Naptár

Betöltése

Jöjjön, aminek jönnie kell!

2017. Május 23.
6 éve
 
A királynék városában kosárlabdaláz van kialakulóban. A Nyugati-csoportot és a teljes alapszakaszt megnyert helyi kedvencek a felsőházi rájátszás negyeddöntőjében, kettő–nulla arányban a Hódmezővásárhelyi Kosársuli SE-t (102-66, ill. 69-79), míg az elődöntőjében, kettő–egyes összesítéssel a Miskolci EAFC-t múlták felül (72-79, 61-74, ill. 80-64). A múlt héten telt házas hazai találkozón harcolták ki a fináléba jutást, ám az örömükbe üröm is vegyült, tudniillik Körtélyesi Gergely ellen két technikai hibát ítéltek, aminek okán a kizárás sorsára jutott – ráadásul a honi szövetség illetékes bizottsága egy mérkőzésre automatikusan eltiltotta. Pedig a cívisvárosiak ellen – a régóta várt, a szakemberek által már ősszel „beharangozott” csúcs-, vagy aranyrangadón – nagy szükség lett volna az ex-válogatott erőcsatárra. A sportoló az egyik legfontosabb láncszem a bakonyi gépezetben, a hiánya óriási érvágásnak tűnik. A mieink több megoldást dolgoztak ki a pótlására, így a társaira több esszenciális szerep hárul.

A DEAC a keleti országrészben lett első, tizenhét–ötös mutatóval, úgy, hogy otthon tíz–egyes, idegenben pedig hét–négyes mérleget produkált. A play-off nyolc legjobb együttese között az MTK Törökbálinttal bántak el (78-62, ill. 64-93), majd a következő körben szintén kettő–nullával intézték el az Oroszlányi SE Lionst (90-75, ill. 65-81). Az ellenfél kezdőötöse rendkívül erős, talán a legprímább a ligában. Velkey János (22 éves; egyes-kettes poszton használható, az alapszakaszban több mint tizennégyes pontátlaga volt), Jahmal Jones (26; 1-2; az alapszakaszban több mint tizenhetes pont- és majd’ hatos gólpassz-átlaga volt), Molnár András (34; 2; az alapszakaszban tizenhármas pontátlaga volt), az ex-veszprémi Farkas Attila (30; 4-5; 208 centi/100 kiló; az alapszakaszban több mint tizennégyes pont- és több mint nyolcas lepattanó-átlaga volt) és Nebojsa Pavlovic svédországi klubtársa, Szabó Miklós (31; 5; 203/95; az alapszakaszban több mint tizenkilences pont- és több mint tizenkettes lepattanó-átlaga volt) sok vetélytársnak okozott fejfájást. Ugyanakkor a kispadról beszálló társaik is jó kiegészítő emberek. – Miként a többi ellenfelünkből, a veszprémiből is alaposan felkészültünk, tisztában vagyunk azzal, hogy egy remek csapattal viaskodunk, ahol jó pár rutinos, sok nagy csatát megélt spíler szerepel. A pénteki ütközet kulcsfontosságú lesz, védekezésben és támadásban is kihasználnánk az erősségeinket. Nyerni szeretnénk Veszprémben, már csak azért is, mert már az évad elején megfogalmaztuk a célunkat, ami a feljutás – mondta Berényi Sándor, a debreceniek szakmai főnöke; ezt az egyik tanítványa emígy egészítette ki egy sportági honlapon: – A fináléban is két meccsre készülünk, tehát rövidre zárnánk a dolgokat. Persze akkor sem fogunk szomorkodni, ha három fellépés után váltunk jegyet az élvonalba…

– A debreceniek az idei kiírásban bizonyították, hogy a játékosaik kiváló társaságot alkotnak, nincs kétségem afelől, hogy már pénteken el akarják venni a pályaelőnyünket – hangsúlyozta Mérész Csaba vezetőedző. Eddig is nehéz mérkőzéseink voltak, de a mostani mindegyiken túltesz. Felettébb „macerás” dolgunk lesz ellenük, úgy pedig kiváltképp, hogy a minap elvesztettük az egyik kulcsemberünket. Remélhetőleg nélküle is tudjuk tartani a lépést a konkurenciával. Őt leszámítva minden adott ahhoz, hogy folytatódjon a sikersorozatunk. Nincs mese: nekik megyünk, ha arról lesz szó, felszántjuk a pályát. Mivel a DEAC szervezetten kosárlabdázik, a magas embereiket sokat játszatják az alsó poszton, az egy–egyezéseik és a kettő–kettőzéseik pedig különösen jók, redukálnunk kell a hibáink számát. Előzetesen sokan azt gondolják, hogy a vetélytársunk az esélyesebb, de azért nincs okunk aggodalomra, magunknak és a közönségünknek szeretnénk megfelelni, valamint bizonyítani. Nincs rajtunk extra nyomás – valójában veszítenivalónk sem sok –, reálisan nézve teljesítettük az idény előtt velünk szemben támasztott követelményeket: vagyis döntősök vagyunk. Az első találkozó lélektanilag fontos lesz, azt gondolom, hogy a pillanatnyi forma lesz a mérvadó. Szeretnénk csapatként védekezni és támadni. Bizakodó vagyok, hiszen a saját híveink előtt játszhatunk. A srácokat nem kell különösebben motiválni az ilyen kiélezett, gyaníthatóan parázs légkörű csaták előtt. Meggyőződésem, hogy nagy energiákat mozgósítanak a győzelem érdekében.

Mérész-edző a közelmúlt összecsapásai közben igyekezett hangsúlyt helyezni a játékosai regenerálódására is. Pénteken ugyanis negyven percen keresztül kell jól, hősiesen pattogtatni. Várhatóan a játékosok is tudják majd kezelni a döntővel járó helyzeteket. Hatalmas küzdeni akarással kell pályára lépniük. Most is mindennek az alapja a szigorú védekezés lesz. Agresszívnek kell lenniük, minden eddiginél keményebbnek, hogy a nagy téttel bíró derbin megnyerjék a párharcokat. A másik kulcs alighanem a koncentrációban lesz keresendő. Kámán Tamáséknak okos és tudatos, taktikailag fegyelmezett műsorra lesz szükségük, hogy meg tudják oldani a feladatot.
 
Fotó: foto24.hu

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink