Naptár

Betöltése

„Kemény felkészülés várható!”

2019. Augusztus 03.
4 éve
Interjú a Hepp Kupa-győztes, bajnoki ezüstérmes HOYA-Pannon Egyetem Veszprém férfi kosárlabdacsapatának vezetőedzőjével, Mérész Csabával.
 
Augusztus elsejével – soraiban kizárólag magyar játékosokkal – elkezdte felkészülését az NB I/B Piros csoportjában szereplő Hepp Kupa-címvédő, bajnoki ezüstérmes HOYA-PE Veszprém férfi kosárlabdacsapata a 2019/20-as idényre. Ennek kapcsán a gárda vezetőedzőjével, Mérész Csabával beszélgettünk.
 

– Véget ért a nyári szieszta… Ezzel egy időben, csütörtökön neki is vágtatok a felkészülésnek a 2019/20-as bajnoki kiírásra. Mit gondolsz a srácok állapotáról? Elégedett vagy a hozzáállásukkal?
 
– Így van, a héten már neki is láttunk a munkának. A játékosaink állapotát tekintve látom, hogy ki az, aki csinált is valamit a nyáron, illetve azt is, hogy ki az, aki inkább csak rápihent a munkára. De ezzel nincs is baj! A pihenés, ahogy nekünk is, nekik is kijár. A hozzáállásukkal pedig összességében elégedett vagyok.
 
– Hogy érzed, az idei alapozás keményebb lesz, mint az ezt megelőző évben?
 
– Sokkal keményebb lesz, ezt bátran állíthatom. Már a héten lezajlott két edzésünk is megizzasztotta egy-két játékosunkat, pedig a munka java még hátravan: augusztus ötödikétő teljes erőbedobással készülünk majd. Fontos kiemelnem erőnléti edzőnőnk, Starhon Katalin munkásságát, ugyanis a fizikális felkészítés oroszlánrészét ő végzi.
 
– Ha nem tévedek, ehhez az egyesület egyik új beruházása, a funkcionális edzőterem is segítségetekre lesz.
 
– Kétségkívül! A játékosaink kiváló adottságai mellett így már minden biztosítva lesz ahhoz, hogy az egész idény során megfelelő legyen a fizikai állapotuk.
 
 
– A frissen igazolt játékosaitok közül Czirbus József, Mucza Tamás, illetve Füzi Róbert már el is kezdte veletek az edzést. Nem megfeledkezve arról sem, hogy az utánpótlásotokban alázatosan tevékenykedő fiatalok is a felnőtt kerettel készülnek.
 
– Azt tudni kell, hogy először csak augusztus 12-én lesz teljes a keretünk. Körtélyesi Gergely, Völgyi Marcell, Szücs Péter, illetve Medve Máté addig igazoltan hiányzik tőlünk. A fiataljainknak pedig úgy gondolom, óriási lehetőséggel szolgál, hogy a felnőttekkel készülhetnek, hiszen rengeteget tanulhatnak tapasztaltabb társaiktól.
 
– Feltűnt, hogy a gárdátokban egyetlen külföldi játékos neve sem szerepel. Tudatos döntés volt, hogy csak magyar kosárlabdázókat igazoltatok?
 
– Abszolút! Idén légiósok szóba sem kerültek. A játékosok igazolásáért felelős kollégámmal, Csorvási Leventével maximálisan egyetértettünk abban, hogy végre sikerült egy olyan „magyar magot” kialakítanunk, amely abszolút megfelel az egyesület elvárásainak. Az alapszakasz ideje alatt pedig látjuk majd, mire lesz így képes a csapat, de őszintén megvallva, szerintem egy nagyon jó kis táraságot sikerült összeraknunk.
 

 

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink