Naptár

Betöltése

  Kézben tartanák az irányítást

  2015. November 24.
  6 éve
   
  Vertetics Ádámék minden mérkőzést komolyan vesznek az NB I/B Nyugati-csoportjában. Ennek is betudható, hogy a másodosztályban, öt forduló után – immár egyedüliként – kizárólag győzelmeket számlálnak, ráadásul így egyetlen ellenfelet sem vesznek félvállról, mindenkiből tisztességesen felkészülnek. Ezzel együtt az előttünk álló párharcnak egyértelmű esélyesei, az erőviszonyok alapján nem szabad engedni, hogy a székesfehérváriak belerondítsanak a makulátlan mérlegükbe. A rivális jelenleg tízedik a tabellán, egy diadallal (–Pécsi VSK-Kronosz) és négy vereséggel. Eddig idegenben nagy (különbségű) zakókat adtak fel rájuk. A Fejér megyeieknél azért a 19 éves „gólgyárosra”, Filipovics Markora, a lepattanókat szorgosan szedő 20 éves Brbaklic Aleksara és a labdalopásban vitézkedő 18 éves Kusonic Milánra érdemes odafigyelni. A szakvezetőjük, Peresztegi Nagy Ákos ősszel többször jelezte: a mutatottnál tudnak jobban is játszani, előfordul, hogy passzok helyett a labdavezetést erőltetik, inkább egyéni akciókra fókuszálnak, kapkodva könnyű kosarakat engedélyeznek a vetélytársaknak.

  – Mi úgy készülünk, hogy a szívós fehérváriak nem adják könnyen magukat. A ligában nincs könnyű ellenfél. Az más kérdés, hogy tisztában vagyunk azzal, miszerint a pénteki csatát illene megnyernünk – mondta Mérész Csaba vezetőedző. Bízom benne, hogy a srácok a megbeszéltek szerint játszanak majd. Azon leszünk, hogy jól megszervezzük a védekezésünket, a vendégek valamennyi dobóhelyzetért megszakadjanak. Szeretnénk megtörni a ritmusukat, kevés ponton tartani őket, míg lepattanó-szedésben és labdaszerzésben uralni a játékot. Ismét keményen dolgoztunk azért, hogy kézben tartsuk az irányítást: gyors támadásokat vezessünk, járassuk a labdát, tiszta helyzetekből jó százalékkal dobjunk. Bátran ígérhetem, hogy lesz bennünk átütőerő, s szurkolóink előtt a szívünket, a lelkünket kitesszük a pályára.

  A mentálisan erősebb éllovas a közönség által hajtva kihasználná tudásbeli fölényét. Ha gyorsan és keményen kosárlabdáznak, jó ritmusban és kreatívan pattogtatnak, s produkciójukból nem hiányzik a vállalkozó kedv, a fehérváriak legfeljebb időnként tudják megnehezíteni a dolgukat.
   
  Fotó: foto24.hu

  Következő mérkőzés

  K


  VS 

  1970. 01. 01.

  Korábbi mérkőzés

  V

  Veszprém
  VS  TF-BP

  0 - 0

  2022. 05. 13. 18:30

  Kövess minket

  Névadó partnerünk

  Kiemelt Támogatóink

  Támogatóink