Naptár

Betöltése

Jászberény – Veszprém 93:85

2022. Március 01.
2 éve
Újabb nagy meccs várt a mai napon a Veszprém Kosárlabda Klubra, ráadásul idegenben. A piros-szürke együttes ugyanis Jászberénybe utazott, ahol a tabella második helyezettje várt rá, amelynek soraiban ugyanakkor nem volt ott a vendégektől decemberben a berényiekhez távozó magasember, Nebojsa Dukic.
 
Férfi kosárlabda, NB I/B piros csoport, alapszakasz, 18. forduló
Jászberényi KSE – Veszprém Kosárlabda Klub 93:85 (25:20, 22:26, 19:23, 27:16)
Jászberény, Bercsényi tornacsarnok
Játékvezetők: Farkas Gábor, Szilágyi Bálint és Bagi Bálint
 
Jászberény: Meleg 20/9, Nagy 4/3, Rakic 22/9, Velkey 31/15, Olasz 8. Cserék: Várbíró 2, Homoki 6. Edző: Földi Sándor
 
Veszprém: Horváth 15/6, Glogovac 22/6, Szabó 20/6, Szeifert, Birkás 7/6. Cserék: Füzi, Dancsecs 14/12, Glatz 7/3. Edző: Zeljko Lukajic
 
Részletes statisztika ezen a linken található.
 
 
Tudósítás
 
A Jászberény előbb Meleg révén egy kettő plusz egyes játékkal, majd egy Velkey triplával vette magához az előnyt, amire Glogovacnak sikerült válaszolni a Veszprém részéről. Előbbi kettő továbbra is sikeres támadott, míg a vendégoldalon a bosnyák légiós mellet Birkás és Horváth is bekapcsolódott a pontszerzésbe (5. perc: 15:9). Glogovac vezetésével próbált zárkózni a bakonyi együttes, és fel is jött két pontra. Rakic és Homoki azonban gyorsan meghiúsította az egyenlítési kísérletet, akiknek kosaraira Szabó tudott érdemben reagálni két ízben is (10. perc: 25:20).
 
A második etap Glatz duplájával és Velkey triplájával indult. Meleg közelijével már nyolc pont volt a házigazdák előnye, de akkor jött Horváth, és elsüllyesztett egy hárompontost. Majd Glatz is így tett, válaszként Olasz közeli kosarára. Rakic szintén pontos volt kintről, így hétre nőtt a különbség (5. perc: 38:31). A Veszprém igyekezett belátható távolságon belül maradni, és ez továbbra sikerült is Szabó és Dancsecs jóvoltából. Az öt pont körüli távolság továbbra is megmaradt, a félidő utolsó percéhez érve négy pont volt a Jászberény fórja. Ekkor jött Dancsecs hármasa, amely minimalizálta a különbséget, sőt Szabó két jó büntetőjével már a Veszprémhez került az előny. Ám ez nem tartott sokáig, ugyanis Rakic is pontosan célzott a vonalról, ezzel egypontos hazai vezetésnél mentek a csapatok az öltözőbe (20. perc: 47:46).
 

A harmadik negyed Meleg és Szabó tripláival indult, majd Glogivac kettesével a Veszprém vezetett, de Jászberény megint visszavette az előnyt. De a vendégek továbbra sem hagyták magukat és egalizáltak Szabó duplája révén (25. perc: 57:57). Erre Nagy talált be kintről, majd Glatz közelről, Birkás labdaszerzése után Szabó triplájával már ismét a Veszprém vezetett két ponttal. Ám ekkor egy hat-nullás rohanás indított a Jászberény, ez azonban nem ijesztette meg a Veszprémet, és Glogovac öt pontjával ismét visszavette az előnyt, sőt Szabó duplájával növelte is azt a negyed végéig (30. perc: 66:69).
 
Az utolsó tíz perc kezdetén tovább folytatta jó sorozatát a Veszprém, ezúttal Horváth talált be, méghozzá kétszer a büntetővonalról, majd egyszer középtávolról Birkás passza után. Ezúttal a Jászberény tett meg mindent a hétpontos hátrányból történő felzárkózás érdekében, és hamarosan Velkey hármasával már ki is egyenlítettek (33. perc: 73:73). Horváth dobta be újra mindkét büntetőjét, de Rakic is feltett a táblára újabb két pontot, majd Velkey és Meleg már ötpontos vezetéshez juttatta a hazaiakat. Ekkor Lukajic mester időt kért (35. perc: 80:75). Velkey azonban labdát szerzett Dancsecstől, Olasz pedig betalált így tovább nőtt a különbség. Ekkor Dancsecs dobott be egy hármast, ám Olasz is szerzett egy duplát. A Veszprém fiatal hátvédje azonban újra betalált kintről, így már csak három volt közte. Velkey azonban igyekezett tartani a lépést egy kétpontossal, majd Glogovac és Rakic dobott egy-egy kosarat, majd utóbbi egy hármast is, ezzel jelentős, nyolcpontosra növelve a különbséget szűk két perccel a vége előtt. A Veszprém ismét időt kért, ám nem sikerült csökkentenie a távolságot, és a Jászberény megnyerte az összecsapást (40. perc: 93:85).
 

Nyilatkozatok
 
Pavle Ilic, a Veszprém másodedzője: Kemény meccs volt, de erre is számítottunk. Gratulálok a Jászberénynek a győzelemhez. Tanulnunk kell a mérkőzésen elkövetett hibáinkból. Fontos megtanulnunk, hogy amikor a különbség nő a két csapat között, akkor nemcsak karakterre és szívre van szükség, de tiszta fejre is, azaz okosnak kell lenni. Nálunk ez nem mindig volt meg a mai napon. Ettől függetlenül gratulálok a játékosainknak is, hiszen kiválóan küzdöttek. A negyedik negyedre mindkét csapat elfáradt. Ekkor meg volt nekünk is a lehetőségünk, hogy a magunk javára fordítsuk a találkozót és megnyerjük azt, ám sajnos megmutatkoztak a gyenge pontjaink, és a hazaiak nyertek.  
 
Szabó Péter, a Veszprém csapatkapitánya és irányítója: Én is gratulálok a Jászberénynek, akik ellen harmincöt percig nagyon jó meccset játszottuk. Sajnos az utolsó öt percre elfáradtunk, de próbáltunk mindent megtenni. Nagyon jó hangulatú, remek mérkőzés volt. A végén sok eladott labdánk volt, amiből könnyű ziccereket kaptunk, ezt mindenképpen ki kell javítani. Reméljük, hogy a következő mérkőzésen az utolsó öt percben tudatosabban tudunk játszani, főleg idegenben, hiszen közeleg a playoff és minden találkozónak nagy jelentősége van. A Jászberénynek voltak hiányzó, de ettől függetlenül mi is emelt fővel jöhettünk le a pályáról. Megyünk tovább, a következő mérkőzésen nyerni szeretnénk.
 
Földi Sándor, a Jászberény vezetőedzője: Köszönöm a fiúknak, akik ma pályára léptek és a közönségnek ezt a győzelmet. Nyolcan maradtunk egy ilyen nehéz mérkőzés előtt. Kovács Vili nagyon tehetséges, ügyes fiú, de egy ilyen kiélezett mérkőzésen nem tudtam többször pihentetni sem Rakicot, sem Velkey-t. Úgy érzem, hogy két sérült játékosom cserbenhagyta a csapatot. Nem vagyok orvos, de legalább megpróbálhatták volna a játékot. Azok viszont, akik pályára léptek valamennyien dicséretet érdemelnek, mert egy nagyon jó Veszprémet sikerült legyőznünk. Gratulálok ellenfelünknek, mert nagyon nagy küzdelemre késztettek bennünket, s remekül játszottak. Remélem, hogy pénteken már többen leszünk, mert a nagykőrösiek minden teher nélkül játszhatnak ellenünk, s egy jó kis csapatról van szó.
 
Velkey János, a Jászberény hátvédje: Először is gratulálok a veszprémieknek, mert nagyon jól játszottak. Azt hiszem, hogy a harmincnegyedik perc környékén jött az a váltás a játékunkban, amit a vendégek már nem tudtak átvenni. A szurkolók belehajszoltak bennünket a győzelembe, s ezért nagyon nagy köszönet jár nekik. Miljan Rakic hosszú idő után lépett ismét pályára és nagyszerűen irányított bennünket. Kemény menetelésben vagyunk, s a Honvéd és a Veszprém elleni siker után a Nagykőröst sem szabad lebecsülni. Remélem, hogy azon a találkozón is sokan biztatnak majd bennünket.
 
 
Fotók: Gémesi Balázs – jkse.hu
 

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink