Naptár

Betöltése

Küzdeni, hajtani fognak

2016. Április 05.
8 éve
 
A mieink az NB I/B Nyugati-csoportban remek alapszakaszt produkáltak: húsz győzelemmel és két vereséggel elsők lettek, ennek révén jegyet váltottak a felsőházi folytatásba, az egy-nyolc helyért. A Vetési gimnáziumban mindenkit elpáholtak – tizenegy fellépés, tizenegy diadal –, de idegenben sem muzsikáltak rosszul, erre utal a kilenc-kettes mérlegük. Azzal, hogy nyugaton befutottak, a keleti-negyedik Óbudai Kaszásokkal viaskodnak, akik a huszonkét forduló során tizennégyszer nyertek és nyolcszor kaptak ki, az otthonukban és onnan távol is hét-négyes a mérlegük. Érdekes, az előttük, a dobogón végzettek pályáján jobban szuperáltak, mint a fővárosban, a Konecranes-Salgótarjáni KSE-től és a Békési SzSK-tól épphogy kikaptak, a harmadik Debreceni EAC-ot pedig megverték. Mifelénk nem a legjobb összeállításukba érkeznek, lévén, két centerükre sem számíthatnak. A 32 éves Szeleczky István részleges bokaszalag-szakadás miatt dőlt ki, míg a liga egyik legprímább lepattanózója, a hasonló korú Kovács Róbert nemrég arc- és orrcsonttörést szenvedett, mikor összefejelt az egyik klubtársával. Ha ez nem lenne elég, az ellenfél kulcsembere – agyrázkodás következtében – elájult, elesett, s össze kellett varrni a homlokát. Neki a szezonban harmincpontos volt a teljesítményindex-átlaga. Hiányukban a fiatal Takács Dávidra és Tóth Bencére, illetve a rutinos Sebők Tamásra kell főként odafigyelni.

– Nyilvánvaló, hogy a két győzelemig tartó párharcnak nem mi vagyunk a favoritjai, ám a hozzáértők a négy legjobb keleti gárda közé sem vártak bennünket – mondta Nagy Bálint, a rivális trénere. Nem volt könnyű odaérni a negyedik helyre, etéren a Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK-val voltunk csatában. A királynék városában a tisztes helytállás reményében lépünk pályára, de azért szeretnénk megnehezíteni Kámán Tamásék dolgát. Tudjuk, hogy a vetélytársunknál milyen kaliberű játékosok vannak, ám nekünk pedig egy egységes kollektívánk. Azt megígérhetem, hogy nem feltartott kézzel lépünk majd pályára.

– Vasárnap gratuláltam a srácoknak az alapszakasz-elsőséghez, viszont másnap már dolgoztunk, mert a bajnokságnak most jön az érdemi része. Innentől mindegyik találkozónk kulcsfontosságú – tette hozzá Mérész Csaba vezetőedző. Bevallom, túlzottan sok információval nem rendelkezünk az idegenben is veszélyes óbudaiakról, a megtekintett felvételek arról árulkodnak, hogy gyakran „kettő-kettőznek” és kintről bátran dobnak. Nem számíthatunk ellenük sétagaloppra, tisztában vagyunk azzal, hogy idén volt egy kilencmeccses győzelmi sorozatuk, mindazonáltal szeretnénk kettő-nullával abszolválni a párosítást. Nem foglalkozunk azzal, hogy mindenki bennünket tart esélyesnek. Meggyőződésem, hogy a játékosaim átérzik a tét súlyát, s fontos szituációkban jó döntéseket hoznak. Arra törekszünk, hogy a csapatjátékunk domináljon és az akaratunk érvényesüljön. Küzdeni, hajtani fogunk, ha kell, a parkettet is felszedjük. Reméljük, sokan kijönnek a csatára, a publikum végig mellettünk lesz és segítenek nekünk kiszurkolni egy jó eredményt.
 
Fotó: bb1.hu

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink