volt lehetőségem megnézni a várost, de természetesen ez is tervben van.
 
- Mik a céljaid a jövődre és a karrieredre nézve?
- Elsősorban szeretném megszerezni a kellő rutint és önbizalmat. Veszprémben minden adott ehhez. Most próbálok napról napra fejlődni, és tanulni a társaimtól, utána pedig még meglátjuk, hogy mit hoz a jövő.
 
- Zárásként mit üzennél a Veszprém-szurkolóknak?
- Minél többen gyertek ki a meccseinkre, nagyon sokat jelent nekünk, ha a helyszínről is buzdítatok minket!

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink