Naptár

Betöltése

Készültségi szint változás a bajnokságban

2020. November 11.
3 éve
A Magyar Kosárlabda Szövetség határozatának értelmében tovább folytatódhat a bajnokság. A közleményt az alábbiakban változtatás nélkül osztjuk meg.
 
A november 14-re tervezett Salgótarjáni KSE elleni hazai mérkőzésünket illetően később tudunk hivatalos tájékoztatást adni.
 
'KÖZLEMÉNY
 
Az MKOSZ Elnöksége 2020. november 10-én, online értekezlet formájában tartott ülésén Magyarország Kormányának a járvány terjedése elleni küzdelem érdekében hozott intézkedéseivel összhangban módosította a sportág készültségi szintjeit:
 
1. A 484/2020 (XI.10.) Korm. rendelet előírásainak megfelelően – ettől eltérő rendelkezésig – a kosárlabda sportrendezvények kizárólag nézők kizárásával kerülhetnek megrendezésre. A készültségi szintek a „ZÖLD (mérkőzés és edzés csak nézők kizárásával rendezhető)” fokozatra változnak!

A nézők kizárásával megrendezésre kerülő kosárlabda mérkőzések esetén – az MKOSZ honlapján korábban közzétett COVID-19 irányelvekben rögzítettek szerint – kizárólag az alábbi személyek lehetnek jelen:
 
- Mind a hazai, mind a vendégcsapat részéről a mérkőzés csapatnévsoraiban meghatározott legfeljebb 21-21 fő.
- Mind a hazai, mind a vendégcsapat részéről további legfeljebb 4-4 fő csapatkísérő.
- A mérkőzés hivatalos személyei: a játékvezetők, mérkőzés ellenőr, VB elnök és helyettesei.
- Az asztalszemélyzet érvényes MKOSZ működési engedéllyel rendelkező tagjai: jegyző, időmérő, jegyző segítője, támadóidő mérő.
- MKOSZ ellenőr, biztonsági ellenőr, ha az MKOSZ hivatalosan delegál ilyen megbízással rendelkező személyeket.
- A hazai csapat részéről legfeljebb 3 fő érvényes MKOSZ működési engedéllyel rendelkező statisztikus.
- A csapatok részéről képrögzítést végző 1-1 fő.
- A hazai csapat által biztosított 1 fő orvos.
- A mérkőzés lebonyolításához szükséges kiszolgáló személyzet (technikus, hangosbemondó, takarító személyzet), legfeljebb 5 fő.
- A főrendező, rendezők és a biztonsági szolgálat tagjai, akik megfelelnek az MKOSZ Biztonsági szabályzatában előírtaknak.
- A média képviselői, legfeljebb 6 fő (ha a vendég csapat igényli, akkor legfeljebb 2 főt ebből ők nevezhetnek meg).
- NB I. osztályú felnőtt mérkőzéseken, amennyiben a felnőtt csapattal együtt utazó és mérkőzést játszó utánpótlás vendégcsapat is a helyszínen van, úgy egy (1) utánpótlás vendégcsapat jelen lehet  legfeljebb 16 fővel.

 
A mérkőzés előtt legalább 2 órával mindkét csapatnak át kell adni (el kell küldeni) a főrendező részére a mérkőzésre a csapathoz tartozóan belépni kívánó, fenti feltételeknek megfelelő személyek listáját, amelyen fel kell tüntetni az egyes személyek nevét, beosztását, valamint a személyazonosságát igazoló okmányának számát.
Az egyidejűleg a teremben tartózkodók összlétszáma nem haladhatja meg a 100 főt.
 
2. A 484/2020 (XI.10.) Korm. rendelet rögzíti, hogy a „vonatkozó jogszabályok szerint versenyszerűen sportolók e tevékenységükben nem korlátozhatóak”.
 
Ennek megfelelően, a „ sportról szóló törvény szerint versenyszerűen sportoló számára tartott

 
- edzésen vagy sportrendezvényen való részvétel céljából,
- edzés vagy sportrendezvény helyszínére közlekedés céljából,
- edzés vagy sportrendezvény helyszínéről a lakóhelyre, a tartózkodási helyre, illetve a szálláshelyre történő közlekedés céljából

este 8 óra és reggel 5 óra között megengedett a lakóhely, a tartózkodási hely vagy a szálláshely elhagyása, illetve a közterületen történő tartózkodás!
 
A sportszervezet gondoskodjon róla, hogy sportolói és sportszakemberei minden esetben rendelkezzenek megfelelő igazolással a sportszervezet részéről az edzésen illetve sporteseményen történő részvétellel kapcsolatban, ha a jogszabályban rögzített, egyébként korlátozás alá eső időpontokban közterületen kell tartózkodniuk!
 
Bodnár Péter s.k.
főtitkár"
 

 

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink