Naptár

Betöltése

Lapot osztana magának

2015. Július 22.
8 éve
 
– Miként terhelhető a karod? – kérdeztük a bakonyi megyeszékhelyre az év elején, a TLI-Alba Fehérvártól, illetve a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia-Balogh 2000 Kft.-től érkezett 17 esztendős, 195 centis sportolót, aki menet közben sérülés miatt vált ki a mieink keretéből.

– A szerződtetésem után csupán öt mérkőzés erejéig segíthettem Kámán Tamáséknak, lévén, eltörött az orsócsontom, a csuklómban pedig levált egy csontdarab. A sérült részeket a székesfehérvári kórházban rakták össze az orvosok. Noha az operációk jól sikerültek, a szakemberek szerint ilyenkor négy-hat hónap a teljes felépülés. Ilyenformán az alapozás kezdetére, vagyis augusztus közepére sem leszek tökéletes állapotban. Már csak időnként érzek fájdalmat a műtött testrészben, amivel jelenleg dolgozhatok, bár még nem az igazi a játékom. Mostanság kocogásokkal tartom szinten magam.

– Öröm az ürömben, hogy így legalább van időd strandolni…

– Ebbe beletrafáltál, mert a családommal valóban sokat időzök Balatonalmádiban. Miután gyakran vagyunk a vízparton, tényleg nem panaszkodhatok a bőröm színére.

– Bár túlzottan sok élmény nem ért veszprémi színekben, mégis milyen impulzusok értek mifelénk?
– Amit ezen rövid idő alatt megtapasztaltam az itteni klubból, az egytől-egyig pozitív momentum. Tetszett a közeg, viszonylag sok szerepet kaptam, több szempontból is hasznosnak éreztem magam. Ha nem is azonnal, de a rutinosabb társak is be-, valamint elfogadtak. Örültem, hogy a Soproni MAFC-NyME ellen bemutatkozhattam a csapatban, amit a jövőben is szívesen erősítenék.

– Netán szóba került, hogy másutt íródik tovább a pályafutásod?

– Először másfél évet húztam le az Óbudai Kaszásoknál, kettőt az MKB-Euroleasing Vasasnál, majd a szintén kosárlabdázó bátyámat, Blaskovits Lászlót követve egyet a Soproni Kosárlabda Klubnál, míg kettőt a Falco KC Szombathelynél. Eztán érkeztünk meg a családunkkal Székesfehérvárra, ami azóta is a „főhadiszállásunk”. Ha mondhatok ilyet, továbbra is laknék a koronázó és játszanék a királynék városában. Mivel a veszprémi elöljárókkal nemrég egyéves amatőr szerződést kötöttem, ha kis volumenben is, de teljesülni látszik az óhajom.

– Mit mondanak az értő szemek, s mit gondolsz te magad, mely tulajdonságok tekinthetők az erősségeidnek és melyek azok, amik az elkövetkező időszakban fejleszthetők?

– Állítólag nincs gond a labdaérzékemmel, vagy mint egyesek fogalmaznak: jó a kezem. Viszont az állóképességem és a sebességem korrekciókra szorul. Egy jó veszprémi közösségben – pláne, amilyen most körvonalazódik – tovább fejlődhetek. A sok mérkőzés alighanem segítségemre lesz.
 
Fotó: foto24.hu

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink